Tuesday, November 11, 2008

Livet från den ljusa sidan

1. Som sagt - denna säsong är över.
2. Vi är i alla fall inte AIK.
3. Och vi är inte Djurgården heller.

***

Vi kommer strax att lämna fotbollssäsongen 2008 bakom oss på riktigt - och vilken jävla lättnad det kommer att vara, men vi vill återknyta till en grej vi skrev för ett drygt halvår sedan: Kommer Bajen nia eller sämre har nåt gått åt helvete snett.

Vi vet inte, men att Allsvenskans tyngsta nyförvärv pajade korsbandet efter en tredjedel av säsongen och att Hammarby sålde sina två bästa offensiva mittfältare och hyrt ut sin de senaste två säsongerna viktigaste anfallare... mm, det låter "åt helvete snett" för oss.

Sedan är det ju förstås så att en olycka sällan kommer ensam. Om Rami Shaaban inte hade försvunnit i det läge han gjorde hade Hammarby fortfarande varit med i kampen om guldet och knappast agerat som man gjorde under augustis enkelriktade transferfönster. Å andra sidan slutar nästan all alternativ historieskrivning i en stilistisk kollaps där allt handlar om författarens agenda, så. Ack ja.

***

Det ser fortfarande relativt ljust ut. Tro det eller ej.

***

Det snackas mycket om nyförvärv, särskilt i backlinjen, och om vi ska tro alla rykten just nu så verkar Hammarby ha lagt an på varenda mittback i Allsvenskan och rätt många utanför landets gränser. Låt oss dra listan över de minst osannolika namnen.

Rasmus Bengtsson, Trelleborg: Spännande, men vad kräver han i lön, och hur intresserade är FCK?
Patrik Gerrbrand, Fredrikstad: Känns inte sannolikt att han smakar mer än han kostar. Inte för att han är en dålig spelare utan för att de svenskar som vänder hem efter en framgångsrik europakarriär i... öh, Norge (som rent geografiskt förvisso ligger i Europa, men inte i EU) ofta tycks ha en lite underlig syn på sitt marknadsvärde. Sorry Totte, hade du velat hem för två år sedan hade vi haft en helt annan inställning. Å andra sidan är du bosman om ett år.
Anders Wikström, Gefle: Skadad under stora delar av fjolåret. Låter som en typisk Bajenvärvning.
Mikael Eklund, Kalmar: Bänkad under stora delar av fjolåret. Låter som en typisk Bajenvärvning.

Är Monday James kvar i stan?

Att det snackas om övriga lagdelar skiter vi högaktningsfullt i för ögonblicket. Man tätar de värsta hålen i kanoten först. Och vi vet ju var det läcker...

***

På allmän begäran: Kurt-Arne!

2 Comments:

Tack!! :)

11/13/2008 06:52:00 AM  

Bra, underhållande analys som vanligt, av en halvdassig säsong.

11/18/2008 03:32:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home