Monday, July 28, 2008

Aldrig får man vara glad

Det har varit åt helvete för vackert väder för att sitta inne vid datorn och blogga - man får faktiskt ha prioriteringar här i livet - men nu är det mörkt över Söder och inför den här matchen var vår sinnesstämning om möjligt ännu mörkare än nätterna så sakteliga börjar bli.

Det såg ju jävligt bra ut - minns ni det? Ytterligare tre inte odelat välförtjänta poäng hemma mot Örebro, sedan en (i eferhand) kassaskåpssäker 4-0-seger i cupens kvartsfinal och, ja, följande dag försvann Paulinho ungefär samma väg som Charlie Davies, men för en längre tid, och här sitter vi nu och undrar vad fan som hände.

Missförstå oss rätt - vi vet att Paulinho inte har varit 100 procent fokuserad på Hammarby under vårsäsongen, vi vet att Hammarby har försökt sälja honom aktivt sedan i vintras för att undvika ett kontraktsbråk (bland annat till Korea - se här, men timing, för helvete! Hade det varit så stört omöjligt att få Busan eller Pusan eller Bibimbap eller vafan de nu heter att vänta en sketen månad? Det är möjligt att det var omöjligt, men i så fall har vi inte fått någon bra förklaring på det. Allt vi har fått höra är att Hammarby är nöjda med anfallssituationen ändå. Jo tjena. Det tror vi på.
Nu ligger rubrikerna om HAMMARBYS MÅLTORKA som var färdigskrivna inför säsongerna och tinar upp på en redaktion nära Långholmen och en redaktion nära Söderstadion, och Nathan Paulse och Olof Guterstam kan vara hur intressanta nyförvärv som helst - kastar man in dem båda, utan en inspelad anfallspartner vid sin sida, i hetluften direkt kommer det att se jävligt darrigt ut, för sämre än så är faktiskt inte Allsvenskan.

Tack gode Svenne Berka för att Petter Andersson inte spelar i ett brögäng på danska landsbygden idag.

***

När Hammarby för en gångs skull hade två - inte en, utan två - targetspelare på plan samtidigt förstår vi tanken med att köra inlägg, inlägg, inlägg till förbannelse. Men mot en Armbåge som är bra i luften och med två ännu längre rättvända mittbackar mot två, som sagt, ännu ganska vilsna anfallare var det ingen taktik som hade några vidare förutsättningar att lyckas. Tyvärr tog det en halvlek, ett skitmål på kontring och en ribbträff på kontring för att det skulle konstateras.

Alagie Sosseh är, liksom Carlos Gaete på sin position, i första hand en division 2-spelare. I andra hand är han en allsvensk vänsterback, i tredje en allsvensk anfallare men det är troligt att han kommer att få en hel del speltid i anfallet under de närmaste veckorna ändå. Måtte hans inlärningskurva vara lika snabb som när han skolades om till försvarsspelare. Vi behöver någon som betraktar det naturligt att springa i djupled; Petter Andersson kan inte göra allting på en gång (även om han tidvis kom ganska nära idag).

David hade ett bra skott, men idag saknade vi verkligen Monteiro... eller Fredrik Stoor... och Haris (han sägs ha varit på plan, men vi är inte säkra på att det stämmer). Vi tänker inte räkna bort vårt nya långa anfallspar än - förutsättningarna för omedelbar succé är som sagt inte de allra bästa - men betydligt mer krävs för att Hammarby ska kunna plocka några större mängder poäng framöver, i de där "säkra" matcherna (ja, ni vet vad vi tycker om säkra matcher...) fram till derbyt den 25/8.

***

Lührs semester är slut, så räkna med en KAN LÄMNA-rubrik imorgon. Gissa vem.

***

Ändå så står vi där efteråt med en intakt förlustfri svit på över tre månader, och det finns två saker för Tony G, Lasse E och de andra att fundera jävligt noga över i augusti.

1. Hur vi ska kunna få igång anfallet hjälpligt under Charlies och Paulinhos frånvaro. Är Paulse och Guterstam för lika eller är det något som kan avhjälpas med samträning, rollfördelning och tocken däringa Gustavssonsk resursmaximering?

2. Att göra allt som står i klubbens makt för att förmå Petter att stanna säsongen ut (kan Wiland, så kan väl Petter?). Sedan är det nog över oavsett vilket.

Ty även om vi hörde någon muttra om att "g*ldet är borta" så är det 42 poäng kvar att spela om, teoretiskt sett kan till och med Djurgården (rent matematiskt även Norrköping, men det får finnas gränser) fortfarande bli mästare och ett oavgjort resultar på bortaplan är aldrig vad som dödar drömmar om g*ld. Örebro kommer att sno ett knippe poäng till på sitt konstgräs. Dock inga fler mot oss, i år.

***

Vi var inte i Örebro, men nog fan såg det roligare ut utanför arenan än på den. En utmärkt pr-kupp för bortamatchbojkotten - vi ska erkänna att vi inte riktigt tyckte idén var klockren, men ibland är det kul att ha fel.

***

Vi har fortfarande inte skrivit något om Maic Sema, vilket vi skäms för - särskilt som han tydligen varit så grym på sina inledande träningar att han redan fått det inoficiella namnet "Magic". Vi är således alldeles för o-skeptiska för att kunna ge honom den surmagade introduktion som verkar vara en garanti för succé i klubben. Men nu börjar pH-värdet sjunka, så inom kort ska vi skriva lite mer om saken.
Dock verkar det vara en väldigt intressant värvning - även om det finns mer akuta behov i truppen än en kort, spenslig vänsterfotad mittfältare.

Ergo: Ge oss en jävla mittback! Det är tre dygn tills fönstret stänger. Det svenska alltså, sälja kan vi ju dessvärre göra ett tag till...

3 Comments:

Jag kanske är helt ute och cyklar nu men efter att ha kollat lite extra på Nathan igår så fick jag för mig att han kanske skulle kunna skolas om till mittback... Det löser ju inga anfallsproblem, men det skulle vara intressant att höra vad du tror om det?

Guterstam såg inte speciellt allsvensk ut igår, för att vara snäll!

/Johan

7/28/2008 08:39:00 PM  

Om du inte ens såg Haris på plan igår så kanske det ändå finns en lucka för en kort, spenslig, vänsterfotad mittfältare ;)

7/29/2008 08:20:00 AM  

Nu vill jag ha en uppdatering av Sveriges bästa bajenblogg!

8/13/2008 01:56:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home