Monday, July 07, 2008

Varning på plan

Vi har varit i chocktillstånd i ett par dagar, och vem fan kan egentligen klandra oss för det? När vi bestämde oss för att se saker positivt straffade den där ogine jävla Lagrell-up-in-the-sky (läs: Gud) med att slita av Rami Shaabans korsband. Det lär ju ingen ha missat. Ingen lär heller ha missat att Allsvenskans bäste andremålvakt Kristoffer Popstar Björklund gick in och gjorde vad han brukar göra - spikade igen, och att Charlie Davies likaledes gjorde vad han numera brukar göra - mål. Och så blev det 1-1 och med tanke på omständigheterna får det väl betraktas som en bragd, även om vi hade bud på mer.

Vi vill säga ett par ord om Marcus Törnstrands debut och om Haris Laitinens insats på högerbacken; det kan nog bli bra det där. Alagie Sosseh började darrigt men visade sig allt mer ju längre matchen gick och ju mer Halmstad trycktes bakåt; Mikkel har en bit kvar.

Redan idag är det match igen, på ett småkyligt men proppfullt Söderstadion med hal, snabb matta, mot ett jumbolag under ledning av Sören Cratz; och till råga på allt är Hammarbys tillgängliga backuppsättning (om vi räknar det som "killar som hade spelat back i Allsvenskan innan Halmstadmatchen" nu utökad från 0 till 2, vilket som bekant är oändligt många fler. Ingen vild gissning att Monteiro och Traoré går rakt in på mittbacken och att Sosseh/Laitinen får fortsätta på kanterna eftersom det här är en match där vi behöver offensiv slagstyrka i första hand...

...ja, ni hör hur vi låter.
Det är dags att åkalla memento mori igen; Hammarby är storfavoiter, försvarsspelet har - mot alla odds - fungerat bra och även de andra lagdelarna verkar vara på väg mot formtoppen (Petter Andersson är en enda formtopp på två stadiga norrländska ben!) och det är tur att skadeeländet fortfarande är som det är, för annars skulle vi ha börjat räkna in tre säkra poäng och ni vet ju hur det brukar gå då.

Vid vinst har Hammarby åter lite häng på täten - det kan vi tacka gårdagens resultat för! - och även om det är trevligt är det också en sådan där grej vi brukar betrakta som ett nästan osvikligt förebud till tappade poäng. Kan ni inte överraska oss lite den här gången? Spela som ni gjorde sista 45 mot Halmstad... det lär räcka den här gången.

***

På onsdag börjar Hammarby Summer Camp. Det ska bli spännande. Kan vara så att ett par överkvalificerade provspelare får vara med och leka också - det återstår, som alltid, att se.

1 Comments:

härlig blogg!

bajen för evigt!

7/07/2008 07:55:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home