Sunday, June 15, 2008

Glaset är halvfullt

Vi hade tänkt göra en Majlard-pastisch på Spanienmatchen, men efter slutminuterna hade skrivarenergin runnit ur oss. Uppenbarligen bryr vi oss vid det här laget så mycket om Sveriges väl och ve i fotbolls-EM att vi är medgångsbloggare även i blågult. Det hade vi faktiskt inte väntat oss. Som bajare är vi för övrigt rätt vana vid det här med matchavgörande baklängesmål på övertid, så förmodligen tog de flesta runt omkring oss saken hårdare.

Och det finns ju en match kvar, minst. Där alla Kungsträdgårds- och Karl XII-referenser är att betrakta som öppna mål. Sedan är frågan om det blir Narva eller Poltava.

Vi har, för att ytterligare spä på vår temporära fascination för andra färger än grönvitt, dessutom sent omsider inhandlat Högströms landslagsbok. Den verkar vara eminent, men vi hade å andra sidan inte väntat oss annat. Vi ser särskilt fram emot att läsa om dödsskuggans dal-vandringen efter 1958. Det är en vit fläck för oss fotbollsnördmässigt, förmodligen av goda skäl, och för övrigt påminner den kommande generationsväxlingen i landslaget (för den måste komma) rätt mycket om vad som mötte Sverige när Rio-Kalle, Liedholm och Gren lade av...

En av dem som ska bära fram en ny landslagsgeneration heter Fredrik Stoor, det såg vi igår, och det är vi glada för.

***

Vi har sagt en del saker om Fredrik Stoors inlägg tidigare. Nu lyckas vi inte hitta citatet i binär form, men vårt stående mantra har varit "Fyra av fem är värdlösa, men det femte blir det mål på". Nu räknade vi inte, men vi tror att det var ganska rätt även den här gången.

***

Hammarby åker upp till Boden (Boden?!) i morgon, och det är möjligt, inte säkert, men möjligt att det är läge att utfärda F5-varning, antingen redan i morgon så under veckan. Inga namn som får jorden att rämna, men inte Daniel Bovbjerg-klass heller så att säga. Om den hålligångtränande och sponsorgolfande mittfältaren från Nueva Estocolmo frivilligt hänger med upp dit så kommer väl ingen längre att tro på att han inte provtränar (provtränade). Eller?

Sedan kan det vara en kille till med till Boden också, men det är en helt annan historia som vi inte tänker bistå kvällspressen med. Och för övrigt har vi haft fel förr. Det visar sig i morgon.

2 Comments:

Som framgår på hemsidan fanns den spansk-portugisiske golfpensionären med på den första träningen.

Men jag antar att du redan visste det!

6/16/2008 08:11:00 AM  

Ryktet säger att det kan vara aktuellt att f5:a i morgon. O.G. är initialerna att uppmärksamma.

6/18/2008 02:34:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home