Wednesday, July 02, 2008

1-6-3

Truppen till Halmstadsmatchen gjorde oss ärligt talat inte mycket klokare. Den innehåller förvisso tre alldeles riktiga försvarsspelare, men då ska vi komma ihåg att dessa är födda 1987 (Isak Dahlin), 1989 (Matthias Olsson) och 1990 (Marcus Törnstrand) och att deras samlade Allsvenska erfarenhet fram till nu uppgår till... tja, 90 minuter, om ens det. Minst en av dem kommer att spela från start och enligt vad vi erfar blir denne någon den yngste av dem, Marcus Törnstrand. Han har inte varit i klubben så länge, men anses som ett enormt framtidshopp och är med totalt 20 p- och j-landskamper i delad ledning i sin årskull i statistiken (den andre med lika många landskamper heter för övrigt Simon Helg och kan mycket väl spela till vänster om honom, om han nu är återställd från sin känning. Japp, en backlinje med två 90-talister, varav bara den ena faktiskt är back.

Tillbaka till Törnstrand. Han kom till HTFF i slutet på januari efter att, som så många andra, spelat i BP under uppväxten. Här har han hunnit med att bli svensk pojk- och juniormästare och på senare tid har han varit kapten i P90-landslaget. Dessutom är han lång och snabb och har, here's the catch, aldrig spelat seniorfotboll på högre nivå än i division två... där han i och för sig gjort bra ifrån sig, men this is trots allt fucking Allsvenskan (även om en match som Göteborg - Trelleborg igår kan få en att tvivla). När han värvades kommenterade vi det i korthet*) - det var precis när Eguren blivit klar för Villarreal och Shaaban ännu inte riktigt blivit klar för Hammarby, så vi hade en del annat att tänka på - med en förhoppning om att han skulle bli redo för seniorfotboll snabbt. Vi hade inte trott att det skulle bli så här snabbt...
...men det finns många sätt att göra debut på. Vi avundas honom inte, men håller tummarna.

Okej, så Törnstrand i mittlåset, Helg på vänsterbacken (eller division tvås skyttekung Alagie Sosseh, snart 22 och därmed rena nestorn, som enligt uppgift var bättre än Helg när han byttes in mot ett vid det laget i och för sig obalanserat Malmö) och... tja, igår var det någon som fällde kommentaren "Mikkel och Haris är givna i backlinjen" och det är sådana där uttalanden som vi kommer att tycka är legendariska när det värsta gått över. Inget ont om Mikkel och Haris - särskilt inte Haris, som skulle kunna bli en överjävla bra ytterback med lite träning - men ingen hade nog kunnat förvänta sig att vi skulle vara i den här situationen när EM-uppehållet (uppehållet, ffs) var över. Fyra uppenbara kandidater för startelvan och en reserv skadade, en startelvekandidat avstängd och resultatet blir alltså att Hammarby - ikväll, på Örjans Vall, mot Halmstad - ställer upp med en målvakt, en back, sex-sju mittfältare och två-tre anfallare i startelvan. Guus Hiddinks förment offensiva fotboll, eat your heart out.

Mr G (som i Gustavsson) sade ju efter Malmömatchen att taktiken gick ut på att spela jävligt offensivt för att ha bollen i backlinjen så sällan som möjligt. Och medan det inte finns någon som helst anledning att ha några förväntningar på kvällens match; allt annat än 0 poäng är en biggus bonus och blir det sex baklängesmål kommer vi att ha viss förståelse för det också... ser vi ändå fram emot den här matchen... om inte annat för att det kommer att bli åka av. Åt vilket håll är oklart.

En positiv sak i det här debaclet är att det förmodligen blir lättare att få Janne Mian att skriva på nytt kontrakt... för det har han trots allt förtjänat.

En liten fotnot: Denna match spelas dagen efter att Sportbladet gnällde på att svenska klubbar var så dåliga på att släppa fram unga svenska talanger. Ska vi räkna unga svenska spelare i Bajens matchtrupp? Drar vi åldersgränsen vid 23, så... Haris Laitinen, 23. Petter Andersson, 23. Erkan Zengin, 22. Isak Dahlin, 21. Alagie Sosseh, 21. Sebastian Castro-Tello, 21. Carlos Gaete, 20. Simon Helg, 18. Matthias Olsson, 18. Marcus Törnstrand, 18.
10 av 17. Förvisso på grund av extrema skäl, men på skadelistan är det bara Suleyman Sleyman och Klebér Saarenpää (för gamla) och Christian Traoré (för dansk) som faller ur ramen. Okej, José och David är 26, men det är ju juniormässigt enligt Lagerbäcks fotbollsfilosofi. Emil Johansson är 21 och Fadi Malke 20. Freddy Söderberg 23.

Detta om detta.
Vi ses på andra sidan.

*) Notera även vår avmätta kommentar om Olof Guterstam - vi hoppas att vi får äta upp den.

2 Comments:

Som vanligt välanlyserat och välskrivet. Keep it up!

7/02/2008 04:47:00 AM  

Med anledning av följande artikel i DN: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=647&a=801224

Se till att såga Anders Wallin vidf fotknölarna!! Vilken j-la idiot. Skall det där kallas för journalistik!? Att DN ger utrymme för en av deras anställda att skriva en hel artikel baserad helt på egna känslor och föreställningar. Undrar om han är apa eller råtta? Och vad är det för påhopp på Poppen?????

Skriv så det ryker (jag ids int')!

//fd. Klacksparken

7/04/2008 10:13:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home