Thursday, January 31, 2008

Silly by night

Om en liten stund stänger det internationella transferfönstret, precis lagom till att en snöstorm drar in över Södermalm. En tillfällighet? Döm själva.

***

Medias reaktioner på Eguren-uthyrningen (kalla det inte utlåning) har varit någorlunda förutsägbara. Laul och i någon mån Ekwall berättar vad som för de flesta torde vara bleeding obvious, vilket inte skulle vara det minsta anmärkningsvärt om det inte vore för att ingen annan gör det. Ta Lundh som exempel, som spelar stockdum och ser till att få in en taskig Bajenrubrik till. För ingen normalt funtad människa kan ju i det här läget tro på vad Bajens informationschef säger till honom, med den bakgrundskunskap man har? Alla ljuger, och det vet han givetvis om. För säga vad man vill om Lundh - dum är han inte.
Nåväl, vi ska inte basha Lundh mer än så idag, då det faktiskt var han som gjorde oss uppmärksamma på Sulan Vattovaara-debaclet härom dagen. Och det var riktigt kul.

Lühr slår som vanligt knut på sig själv för att hitta en negativ vinkel, trots att han själv varit den proffstyckare som mest av alla snackat ner Sebastian Eguren de senaste säsongerna. Men han har i alla fall självinsikt/skam i kroppen att medge det och det inger oss nästan hopp även för honom...
...fast vi är alltså lite godmodiga idag.

***

Och resten av media-Sverige förefaller upptagna med att analysera det oerhört spännande faktum att Goran Slavkovski hamnar i Sheffield och Olof Guterstam kanske hamnar i Bryssel. Okej.

***

För att förtydliga. Givetvis värker det utav bara helvete att se El Rey Eguren lämna Hammarby. Men: Han lämnar för ett europeiskt storlag, inte till Wigan eller Birmingham eller ens FC Porto. Det är precis dit vi ska skicka våra bästa spelare (och få betalt dessutom). Inte till Midtjylland eller Medelmåttespor.
Och: Ett Hammarby med både Rami Shaaban och Sebastian Eguren i startelvan är givetvis bättre än ett Hammarby som saknar en av dem. Men den som såg hur mycket en klassmålvakt betydde för Hammarby 2007 (kolla tabellen med / utan Richard Kingson) kan inte i något läge tveka om vem som är viktigast att ha i startelvan 2008.
Dessutom var Lolo Chanko bäste mittfältare.

***

Simon Helgs landslagskamrat Marcus Törnstrand från BP är klar för HTFF, och har på vissa håll lovordats så mycket att han, om det stämmer, kan bli näste 90-talist i Bajens startelva.
Om det stämmer, som sagt, för själva har vi ärligt talat aldrig hört talas om killen. Å ena sidan beskrivs han som lång, kraftfull, snabb och bra på både huvudet och fötterna (what's the catch?), har 19 P-landskamper, är kapten i 90-landslaget och provtränade med Sampdoria i höstas...
...å andra sidan har han ingen erfarenhet av seniorfotboll och verkar inte ha varit särskilt nära BP:s A-trupp i fjol, så vi avvaktar med att göra någon bedömning. Men missförstå oss rätt - vi gläds alltid, alltid, alltid när landslagsmän/pojkar värvas till Bajen, även om mycket kan hända på vägen. Så välkommen, Marcus, och må du växa in i seniorfotbollen fortare än vi vågar ana.

***

För er andra Silly-vakare som behöver mer läsning har både Osynliga Handen och Go Bajen Go! en tidig formtopp just nu.

5 Comments:

Ingen kommentar om att det är BP's tränare som lockar över deras största talang för en påse chips och ett flak Fanta?

1/31/2008 03:19:00 PM  

Lundh är inte dum?

Okej, jag säger som Dylan. The sun is not yellow, it's chicken.

1/31/2008 04:51:00 PM  

Tycker du borde nämna M Gurestam (?) och City Stockholms vinklar på det hela, lite oftare.

City är den enda pappersmedia som jag faktiskt gillar att läsa.
Dom skriver artiklar åt oss intresserade vilket dom skall ha all cred för iom att dom är ensama om den...affärsiden./Jimmy

1/31/2008 11:34:00 PM  

Verkar dessutom vara ett rent HTFF-kontrakt utan A-lagsinblandning. Hur många pojklandslagsmän kan tänka sig att gå till HTFF utan att vara med i A-truppen också? Killen verkar ha självinsikt och vara smart. Tror att han på sikt kan bli väldigt bra, jag tror inte att vi får se honom ens på bänken i A-laget i år, men om två år åker han med Lagerbäck på vinterturné istället för Sulo Vattovara.

2/01/2008 08:19:00 AM  

Och däremellan fyndar Lagerburgaren Suleyman Sleyman.;-)

2/04/2008 06:28:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home