Monday, January 14, 2008

Nocturne

En stilla undran som slår en ikväll: Om ett gäng timmar, när de trötta landslagsmännen Chanko och Shaaban går och lägger sig i det hotellrum de delar under vinterturnén: Vad pratar de om?

Om Hammarby?
Om Tony Gustavssons frisyr?
Om Janne Mians dialekt?
Om Sulans vader?
Om Henrik Appelqvists skjorta?
Om Yvonnes köttbullar?
Om Egurens kompis?
Om J&K strax innan avspark en försommarkväll?
Om Börje?
Om fyspass?
Om Charlie Davies?
Om den svenska försäsongsvintern?
Om den norska försäsongsvintern?
Om löner?
Om Gud/Allah/Svenne Berka?
Om sången som stiger över Söder?
Om EM?
Om Facebook?
Om Shaabans blogg?
Om lönen?

Någon annan undrade i sin tur vad de andra rumskamraterna, Suleyman Sleyman och Daniel Andersson, samtalar om frampå småtimmarna. Antagligen säger de väldigt lite; vi vet inte riktigt varför vi tror det, men vi är ganska övertygade. Men hade vi fått välja hade vi nog nog placerat Sulan i samma rum som Shaaban i stället. Inget ont om Chanko, men Sulan är Sulan och det är han som är Hammarby.


Jävlar vad långt det är till våren.

***

Lite om matchen också. Costa Rica-Sverige alltså. Hade vi jobbat inom den sortens media hade vi påstått att det var ett 17-och-ett-halvt-årigt nationellt trauma som förlöstes när den rundhylte förbundskaptenen Hernan Medfords manskap förnedrades av den svenska fotbollsframtidens främsta förkämpar inför åskådarmassorna i lejonets egen kula, men nu är vi som bekant inte sådana, så vi nöjer oss med att konstatera att det var en ganska trist match, att det onekligen var speciellt att se Sleyman och Chanko i Bröndbys färger (hoppas att det inte är ett förebud om något - illa nog att Max von Schlebrügge ska dit och harva) men att det vore onödigt enögt att påstå att någon av dem gjorde några jättelika intryck åt endera hållet, att Fredrik Stoor (som vi alltid varit lite svaga för) mycket väl kan slå sig in i en EM-trupp, vilket vi nog sammantaget kommer att bli rätt glada över.

***

Om någon funderar över den tredje bajaren på landslagsuppdrag, finns en någorlunda fyllig blogg om Charle Davies och hans OS-landslagskandidatkamrater här.

2 Comments:

Håller med om matchanalysen och bajarnas insatser.

Noterade dock att Stoor har kvar ovanan från tiden i Bajen att använda första trdjedelen av varje halvlek till att värma upp och ställa in siktet.

Enkla uppspel ut över sidlinjen och löpningar utan syfte... För att därefter bli briljant.

Om Sverige hade haft Sulan på topp istället för Rade Prica vi haft ett Bajenmål i första. Endast Prica kan missa ett sånt smörpass som Stooren fick till.

1/14/2008 11:38:00 PM  

Kul med lite tätare uppdateringar på sistone! Keep up the goodwork! Kollar bloggen så fort jag sätter mig vid en dator i princip.

1/15/2008 02:05:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home