Thursday, December 27, 2007

Mellandagsrea

Sportbladet hävdar att Hammarby och Rami Shaaban är överens om ett fyraårskontrakt och enligt ett antal källor i sajberspejs ligger summan för sign-on och sammanlagd lön i intervallet 10-15 miljoner.
Till detta kommer de cirka fem miljoner Fredrikstad kräver för att släppa honom. Det är de där fem miljonerna vi bråkar om nu, men med tanke på att det framstår som uteslutet att Shaaban spelar i Fredrikstad nästa säsong, är det "bara" en fråga om att landa de pengarna. Hur vi skrapat ihop miljonerna för att betala Rami Shaaban kan man bara spekulera i, och det kommer det att göras tills någon berättar det för oss.

Fredrikstad kräver sålunda fem miljoner, men allt blir ju billigare efter jul. Eller?

Oavsett vilket: Så snart Bajen har sålt någon av "the usual suspects", det vill säga de sex-sju spelare som alltid KAN LÄMNA BAJEN REDAN I (valfri årstid med öppet transferfönster) för en hygglig summa pengar kommer Shaaban att presenteras. Problemet är att ingen har köpt någon. Ännu. Det jobbas nog rätt hårt på det.

***

Frågan hur Bajen kunde bjuda fem miljoner för Johan Oremo men inte fem miljoner för Rami Shaaban är också lätt besvarad. Oremo-pengarna var öronmärkt riskkapital bara för Oremo, enligt Charlie Davies-modellen. Det finns inget business case i att spekulera i summor om Bajen en dag skulle sälja Rami Shaaban vidare. Däremot finns det ett sjujävla business case kring att värva Shaaban för den som har ett finansiellt intresse av att Bajen når sportsliga framgångar. Hur mycket målvakten betyder för ett högt spelnde och lite svajigt försvar behöver vi bara titta på Allsvenskans tabell efter Kingsons sista match för att avgöra...
Men då handlar det alltså inte om riskkapital, utan om sponsring.

***

Fredrikstad lär ha grava ekonomiska problem just nu - alltså på den nivån att Bajens finanser verkar ganska sunda - och med tanke på att de enligt uppgift överväger att lägga Shaaban-pengarna på att ge Agbar Barsom (Agbar Barsom!) en mångmiljonlön... tja, vad säger man?

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home