Wednesday, December 12, 2007

Målvakter hit och dit

Kristoffer Björklund är Hammarbys förste målvakt säsongen 2008, och det där är en medveten särskrivning om ni undrar, för vi är inte säkra på att Kristoffer Björklund är Hammarbys förstemålvakt, och informationen från Officiella i frågan medför inget annat än att vi börjar leta efter dolda budskap i sedvanlig grönvit Kremlologi-tradition.

Hammarby ska värva två målvakter, nu har Hammarby värvat en, och är det en förstemålvakt är det inte vad vi hade hoppats på och inte ett namn som vi tror gör den skillnad i de bakre leden som Hammarby är i desperat behov av inför 2008.
Är det en andremålvakt är det däremot en lysande värvning.
Så vi säger trots allt välkommen hem och Kristoffer, om du läser det här, så har våra tvivel mot värvningen av dig ingenting med dig att göra, utan helt och hållet med den där snubben, i ett sniket norskt brögäng under ledning av Anders Grönhagen, vars namn nämnts så ofta i Bajensammanhang den senaste tiden... otack är världens lön.

Men det måste sägas: vi tror stenhårt på att ett lag som utmanar om guldet måste ha en av Allsvenskans fem bästa målvakter. Mer än så var det inte som skilde Bajen från toppstriden ens detta onda år (med Kingson i målet ledde Bajen Allsvenskan). Och vid en kvick inventering hittar vi åtminstone sju Allsvenska förstamålvakter vi tror är bättre än Kristoffer Björklund; åtta om Göteborg värvar Alvbåge.

Någon föreslog att vi ska kalla honom "Björken", ty den är grön och vit. Vi köper det och lovar att från och med nästa inlägg inte såga i den.

Å andra sidan har alla regler undantag, och det vete fan om Bengt Andersson ens var på övre halvan 2007.

***

Lasse Eriksson är ny "fotbollschef" i Bajen, vilket om vi fattat saken rätt är en manager utan laguttagningsansvar, alltså den roll som enligt myten Thomas Andersson haft hela tiden - vilket han förstås inte haft. Thomas Andersson blir "förhandlingschef" vilket väl är ungefär vad han egentligen varit hela tiden, och får säkerligen fortsätta vara kanslichef i allt utom titel också.
Tony Gustavsson ska ha fått erbjudandet om fotbollschefsposten och tackat nej (och just därför blev inte managern en manager), vad nu det ska betyda, men enligt våra källor kommer han och Lasse bra överens.
Lasses kvalifikationer bortom att han på sitt cv har raden "guldhjälte 2001" är väl inte de mest konkreta vi har sett, men vi hoppas att det blir bra. Vad fan ska vi annars göra?

***

Toni Nhleko lämnar Sandefjord. Återstår att se om han återvänder till Årsta i januari.

***

Informationsmötet i måndags var ingen upplyftande historia, och inget vi direkt orkar skriva om. Det fokuseras väldigt mycket på vad som är trasigt i Bajen just nu, och vems fel det är, men det pratas alldeles för lite om hur vi ska laga det. Det är den frågan vi vill ha svar på, och om vi inte får något vettigt svar på det - då är det läge att börja knapra piller på allvar.

***

Den här vintern är hur som helst, så här långt, inte riktigt vad vi hade hoppats på.
För att uttrycka det milt.
Men det senaste vi hörde är att Shaaban inte är avskriven, så om någon har ett par miljoner över åt ett sniket norskt brögäng under ledning av Anders Grönhagen kan det här vara ett lämpligt tillfälle att mejla Äpplet.

Alternativt mejl för dig som inte har så mycket pengar, och verkligen menar allvar:

Hej Henrik;

om Rami Shaaban skriver på för Hammarby förbinder jag mig härmed att köpa Hammarbysouvenirer för minst 1 000 kronor under december månad.

God jul!

Undertecknat...

(Valfritt PS: Om du har "Charlie Davies-skjortan" på under presskonferensen lägger jag en femhundring extra.)


***

Göteborg värvar en bänknötare från Elfsborg och kallar till presskonferens.
Elfsborg värvar en mittfältare från ett lag som åkte ur Superettan och kallar till presskonferens.

Hade Bajen haft samma inställning till presskonferenser hade de fan flugit in La Gazetta dello Sport för att bevittna Björkens kontraktskrivning, med Yvonnes köttbullar på julbordet.

***

Och Jeffrey Aubynn till Malmö. Skönt att se att de aldrig lär sig.
Inte Helsingborg heller.

***

Och, just jävlar: Igår blev arenamarken lossköpt. Tillträdesdatum är den 14 december. Nån som har en sådan där lyftkran med kula?

6 Comments:

gvsu,

Kul att se att du har hämtat dig från höstdepressionen.

Som du skriver är Rami tydligen fortfarande het. Det fattas bara lite deg till Grönhagenland.

Jag tycker att du skall gå i bräschen för en "Rädda RAMI"- kampanj. Ett insamlingsmål på 1 mkr tror jag räcker för att Rami blir Bajare.

Kontakta Bagdad-Urban som får öppna ett speciellt "Ramikonto" där vi alla får vara med och bidra till Bajenhistoriens mest spektakuläa värvning.

Pengarna återbetalas om Rami ändå inte blir Bajare.

Kom igen nu gvsu bli historisk, men det brådskar!

12/12/2007 03:57:00 PM  

Är inte det normala förfarandet att man inte börjar förhandla med spelaren förrän man är överens med klubben? Kommer F-stad i efterhand och vill uppa insatsen?

12/13/2007 02:20:00 AM  

Jag tror att dom inblandade parterna i en sån här affär vet ungefär hur landet ligger. Man har ju haft en del kontakt rörande David Johansson under hösten. Och att Rami inte ens skulle ha nämnts i förbifarten under dessa diskussioner - visst, dra den om Rödluvan också.
Jag tror Ramis lön är det stora hindret.

12/13/2007 07:43:00 AM  

Jag tror bajens icke-vilja är det stora hindret. tyvärr. Rami, kom hem till Stockholm nu, det blir ingen jul annars!

12/13/2007 09:02:00 AM  

Så Lillalex var en bänknötare? Haha, ni är fan pinsamma.

12/15/2007 04:12:00 AM  

...så vad du säger är att Jeffrey Aubynn inte är något klipp? ;-)

Vem vet? Han kanske blir exakt lika bra värvning för Malmö som Babis Stefanidis hittills har visat sig vara.

Skit i Shabaan: kedja fast Eguren och Chanko istället. Det blir ...inte bra för er ifall de försvinner.

12/18/2007 11:16:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home