Friday, November 23, 2007

...nya lögner

Eftersom många känner förvirring efter dagens entydiga, dubbla och tredubbla (eller kanske "binära") budskap ska vi helt kort ställa en retorisk fråga.

Är det någon, NÅGON!, som i sin vildaste fantasi skulle kunna tro att Stockholms Stad skulle lösa ut Fabege från Globenområdet om det inte fanns en realistisk finansieringsplan för arenan?

Det är helt enkelt frågan om vad man (vet) kontra vad man VET.

När Per Magnusson, AEG:s hatchet man i Sverige och vice ordförande i Hammarby Fotboll AB, säger i tv att AEG och Hammarby inte diskuterat någon finansiering av arenan, blir det nästintill parodiskt.
AEG gick in i Hammarby 2001, för sex år sedan, med det uttalade syftet att få in en fot på Stockholms arenamarknad. Vilket nu är nära sin fullbordan.

Ingen normalbegåvad människa kan sålunda för ett ögonblick tro på vad snubben säger. Men det är helt okej. Vi kan med glädje ta att bli ljugna för, rakt upp i ansiktet, så länge det på sikt är för Bajens bästa.

Och, ett tankeexempel. AEG och Hammarby har inte diskuterat finansieringen o-f-f-i-c-i-e-l-l-t. Att Perra M och Janne F lirar badminton varje torsdag (BARA ETT EXEMPEL, HELGE!) och sedan tömmer en back fulöl framför Eurosports CL-sammandrag och snackar om arenafinansiering, medan natten övergår i dag och fotbollen övergår i lacrosse-dm från Turkmenistan, är en helt annan sak.

Exempel åsido, det kan nog gå ganska fort.

***

Dagens Facebook: Sebastian Castro-Tello skriver om agenter och annat på Kristoffer Näfvers Vägg. Glöm Youtube-juggarna. Nu uppstår transferryktena på communities.

Det är nåt med Facebook.

Castro is för övrigt friends with Charlie Davies. Det känns tryggt, och syns på planen, men det hade varit mer komiskt som knorr betraktat om han hade varit friends with Kennedy.
Nå, man kan inte få allt.

10 Comments:

Hoppas innerligt att detta resonemang håller.

Vågar inte tänka tanken på om AEG börjar köra ett "chicken race" med Bajen och/eller Stockholms Stad för att tjäna några extra bucks på dealen.

Bajen är trots allt "bara" en portföljinvestering för AEG vars värde ska maximeras.

Ett "chicken race" med hårda förhandlingar och hot om avhopp om inte AEG får igenom sina önskemål nr 1 - 2 - 3.

Tyvärr kan (och kommer) mycket att hända. Hur AEG resonerar och kring Bajen och vilken typ av ägare man är har vi egentligen aldrig fått något prov på än eftersom engagemanget inskränkt sig till den blygsamma summan 20 MSEK.

11/24/2007 02:15:00 AM  

Castro och Kennedy brukar träffas på Restaurang Grisbukten vid Norrtull och ta en öl.

11/24/2007 02:48:00 AM  

Tror inte det är särskilt mystiskt.
Castro och Näfver måte väl träffats på någon slags landslags-samling, båda lierar sig med Oliver Cabrera, och Castro tyckte att Näfver borde ringt när han var i Stockholm...

11/26/2007 10:00:00 AM  

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/allsvenskan/hammarby/article1363595.ab Vill ha, frågan är väl om man ska tro nogånting alls.....

11/30/2007 01:04:00 AM  

Lite roligt med ständigt detta ålesund när man inte drabbas själv. Åkeby (antar att ingen iffiffare gråter över det) och nu Arneng från dif.

Roligt var ordet

/Dirac

11/30/2007 03:13:00 AM  

Hej!

Jag vill inleda med att säga att detta snart kommande påhopp ej har något med dej som person att göra. Du råkade faktiskt bara komma upp med din ensamma blogg vi en googlesökning efter något helt annat. Men nu kan jag ej hålla inne mitt hat mot bloggar längre. Alltså helt seriöst, vad fan håller du på med? Det finns ju inte en vettig själ som bryr sig om vad fan du hade för dig förra tordagen, förurtom dina trötta vänner som du förmodligen tvingar läsa denna blogg. Vore det inte enklare att bara skicka ett mejl till dem en gång i veckan där du förklarar vad du gjort den gångna tiden så att alla kan få sitt behov av "ditt liv" tillfredsställt. För du tror väl inte på fullaste allvar att någon läser detta. Varken denna kommentar, eller din blogg. Så vad har vi uppnått med detta? Absolut ingenting. Följaktligen anser jag att både du och jag skall sluta upp med dumheterna och hänge oss åt något med lite relevans och allmännytta istället. Eller vafan, skaffa en dagbok om du vill ha nån stans att vädra åsikter. Jag ville nämligen hitta en söt tjej som jag såg på tunnelbanan häromdagen och gjorde därför en sökning efter henne på google. Och vad får jag upp, jo, 1276230 dumma jävla bloggar, och inget om henne. Så hur vore det om vi rensade internet från dessa stolletyg och levle lite på riktigt i stället? Vad säger du? Jag är öppen för debatt om du känner att detta är något du stör dig på. Vänligen skicka ett mejl (bloggupproret_2007@hotmail.com) där du med några rader kan motivera varför du tyckte att jag skulle behöva läsa denna sörja. Och återigen, kom ihåg att detta vansinnesdåd á la Michael Douglas i "Falling down" ej är personligt riktat mot din blogg. Jag skulle dock bara verkligen vilja veta varför denna cancersvulst ej vill dö, och varför du tycker att jag ska drabbas?

Hoppas att du ej tar illa upp!

Hälsningar/

Bloggupproret 2007!!! Nu räcker det.

12/01/2007 01:15:00 PM  

Det är inte sant!

Che fick du!

12/04/2007 12:10:00 PM  

come on gvsu, ett blogginlägg gör ingen sommar, men två gör en vinter mindre kall.

12/10/2007 03:09:00 AM  

Var är du/ni GVSU!? Det händer ju massor med spännande saker medan du/ni är borta och jag vet inte vem jag ska vända mig till för insiktsfull analys!

12/11/2007 12:06:00 PM  

Varför sätter ni inte in en begravningsannons för den här sidan?

12/12/2007 06:06:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home