Thursday, November 22, 2007

Gamla avslöjanden

Wow, Svenska Dagbladet avslöjar att markfrågan är klar (har ni hört den förut?), att arenan ska ha 30 000 platser (vilket vi upprepat ett oräkneligt antal gånger sedan för ett år och några dagar sedan) och att den ska byggas någonstans i Globenområdet. (Om journalisten i fråga hade gjort nåt annat än att läsa pressinbjudan och författa hela artikeln innan han tog citaten, till exempel kollat exploateringsnämndens och fastighetsnämndens senaste föredragningslistor, hade han vetat exakt var den skulle ligga. Nämligen i kvarteret Visthusbodarna, Sandstuparken/Systembolagstomten, precis söder om Quality Hotel Globen, granne med Sportbladet men ingen lokalisering är perfekt).

Av agendan att döma (en halvtimme Djurgården, en halvtimme Hammarby) är det inget mer konkret än markfrågor som kommer att avhandlas i morgon. Inte den där bömben vi väntat på, men åtminstone en liten kinapuff i rätt riktning, och en halv seger för vår bedagade 35-dygnsprognos.

Det ska faktiskt bli mer intressant att höra om Djurgårdens arenafråga, för på den fronten har det varit vääääldigt tyst på sistone. Det ska bli spännande att höra hur det ekonomiska upplägget ser ut för en mindre och perifert placerad (Storängsbotten) arena, som möjligen kan börja byggas 2010, när två större och mer välutrustade evenemangsarenor i närområdet redan ska vara helt eller nästan färdigbyggda. Sa någon "luftslott"? Ungefär som att snacka om att få fram 35-40 Zlatan ur ungdomsverksamheten, liksom...
...lustigt att det där utspelet kom just idag...
...nåväl.

***

Även DN skriver, betydligt mer spekulativt men de verkar i alla fall vara inne på samma spår som vi tröskat i på gränsen till haverism de senaste två åren. Ingen direkt överraskning, men det är första gången det faktiskt sägs rakt ut i riksmedia, vad som varit ganska uppenbart från början. AEG köpte ju in sig i Hammarby från början att få in en fot i Globenområdet. Nu har staden dessutom en politisk ledning som är närmast desperata att sälja all verksamhet som möjligt. Drömscenariot för båda parter, ju.

Men vem fan är Örjan Rybrink?

***

Nu ska vi se hur det är med målvaktsläget, Facebook-style.

Rami Shaaban is klar för Hammarby, Göteborg och Kludzjdzj, eh, Dorsins klubb ni vet.
Mattias Hugosson is klar för Hammarby och Göteborg.
John Alvbåge is klar för Göteborg och kanske också för Hammarby.
Fjorton målvakter från Lyn joined the group På väg till Hammarby, vissa på köp, vissa på lån och vissa på politisk asyl.
Mattias Asper is klar för Mjällby, men låter hälsa att han gärna går till Hammarby.
Kristoffer Björklund and Mattias Asper are now friends.
Magnus Hedman is kall.
Fabien Barthez is obetydligt varmare än Hedman.
Erland Hellström joined the group Familjen Hellström - myt och verklighet
Och Benny Lekström is väntar på erbjudanden.

***

Ah, silly.

8 Comments:

haha, facebook style, det där var måste vara det roligaste jag läst på evigheter:)!

11/22/2007 02:24:00 PM  

Du, min anonyme vän, måste ha ett väldigt tråkigt liv. ;)

11/22/2007 02:41:00 PM  

Facebook style var faktiskt bland det bästa du har åstadkommit på länge! VERY GOOD BOYYY!

11/22/2007 02:57:00 PM  

Jag går med i den anonymes grupp för människor med tråkiga liv. Det här var rolitt! Haha :D

11/22/2007 03:44:00 PM  

Jag började fundera på EMA Telstars uttalande.

"- Vi blev kontaktade av Stockholms stad på onsdagskvällen. Innan dess hade vi inte hört nånting om fredagens press­träff. Det känns jättemärkligt, säger EMA:s vd Thomas Johansson."

Varför måste Stockholms Stad informera EMA om hur deras (blivande) konkurenter etablerar sig? Men det är väl sån någon som har haft ett defactomonopol reagerar. Hey this is my turf!

11/23/2007 12:17:00 AM  

Hur mycket kommer Hammarby i sådana fall betala för att hyra in sig på AEG's arena?
Kommer det bli billigare för oss en för en arena som drivs och ägs av klubben?

11/23/2007 02:59:00 AM  

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=718301

Jag blir lite fundersam när jag läser DNs rapportering från presskonferensen.

- En kostnad på minst 1,9 miljarder. Förut har man pratat om drygt 1 miljard. Vad är skillnaden? Är det markkostnad som är inräknad i den högre siffran?

- Finansiering "saknas". Enligt Äpplet är läget hoppfullt men många frågor återstår. Han vill vidare inte kommentera huruvida AEG ska finansiera bygget eftersom "vi har inte kommit så långt än".

Jag hade fått intrycket att det i stort sett fanns ett helt paket färdigt att presentera. Nu verkar det som att vi har en bra bit kvar tills dess. Eller mörkar Äpplet?

11/23/2007 06:29:00 AM  

Klart han mörkar - se nästa inlägg. Vad gäller de 1,9 miljarderna är det nog hela paketet - arena, biytor, parkering...

Klart att det GÅR att bygga billigare, det är helt en fråga om ambitionsnivån. Hammarby/AEG:s är hög. Rent jävulusiskt hög.

11/23/2007 02:52:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home