Saturday, October 13, 2007

Saker som räddar ens dag

Vi har varit lite lack efter Henkeborgsmatchen, som bekant, och det är då det är så befriande, så oerhört, enormt underbart, att hitta något som gör att man bara måste damma av det intorkade tangentbordsblodet och knattra ner några rader i flykten.

Det här har ingenting med Liechtenstein att göra, inte heller med att HTFF klarade 2-2 efter stor möda mot - Huddinge (det ryktas att Tony Gustavsson var inne och petade i coachningen i halvtid, tror att han får gå in i 90 minuter i returen).

Det hela har att göra med Rami Shaaban.

Storyn så långt. För ungefär två dygn sedan publicerade någon lustigkurre en fejkad artikel, på en fejkad webbadress med en fejkad nyhet om att Rami Shaaban var klar för Hammarby, komplett med ett fejkat citat från Äpplet. Den kan läsas här.

Inte en jävel gick på den, förstås.
Utom norsk media.

Det började med Nettavisen (Norges motsvarighet till Fotbollsskandalen), fortsatte med Dagbladet (Norges motsvarighet till Expressen) och sedan spräckte Fredrikstad Blad (Norges motsvarighet till, öh, Södermalmsnytt?) bluffen men vid det laget var bolljäveln redan i rullning och NTB (Norges motsvarighet till TT) gick även de ut med att affären var klar, vilket rapporterades i varenda liten lokalblaska med nätsajt i hela landet. Medan NRK (Norges motsvarighet till SVT - de fega jävlarna tycks ha dödat länken) nationellt rapporterade samma sak hade Lokal-tv den goda smaken att ringa upp Fredrikstads ledning som givetvis sagt att de inte hade hört något liknande.

Undrar om Rybrink haft en lugn och skön lördag? I det här fallet hade det ju varit extra kul om han sagt "vi kommenterar aldrig rykten".


Credd också till Fredrikstadsfansen som knäckte bluffen på tre minuter, typ.

Vi brukar i våra mer pretentiösa stunder hävda att svenska sportjournalister är sämst i den fria världen på faktagranskning och källkritik (engelsmännen och tyskar kollar sina fakta, sedan skiter de i dem, så det är inte samma sak). Det är tänkbart att vi får revidera den uppfattningen. Tills vi slår i någon att Benny Lekström är klar för AC Milan. Uppenbarligen är det bara att skapa en speglad sajt för en något felstavad Gazetta...

***

Skämt åsido vore Rami Shaaban givetvis inte en spelare man tackade nej till. Men knappast heller en spelare som ett riskkapitalbolag med avkastningsintresse skulle vilja pytsa några miljoner på; om inte en bättre chans till SM-g*ld räknas som avkastning. Så det enda sättet som en värvning av Shaaban skulle kunna bli möjlig på, är om någon av våra nyckelspelare säljs för tokmycket pengar i vinter.
Och vi tar ett steg i taget, va?

***

Simon Helg. Han var grym. Lite för bollkär efter första halvtimmen, lite för gott självförtroende, men så länge han spelade enkelt och bara använde tekniken när det fanns något att vinna på det, var det en debut som fick de flesta andra grönvita debuter att blekna.
Han hade förtjänat en roligare match.

***

Det tog två och ett halvt år, men på grund av den senaste invasionen av fejkade signaturer och andra larvpottor har vi blivit tvungna att börja moderera kommentarer.
Tack för det, era jävla idioter, nu försvann ståplats härifrån.

7 Comments:

Sidan som hade "nyheten" är tydligen borta nu.

Vad gäller de modererade kommentarerna så är det tråkigt, men nödvändigt. Det här forumet höll på att bli helt oläsligt efter att ha varit ett av de mest läsvärda. Hoppas "ni" orkar med att hålla efter.

10/15/2007 12:44:00 AM  

Vad har hänt med denna sidan, inte ett inlägg på hela helgen.

Är det ni som driver Bloggen som åkt dit för att ha kastat mynt på domarna?

Skärpning anbefalles.

10/15/2007 06:35:00 AM  

Kör med granskningen aktiverad under en period, sedan kan du ju testa att slå av den igen. Förhoppningsvis har stollarna glömt bort gvsu då.

Jag vet inte vad man kan göra på blogspot.com, men det borde kunna gå att spärra IP-adresser från att göra inlägg. Om du i ett senare läge väljer att ta bort granskningen kan du ju komplettera med att spärra ip-adresserna som idioterna spammat från.

P.S.
Du kan rensa bort den här kommentaren, den tillför inget för de andra läsarna.

10/16/2007 05:46:00 AM  

http://www.fredrikssonarkitektkontor.com/offentlig4.htm#

"nygammal arena" i peking

10/16/2007 12:56:00 PM  

Håller med om att Helge var bitvis lysande. Även om matchen kändes rätt avslagen. CD var också bra. Tänk om det lossnar 2008?

Apropå kasta-in-prylar-trenden på ståplats tycker jag att klacken är oerhört svag som inte lyckas "kontrollera" de lätträknade clowner som helt öppet sabbar för Bajen. Den stora massan verkar bara stå där i tystnad och titta på. Och sen kallar dom sig fans och snackar om sina Bajenhjärtan. Pinsamt.

10/17/2007 10:36:00 AM  

Simon Helg har alla möjligheter att bli en legend. Känner mig märkligt säker på att nästa säsong kommer att bli helt underbar. Bara att ladda om, för det blir SM-guld.

För övrigt borde ni vid något tillfälle göra ett inlägg med alla bortmodererade kommentarer från diverse gulbonnar och annat när de gråter ut över att inte få spamma här längre. Borde vara stor humor.

10/18/2007 02:30:00 PM  

Ännu ett bejublat framträdande på min ära.

10/21/2007 11:36:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home