Wednesday, September 26, 2007

You get another week

Som sagt; med tanke på hur det började blev det ju en ganska hyfsad tors... nej, måndagkväll till slut. Med fyra omgångar kvar av Allsvenskan finns det sju lag som har en praktisk chans att ta g*ld, Hammarby är ett av dem och - handen på hjärtat - hur många trodde på det innan säsongen började?

Om vi börjar med att sammanfatta läget efter första kvarten: 1-0 till Elfsborg. Totalt spelövertag till Elfsborg. Traoré kan inte gå. Eguren avstängd. Helsingborg leder i Örebro. Där var säsongen slut. Sedan kom Klebér Saarenpää in och vi ska inte påstå att det var just därför som något hände, men jävlar vad något hände.

Eftermatchen-kommentarerna om spelvändningen är i och för sig lite väl blommiga i våra ögon; när vi såg om matchen såg vi fortfarande uppenbara brister i försvarslinjen, vi såg en Erland Hellström som inte alltid verkade vara där han skulle eller kommunicera som han skulle (men - och det är viktigt - vi såg inte rädslan lysa ur hans ögon heller, och just det är vad vi tar med oss) och hade inte Avdic fått tidernas snedträff i 31:a (eller förresten, Chankos skott-till-inkast-vid-typ-mittcirkeln var snäppet värre) hade säsongen mycket väl kunnat vara slut igen...

...men jo, någonting hände. Och det var borta mot Elfsborg och det är inte många lag som dominerar otvetydigt där. Inget lag som vunnit där sedan Gefle i fjol. (säger Guligarnerna också "Glöm aldrig Gefle hemma"?) Och det finns bara en Sebastian Eguren. Och vi har fortfarande inte givit upp hoppet om att en gång få berätta för världen att det bara finns en Charlie Davies...
...fast okej, kanske inte i år.

Castro-Tello är årets Erkan. Erkan är förra årets Erkan, vilket inte är dåligt men inte riktigt vad vi hade hoppats på.

Straffen måste ha varit solklar; annars hade aldrig Ingvarsson blåst. Fast vi tyckte nog å andra sidan att Wilands överfall på Davies i första var ännu klarare. Men, det är ju Ingvarsson.

1-1. No tenemos las palabras. Mierda!

***

Men om tre dagar kan vi mycket väl vara tillbaka i ingenmansland (och i så fall är nog Allsvenskan slut, på riktigt) och om en vecka kan vi mycket väl ha åkt ur UEFA-cupen, så vi tänker ta vara på varenda sekund av de här dagarna fram tills vårt andra raka möte med de allsvenska serieledarna på bortaplan. Och när det tar slut, för det måste det ju, kommer vi att tacka Mr G och hans pojksoldater för att vi fick det vi fick. För vi hade inte trott det. Inte fan. Inte UEFA-cupen, inte ens g*ldstrid.

***

Det var en hel del... supportrar... som inför matchen i måndags gapade om att det på något underligt sätt var Bajens "plikt" att lägga sig mot Elfsborg, för att på så sätt försvåra för ett par andra lag att vinna guld - vi snackar inte om Kalmar, do the math.
Vi undrar hur många som står för den åsikten idag.
Dessutom kan vi passa på att påminna om att ungefär samma tongångar fördes fram från ungefr samma håll inför Elfsborgsmatchen förra hösten. En match Bajen vann och där de tre poängen var skilnaden mellan en tredje och (typ) femte plats, vilket gav extra tv-miljoner och en Intertotocup-plats som idag är ytterligare ett skäl till att den här säsongen inte är över.
För den här allsvenska säsongen är, som sagt, inte över. Hade Bajen förlorat mot Elfsborg hade den, som sagt, varit jävligt över.
...fast visst, vi är inte fiiiinare i kanten än att vi kan erkänna att en förlust hade varit lite lättare att bära med den vetskapen. Men aldrig, aldrig, aldrig ett substitut för en vinst.

Vi kan inte övertyga någon annan; men ...grönvita sidan upp!:s inställning, när vi talar om oss själva, är enkel och orubblig: Den dag vårt intresse av andra lags motgång är större än vårt intresse av vårt eget lags framgång - den dagen har vi fan inte rätt inför oss själva att kalla oss supportrar längre. Den dagen har vi krossat våra egna hjärtan. Och då, om inte förr, börjar vi göra nåt annat istället.

***

Och så en knorr. Eller möjligen en gurkburk. En skrämmande stor andel av mänskligheten består av idioter, och dagens idiot hämtar vi från handbollens värld. Arne Johanssons tafatta, menlösa personangrepp*) på hjälten Staffan Olsson får Alexander Schulman att framstå som en subtilitetens mästare. Hur givande är f.ö en time out för TV-publiken om man inte hör tränarnas direktiv? Vem fan bryr sig? Sälj reklamtid då eller håll käften.

*) Men är det inte egentligen ett tafatt och menlöst personangrepp att kalla någon för idiot? Jovisst. Men det är väl ungefär som att kalla någon "clown". Som man bäddar...

15 Comments:

"Den dag vårt intresse av andra lags motgång är större än vårt intresse av vårt eget lags framgång - den dagen har vi fan inte rätt inför oss själva att kalla oss supportrar längre. Den dagen har vi krossat våra egna hjärtan."
Heard that.

mycket kan bli lite på väldigt kort tid och vice versa. nu kör vi över gbg... eller så gör vi inte det. go bajen go!

9/26/2007 02:50:00 PM  

Tydligen är time out:en till för TV-publiken.. Trodde det var så att man ville gå igenom taktik i ett känsligt läge av matchen eller så, men det är tydligen bara underhållning för TV-publiken, tänk vad fel man kan ha. Och borde inte publiken på plats höja sina röster nu, varför ska dom berövas denna underhållning? dom har ju trots allt betalat för sina biljetter. Nej för fan, kör ut time out-snacket i högtalarna istället så blir alla nöjda.

9/26/2007 04:23:00 PM  

Som sagt,
den dagen jag inte vill att Hammarby ska vinna - då lägger jag av med det här.
Robert

9/26/2007 08:14:00 PM  

En frisk Kleber är exakt vad våra HTFF:are behöver. Även Erkan. Han tillför det lugn, den erfarenhet och stabilitet på defensiv planhalva som försvann tillsammans med Kingson. Kanske Kleber kan göra att Erland hinner växa ut till en klassmålvakt den här säsongen?

Kul att Kleber börjar få lite cred från fansen också. Han har verkligen inte gjort sig förtjänt av all skit som skrivits om honom i Bajenbloggar och -forum. Tränat seriöst och gett allt den matchtid han fått.

Och SJÄLVKLART ska Bajen satsa på att vinna alla matcher.

Allsvenskan kan sluta på två sätt: Antingen vinner Bajen eller också vinner inte Bajen.

Om, vilket Gud förbjude, det andra alternativet inträffar, så är det ungefär som dubbeltrap-tävlingen i OS:

Ingen bryr sig om varken tävlingen eller vem som vinner om det inte är svensken.

9/26/2007 11:42:00 PM  

Erkan tillför enormt mycket, men inte fan är det L-U-G-N han tillför...
Jag kan, ärligt, inte komma på någon som tar så idiotiska gula kort som honom.

9/27/2007 02:37:00 AM  

Hehehe, det blev utrymme för syftningsfel i mitt förra inlägg. Jag menar att Kleber tillför ett lugn som de unga f d HTFF:arna inklusive Erkan behöver.

Hade då bråket på träningen i åtanke.

Och jag håller med. Erkan tillför inte lugn. Men mycket annat. Och mer och mer fotboll och färre och färre idiotkort för varje år som går hoppas jag.

9/27/2007 03:53:00 AM  

Skönt att läsa att det är fler som håller kärleken till Hammarby högre än avskyn för Djurgården och AIK.
Jag skulle aldrig kunna hoppas att Hammarby förlorade. (ifall det inte på något mystiskt sätt skulle förbättra Hammarbys läge, men det är ju inte så troligt att det nånsin skulle hända.

9/27/2007 06:01:00 AM  

Erkan tillför en djävla massa bråk och skit.

Det skulle vara mycket bättre för klubben om han försvann.

Gärna till Gnaget, så får dom alla bråk och onödiga varningar

9/27/2007 06:14:00 AM  

Max

Que????????

/Flugan på väggen

9/27/2007 07:18:00 AM  

Petnoga påpekande: Man pratar portugisiska i Portugal, inte spanska. Å andra sidan är det här en svensk blogg, så du får väl prata vilket språk du vill...

9/27/2007 07:48:00 AM  

Och Sebastian Eguren pratar spanska...

9/27/2007 01:25:00 PM  

Vad har Portugal med saken att göra?

9/27/2007 11:14:00 PM  

http://www.westhamonline.net/forum_flat.php?1989577

Kommentarer överflödiga!

GG

9/28/2007 02:41:00 AM  

Själv tippade jag Bajen som sexa innan säsongen. Ser ingen anledning till hybris, och står fast vid det.

9/28/2007 07:28:00 AM  

Själv så hade jag en inställning strax efter RL och BP-fighten och med ny "oprövad" tränare och en trupp som kanske inte var den bästa så gick tankegångarna ungefär som så att: Va fan, skit i tabellen, låt oss klara oss kvar och kör för all del grisfotboll hela tiden. Om Tony knäcks halvvägs så får väl Thom lösa det bäst han kan.

Nähä nej, det gick ju inte heller.

Ja, skit samma då. Nu jävlar ska vi gå på alla fighterna och skika oss hesa istället.

Att jämför det med var vi befinner oss idag...

Tja du, jag tycker det är befogat med ganska hög nivå av förhoppningar eftersom oavsett hur det går på måndag och torsdag, så är vi skyhögt över mina förväntningar resultatmässigt samt när det gäller "ihopspelad" trupp.

Att Tonys spelidé satt sig så snabbt och fungerar så bra gör ju att man kommer att gå med ett leende på läpparna de sista omgångarna i AS oavsett resultat och speciellt om man tänker på nästa säsong.

Forza!

9/28/2007 08:27:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home