Saturday, September 15, 2007

You're no fun anymore

En sådan seger till och jag är förlorad sade Kung Pyrrhus och blickade ut över sitt blodbesudlade slagfält, och vi kan inte annat än misstänka att ett par Hammarbyrepresentanter blickade ut över Söderstadion ikväll när den 7 600 "starka" publiken börjat troppa av och tänkte ungefär samma sak.

Vi brukar vara de första att säga att vi skiter i hur en seger vinns, för den är en seger ändå, men det här var fan verkligen inte roligt alls, inte ens efteråt, alldeles bortsett de halvtomma (alltså, det är inte ens en klyscha, läktarna var halvtomma) läktarna med en publik som var oinspirerad som bäst och som värst bara grälsjuk.

Vi borde skämmas, allihop. Både vi som inte var där och många av oss som var det.

***

Samtidigt är det lätt att begripa, för matchen, då, var bara absurd. Och även om det i skrivande stund bara är fem poäng upp till serieledningen igen var det knappast en seger som får några av de mystiskt frånvarande att återvända.
Första halvlek var en typisk match mellan två oinspirerade mittenlag där det enda som föll ur ramen var att försvaret i båda lagen var alldeles extra oinspirerade idag. Det fanns ett riktigt klassmål av de sex som gjordes i första halvlek - Egurens skarv, Petters skottfint och placering (vi hoppas att Bragas spioner hade hunnit gå hem, det sägs att de drog redan vid Westlins 2-1-mål) och de övriga fem var skitmål, två sådana skitmål som Bajen nästan alltid får underkända och tre sådana skitmål som är lika mycket skit som alla mål Bajen verkar släppa in i år. Alltså, Bajen har släppt in 24 allsvenska mål i år och vi kan på rak arm inte komma på ett ENDA som beror på en snygg individuell prestation av motståndare snarare än en tavla, ett missförstånd, ett misstänkt regelbrott eller en jävla slumpstuds från Bajens sida. Okej, vi är inte det minsta opartiska, men ge oss exempel på motsatsen då.

Hur som helst var kvällens mål tre skitmål, och vem vi ska skylla mest på kan vi lämna därhän, men hela försvarslinjen - Erland Hellström, José Monteiro de Macedo, Christian Traoré, Gunnar Thor Gunnarsson och David Johansson - bör alla vara jävligt ödmjuka efter de 45 minuterna.
Klebér Saarenpää var matchotränad och tröttnade tillräckligt för att bli en ren omgivningsfara på slutet, men när han kom in blev det andra bullar.
Och - för sista gången - JOSÉ SKA SPELA YTTERBACK. MÖJLIGEN YTTERMITTFÄLTARE. INGET ANNAT. Är detta klarlagt nu? Fint, då går vi vidare.

Efter en seger brukar man fokusera på vad som är bra, men det går inte något vidare. Paulinho gör tre mål, och kröner den bedriften med att onödigt och korkat se till att bli avstängd mot Elfsborg. Petters mål har vi redan varit inne på, och det faktum att en matchotränad Klebér Saarenpää som orkade i 40 minuter var Hammarbys bäste back idag betraktar vi mer som skrämmande än förtroendeingivande.

***

Aldrig har det känts så jävla beige att skriva ett segerreferat. Det måste vara hösten.
Nu: Braga. Det blir något helt annat.

18 Comments:

Bajen är ändå bäst, men skulle inte davies ha skjutit istället för att gömma sig vid hörnflaggan i slutminuterna?

9/15/2007 02:32:00 PM  

jag tyckte det var rätt, han kom ur skottvinkeln och valde istället att döda tid istället för att skjuta ur dålig vinkel, med tanke på situationen i matchen tycker jag absolut att han gjorde rätt.. Sen akn en hel del annat sägas om Davies, men i den situationen gjorde han helt rätt

9/15/2007 03:22:00 PM  

Jahaja...

Jag håller med, jag har fan aldrig gått från SöS med en mer vet-inte-om-jag-bryr-mig-känsla. Jag hann knåpa ihop en bra (och nästan sann) skröna om hur enkelt det var att åka till Fredrikstad nästan gratis i halvtid, och resten av tiden så satt jag och blev rosenrasande.

Det sitter en jävla idiot på södra på rad 12, plats 71 eller 72 och det är nog samma idiot som kastade en öl på ett dussin juniorer i somras. Denna gång så skrek han "hora", "fitta", "din jävla hustru-misshandlare", "ska fan spöa dig" och "du din jävla hor-misshandlare" och andra genomtänkta och korrekta saker till Bapupa.

När allt kommer omkring så var det nog han som sabbade match-känslan idag.

Fem minuter efter att matchen är slut och Bajen hållt nollan på torsdag så bokar jag flyg till Portugallien!

9/15/2007 06:59:00 PM  

Jag förstår inte hur Monteiro kan få spela från start match efter match..

9/16/2007 01:17:00 AM  

bajenvalp: nej, Charlie gjorde helt rätt. Det var ca en minut kvar av matchen, bara att ställa sig i hörnet och idissla ett tag i stället för att riskera att ge motståndarna bollen. Däremot undrar jag vad Chanko tänkte som inte stod kvar med bollen där ute efter frisparken utan i stället försökte sig på en helt omöjlig passning till en markerad Charlie. Det var mindre än en minut kvar, han borde ha kunnat stå kvar med bollen där och fixat ett inkast eller två för att döda resten av tiden. Nu hann ju Gefle få ett anfall till.

9/16/2007 06:25:00 AM  

Jävligt, jävligt onödigt av Pålle... Jesus Saves... NOT! Få verkar fatta att chansen fortfarande finns... Forza TFF i morrn!!!

9/16/2007 12:38:00 PM  

Vad spelar det för roll om Jesus räddar när Mattias Johnsson ändå slår in returen?

9/16/2007 11:26:00 PM  

I Bajen är det Eguren som brukar trycka in returerna.

9/17/2007 12:29:00 AM  

Tja, Gefles 1-1 i en snabb one-touch kavalkad av inkast-tillbakalägg-inlägg-Oremo-vräker-sig-fram-på-volley var ett hyfsat snyggt mål svårt att försvara sig mot.

9/17/2007 01:17:00 AM  

den dåliga publiksiffran tror jag beror på den övermättnad man har för bajen just nu. Handboll, Hockey, bandy och kung fotboll gör att i allafall jag känner mig måttligt peppad inför en serielunk som betyder nada

9/17/2007 05:44:00 AM  

Den dåliga publiksiffran kan bero på idioter, som undertecknad, som missade att matchen flyttats till lördag...blev bra chockad när jag kom hem och av en slump satte på tv4. Kände tomhet när jag såg Bajens enda värving under sommar, Kleber Sarenpää och Fladderström i kassen......dock blev det ju bra tillslut.

Bajen måste köpa ny keeper. Hellström håller inte...

9/17/2007 01:14:00 PM  

Good luck for Thursday

Visit our blog

BragaSempre:
http://braga-sempre.blogspot.com/

9/18/2007 08:24:00 AM  

Alltså, Erland. Tycker synd om killen. Men – kolla snittet på insläppta mål i de matcher han stått. Det är deprimerande. Visst, en och annan match kan det hända. Det är något med grabben som inte stämmer. Jag vågar påstå att Kingson INTE hade haft samma svaga facit om han stått i samma matcher.
För övrigt gäller det hela backlinjen. Var och en av dem skulle platsa – om de övriga tre i backlinjen var ett snäpp bättre. Men inte alla på en gång.
Det är där stadgan saknas.

9/18/2007 11:11:00 PM  

"Bajen är ändå bäst"

Hahahahahahahhahahahahahahaahhaha!

I år vinner vi eller Överklassbögarna från Skansen.

9/19/2007 03:36:00 AM  

http://www.svd.se/dynamiskt/kultur/did_17111009.asp

Något för Gsu att blogga om?

GG

9/19/2007 03:43:00 AM  

Anonym 15: Det kommer nog nåt "litet" om det ja... ;)

9/19/2007 03:58:00 AM  

Lite mer ang. AEG...
http://intebarabajare.blogspot.com/2007/09/aeg.html

9/19/2007 06:11:00 AM  

"Det är vid den allsvenska fotbollsmatchen mot Hammarby på Ullvevi den 1 oktober som Blåvitt blir rosavitt för en dag./Aftonbladet" Av bilderna att tyda så ska ifk lira med blå/rosa ställ. Det är egentligen hur kul som helst.

9/19/2007 02:18:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home