Thursday, August 02, 2007

Som man seedar får man skörda

Om cirka 13 timmar dras den andra och sista kvalomgången till UEFA-cupen, och hade någon så sent som för en vecka sedan sagt att Bajen skulle vara ett av de 64 lagen hade vi nog lett milt och överseende, men nu är vi där och det är hög tid att börja tänka på fotboll igen.

Vad gäller vilka lag som seedas och vilka som inte seedas är frågan ungefär lika enkel som att förklara hur alla nedflyttningsserier, uppflyttningsserier, Allsvenskor, hallsvenskor och andra pseudoserier Svenska puckeyligan införde på 90-talet fungerade...
...men om vi har fattat rätt så blir Bajen högst rankat av de oseedade lagen, alltså den bästa av alla som fick sparken det året; vilket framstår som en aning symptomatiskt. Och extra ironiskt med tanke på att Bajen bara var ett mycket sent segermål för Midtjylland från att hamna på seedad plats.

Men vi är alltså bara 98% säkra på att Bajen är oseedade, så, ptja, vi får väl se.

Grönvitt grävjobb på annat håll har gett vid handen att Bajen därmed - tror vi, för tydligen så är det någon komplikation med huruvida det är 10 eller 11 lag i den norra gruppen - kan få möta något av följande lag: Blackburn, Standard Liège, Dunfermline, Odense, Aalborg, Midtjylland, Brann, Vålerenga och Fredrikstad, och givetvis kommer vi att få möta något av de två förstnämnda men finge vi välja skulle vi ta ett av de två sistnämnda.
Fredrikstad må ha Rami Shaaban och Patrik Gerrbrand i laget, men de tränas av Anders Grönhagen, så det jämnar ut sig, och Vålerenga... tja, låt oss bara säga att de inte riktigt varit sig själva i år.

Det blir en spännande fredag.

***

Vad gäller Khennet Tallingers, Bengt Madsens, Arne Hegerfors och andras senaste pajaskonster i press och tv ger vi dessa all den uppmärksamhet den förtjänar, nämligen ingen, utöver att konstatera att det är pajaskonster det rör sig om. Men vi gläds åt att rubrikerna i de flesta medier var relativt nyanserade. Men det hade ändå varit roligare om de handlat om matchen...

4 Comments:

Har det givits nån motivering från UEFA till att HeIF går före oss i rankingen? Är det cupvinst som går före tabellplacering?

8/03/2007 01:11:00 AM  

Bergman deleted

Idag är jag så jäkla glad att jag skulle kunna knulla Linn Bergman.

Vad gör Jonas Kling nu för tiden? Kan man signa honom?

8/03/2007 05:05:00 AM  

Grattis! Du fick som du ville.

8/03/2007 06:06:00 AM  

jag håller med ang. puckeyligan. Rak jävla serie med uppflyttning/nedflyttning direkt, tack. Även om Bajen hade gått åt helvete förrförra säsongen med den inställningen...

8/08/2007 11:35:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home