Tuesday, July 17, 2007

Football's Coming Home

Det känns som ett bra tag sedan, men i morgon är det Söderstadion igen. Det är ju själva fan att det ska vara Kalmar på Söderstadion; vi förväntar oss i vanlig ordning 90 minuter av våra liv (plus paus och övertid) som vi aldrig får tillbaka.

Det är 13 omgångar kvar och vem fan stoppade en spänn i BP? Om någon frågade oss idag hur många poäng som krävs för att klara kontraktet skulle vi svara 42. Inte för att det är särskilt sannolikt utan för att vi haft dåligt samvete i sex veckor för att vi missade årets Towel Day.
Ni som inte förstår referensen är inte värdiga.

***

Samma snubbe som stoppat en spänn i BP, och en hel spargris i Dusan Djuric, får gärna lägga en pollett i Charlie Davies också. Nu är det dags, tycker vi faktiskt.

***

Från kansliet är det dödstyst, vilket i och för sig snarare brukar betyda att det är någonting på gång än att ingenting händer. Det är till och med dödstyst i frågor som borde kunna besvaras ganska enkelt; till exempel hur lång Erland Hellströms skadefrånvaro beräknas bli, var i helvete Toni Nhleko befinner sig just nu, och vilken veckodag "hemmamatchen" mot Utrecht äger rum (eller, nej, den informationen har de visst lyckats gräva fram nu. Vad trevligt.)

Någon kanske är på semester.

***

Utrecht, alltså. Vi ska väl inte påstå att spelartruppen känns överdrivet skrämmande (fast, som någon påpekade häromdagen, skulle väl reaktionen hos en holländare som läste av Bajens spelartrupp bli ungefär densamma).
Men att hoppas på att det här skulle bli en självuppfyllande profetia är kansker inte helt verklighetsförankrat.
Vi saknar Björne. Enligt en tysk blogg (länken från Bajen In English som gjort comeback och toppat formen så här i industrisemesterns mitt) ska han vara på väg till Kaiserslauten. Det vore ju på något sätt väldigt logiskt.
Men det finns ju andra hemvändare...

***

Apropå Björne och Holland, så verkar det vara en väldig massa tocket däringa näthat i svang mellan diverse grönvita grupper och ett antal arga pojkar från Utrecht (vi som trodde att alla holländare genomlevde dagarna i ett ständigt bakåtlutat reggaerus?)
Nu är ju inte vi dem som uppmuntrar till hets, men vi kan ändå inte låta bli att dra oss till minnes den lilla språkguiden som vi satte ihop på den tiden som Groningen försökte värva Björne som Bosman. Själva guiden verkar tyvärr ha försvunnit in i ett av cyberrymdens svarta hål, men några guldkorn finns bevarade här.
Vi måste medge att ranzige smegmakegel fortfarande är ett av våra favorit-kraftuttryck.

***

Mitt-i-säsongen-sammanställningen kommer i morgon. Hoppas vi.

6 Comments:

"Andra hemvändare"?

7/17/2007 03:09:00 PM  

Håller tummarna för kenned...det va inget förresten.

7/17/2007 05:37:00 PM  

Kimo Tarkkio? Anti Pohja?

7/18/2007 01:12:00 AM  

Ja kom igen nu!
Någon vettig spelare att hoppas på kan du väl ändå snyta ur dig! ;)

7/18/2007 01:55:00 AM  

Rykte in: Gerrbrand!!

7/18/2007 02:39:00 AM  

Hermansson?

7/18/2007 05:38:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home