Wednesday, June 27, 2007

Sommarregn

Förvirrande besked om datorskuggan, men när resten av Sverige tar semester hoppas ...grönvita sidan upp! vara på banan igen med lite mer respektabel uppdateringstakt. Även Osynliga Handen ska visst på semester, men har växeldragit på ett föredömligt sätt under tiden. Läs ikapp om ni har missat.

Det har sällan varit så mycket gnäll efter en Bajenvinst som efter Hammarby - Klaksvik. Vi var inte med i den tappra 1 300-hövdade skara som genomled eländet, men ändå känner vi oss manade att påpeka att utifrån förutsättningarna:

- Ösregn
- Midsommardag
- Nästan tomt Råsunda
- Fyra dagar efter en derbyvinst
- Fyra dagar innan en nyckelmatch
- Ett motståndarlag som, med ett par enstaka undantag, vägrade gå över mittlinjen

är resultatet:

- Bajen vann
- Charlie Davies gjorde mål
- Inga skador

klart godkänt. Det känns viktigare att Bajen lägger den energi som inte kunde uppbringas för att göra 3-4 mål till på Söderstadion ikväll i stället.
Men vi vägrar tippa.

Åker vi ur i returen på Färöarna får vi förstås revidera den uppfattningen...

***

Charlie Davies åkte i princip direkt från Råsunda till Caracas och blev hastigt och lustigt amerikansk A-landslagsman igen, vilket inte bara ställde till det för Officiellas "Bajensoffan-tävling"*) utan även för Tony Gustavsson. I och med att Heidar Geir Juliusson är avstängd och Sebastian Castro-Tello febrig fick vi också de första allsvenska livstecknen på länge från Joakim Jensen och, inte minst, Toni Nhleko. Det är som bekant aldrig för sent att ta revansch.
Men det är klart att det är rätt att låta Charlie Davies åka.
Visst, USA åker till Copa America med ett ganska tandlöst landslag, men det behöver inte betyda att det inte är en ovärderlig erfarenhet för en (alldeles nybliven) 21-åring. Föreställ er ett inhopp mot Argentina. Och då snackar vi det RIKTIGA Argentina.

Inte illa för en "fiaskovärvning med minst sagt begränsad teknik i fötterna" eller hur något fotbollsorakel på jävla TT lyckades uttrycka det.

***

Apropå argentinare så konstaterar vi i hastigheten att "AIK:s nye frälsare" Obolo har varit i Europa förr. I tre klubbar till och med, där den senaste var storklubben Dinamo Tirana (2006). Men han är visst bra på Youtube.

***

Silly Season är verkligen här nu, och varje dag som går utan att en Hammarbyspelare försvinner är en dag att glädjas åt. Att Richard Kingson gör sin sista match i Hammarby ikväll är något vi tar som ett nästan fullbordat faktum, men likt den döende ateisten som börjar be på dödsbädden "för det kan ju inte skada i alla fall" täcker vi baserna och konstaterar att han inte har lämnat Hammarby ännu...
...däremot är det nog en god idé att köra avtackningen redan ikväll.

Det enda som krävs för att fullborda hans smått legendariska tre månader i Bajen är att han får nicka in en hörna i 93:e. Helst en Hammarbyhörna, då.

***

Mikkel Jensens ben blir en allt längre och sorgligare historia. Ska vi inte någonsin få chansen att ha lite angenäma problem med laguttagningen?

***

AgentDirekts rapsodiska arenagenomgång bjuder inte på något nytt i Hammarbyväg, men väl ett par intressanta detaljer för andra klubbar, och nu när vi inte fick någon konkret arenainformation innan den jävla industri- och politikersemestern får vi väl läsa den.

Att "AIK/Svenska Fotbollsförbundet" skrivs ihop på forum är vi vana vid. det känns skönt att se det på andra håll också. Att en allsvensk klubb skulle kunna ingå som ägare i en arena tillsammans med förbundet är däremot något som aldrig någonsin kommer att kunna accepteras av resten av Sveriges elitklubbar, av rent jävsmässiga skäl. Den tråden kommer att tvinnas länge och väl. Tro oss.

I höstas var det visst klart att Djurgården skulle börja bygga sin arena på Östermalms IP våren 2007. Nu låter det som att det blir byggstart tidigast 2010 på en av fem (fem!) möjliga platser. Men det är ju lugnt, finansieringen är "klar" oavsett var arenan ligger. Eller hur det nu var. Har ni läst sagan om Tödde och Mödde någon gång?

BP:s inomhusarena i Vällingby vet vi inte så mycket om, men det funkar sällan att bygga arenan först och skaffa publikunderlaget sedan. Okej, det funkade för FC Köpenhamn. BP är inte FC Köpenhamn.

Göteborgsklubbarna sitter fast i det välbekanta kommunhyresträsket, Halmstad går, om något, baklänges, medan Kalmar också tycks bli hyresgäster, men en ny arena kan nog lyfta dem ett par snäpp ändå ekonomiskt.

Malmös arenaprojekt ser oroväckande ut, särskilt om de blir klara så snabbt som de hoppas. Å andra sidan verkar det inte spela någon roll hur många miljoner de har i kassan, det blir ändå ingen riktig fart.

Elfsborg har sitt på det torra. De jävlarna.

***

Idag slipper Bajen vattna gräsmattan. Vi ses på andra sidan.

*) Eller förresten kanske de menade vem av de tre svarsalternativen som inte är A-landslagsman nu? Med tanke på detta kanske han borde ha varit det...

9 Comments:

Som Eguren spelade idag så borde han vart med tycker man, men sen är inte jag en förbundskapten.

3-1, sovdags - inte mycket bekymmer just nu.

6/27/2007 03:24:00 PM  

Erkan.... Snart hattrick varje match... ;-)

6/27/2007 05:40:00 PM  

Peru verkade dock inte behöva någon som skjuter bakom stödjebenet.

Eller var det Chile som skulle ta ut Vasques i landslaget?

6/27/2007 11:15:00 PM  

När Sveriges bästa innermittar möter pojkar från gbg så går det som det går.

Skönt att se Erkan lite piggare än mot Klaksvik då han var rent ut sagt bedrövlig.

6/28/2007 01:06:00 AM  

Ge mig en åskikt kära vänner.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=575&a=662312

6/28/2007 11:55:00 AM  

När mer eller mindre alla sågade Bajen efter premiären mot Gais sade jag att det fanns något i spelet som lovade gott utan att jag kunde precisera det. I första halvlek i går kunde jag konstatera att min magkänsla var korrekt. Tony G är något på spåren, han verkar ha många oerhört intressanta idéer. Hoppas bara att man kan bygga vidare på detta så att det bitvis suveränt fina spelet i första i går inte bara blir isolerade händelser utan återkommer ofta.

6/28/2007 12:37:00 PM  

De som spelade på Uruguays tremanna-mittfält är ordinarie i Celta Vigo, Celta Vigo samt Monaco...

6/29/2007 12:05:00 PM  

sveacaroline: man får inte göra så i det nationella serie-systemet. Det gäller bara i serier nedanför division 2. Tony G:s "vagga" Ytterhogdal har till exempel halva laget fullt av brasilianare.
Se Helsingborg/Coutonou-avtalet för vidare information om vad som gäller i de nationella serierna...

6/29/2007 12:10:00 PM  

Jag kan fixa en dator och trådlös uppkoppling gratis till dig bara du skriver något snart... ;-)

7/01/2007 11:01:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home