Friday, May 25, 2007

Slutsatser

Vår datorskugga blir extra plågsam i och med att det händer grejer lite varstans.

Dubbel-Gurra uttagen till A-landslaget! Det är klass.
Castro och Emil uttagna till U21-landslaget! Det är klass.
Charlie Davies uttagen till A-landslaget? Det är... intressant. Om det nu stämmer. När USA:s fotbollsförbund offentliggjorde spelarlistan till sommarens landskamper fanns han inte med, men vi avvaktar lite där eftersom vi inte har någon riktig koll på spelschemat.

***

16 lag kvar i cupen, och ganska få av dem är allsvenska. Det blir en intressant lottning på söndag. Och vi blir mer och mer vänligt inställda till IFK Norrköping.

***

Vad gäller den i alla avseenden sorgliga hirstorien kring Mark Selmer och Degerfors kan man dra ett antal slutsatser.
a) Det är nog rätt tufft att vara tränare där.
b) Tony Gustavsson lyckades nog ganska bra med spelarmaterialet.
c) Vilka jävla idioter det finns.

***

Och vad gäller den i alla avseenden sorgliga historien kring Peter Ijeh, Stefan Selakovic, Mats Persson, Jan Nilsson, Bengt Halse, Kent Carlzon och IFK Göteborg kan man dra ett antal slutsatser.
a) Alla ljuger, vissa mer än andra.
b) Det lär bli ett antal fällande domar.
c) Mats Persson och Jan Nilsson anställdes av IFK Göteborg, de har fått befogenheter att agera på det sätt de agerat av IFK Göteborg och det uppsåt de har haft för att eventuellt begå olagligheter har varit i syfte att stärka IFK Göteborg sportsligt och ekonomiskt. På vilket sätt är inte IFK Göteborg ansvariga för detta? Särskilt om (OM!) det nu framkommer att styrelsen, eller åtminstone dess ordförande, har varit informerad?
d) IFK Göteborg kommer säkert ändå inte att straffas. Undrar hur det hade sett ut om det varit Bajen.

***

För övrigt pågår en skatterevision mot Djurgården sedan ett par veckor. Är det någon som hört av Bosse Lundqvist på sistone..?

***

Vi har inga som helst förväntningar eller förhoppningar på Elfsborgs-matchen i morgon, men vi har ju i alla fall tur med vädret.

20 Comments:

Hej! Turnering för korpenlag i Bajenland. Zinkens konstgräs 24/6. Se www.midsommarklenoden.blogg.se

5/25/2007 04:08:00 AM  

Tack Micke, det har nog framgått för alla nu...

5/25/2007 04:10:00 AM  

Man kan inte låta bli att undra... Om det som nu händer och hänt i Göteborg istället hade utspelat sig i Närke... Hade Örebro SK då ens fått licens för att spela sjumanna i korpen? Eller fått vara med i Spam-turneringen som utspelar sig om någon vecka någonstans på Söder?

5/25/2007 07:09:00 AM  

Apropå förra inläggets kommentarer... Skulle inte nya arenan stå klar i slutet på 2010 enligt det som sagts?

5/25/2007 07:49:00 AM  

Aaah, IFK kan omöjligtvis, i någon form av normal värld hållas utan skuld. De är trots allt ansvariga för sina internkontroller och vad som händer i verksamheten som ju bl.a innebär värvningar.

Sedan finns en fråga om de inte kompetensmässigt kunde säkerställa rutiner för detta eller inte ville göra det, men det spelar ju ingen roll. Klubben (genom de representer medlemmarna valt) är i slutändan ansvarig, det kan ingen (förutom SvFF förståss) ta ifrån dem.

Vi skulle spelat ut dem från allsvenskan 2004 i näst sista omg, då hade det här inte inträffat.

5/25/2007 12:36:00 PM  

http://www.ghanaweb.com/GhanaHomePage/soccer/artikel.php?ID=124623


Kingson kanske faktiskt väljer trivsel och att stå i mål snarare än att sitta på bänken.

5/25/2007 02:24:00 PM  

Vår vän domare Martin gjorde det igen. Tillsammans med ett IF Ellos som spelade som Bajen borde och ett Bajen som spelade (med grön-vita ögon) sisådär, så...

(Vafan, gjorde Erkans tjej slut sist han målade och skrek att han älskade henne, eller varför är han så ur slag?)

Vete fan... Någon bra lördag blev det ju hursomhelst inte.

Och om du läser det här din jävla idiot som satt runt plats 70 på rad ca 15 på Södra B som kastade ner din öl på de 10-åriga småkillarna nere på rad 2-3 och därmed hälsade dem varmt välkomna till vad de har att vänta sig om de törs gå på fler matcher...

Jag brukar aldrig förespråka våld av något slag, men du din jävla skitstövel borde få veckans dagsedel oavsett hur trasig din barndom var ditt jävla ärsel!

5/26/2007 10:02:00 AM  

Ok, nu kan det inte längre skyllas på tråklag som bildar köttmur med hela laget... Fan, när spelande lag som idag Elfsborg (som var grymma), eller Malmö första halvtimman, så hänger vi ju inte med alls!!! Det känns som det bara är bullshit att vi vill spela boll och ha fart på läderfanskapet... Vi är ju absolut inte bäst i landet på denna konst! Elfsborg var riktigt bra!
/Johan

5/26/2007 10:55:00 AM  

Såg om matchen när jag kom hem och utöver första ca 25-30 var Ellos inte det minsta överlägsna. I andra halvlek har de en enda målchans och den sätter de. Bajens problem är inte defensivt, det är att anfallarna inte får till det för fem öre för närvarande. Det ger i sin tur att man tappar bollen alldels för fort och ofta i fel lägen vilket ger kontringar och övertag för motståndarna när Bajen är på väg att flytta fram.

Chanko och Haris klart bäst i Bajen i dag. Erkan däremot verkar ha gjort som anfallarna och tappat allt vad beslutsamhet och självförtroende heter. Vete fasen vad som har hänt där.

5/26/2007 02:07:00 PM  

Bajen suger !

1. Bajen var chanslösa mot elfsborg igår
2. Matchen var slut (vad gjorde domaren ?) och då filmar bajen och vill ha straff..?? Ofattbart - vilket dålig sportmannaskap ! Vakna upp Bajen fans !
3. Nu har Bajen en svart målvakt . Vad säger de fansen i Bajen som slängde in bananer till djurgårdens svarta målvakt nu ? Ärthjärnor !

Bajen - Sopor ! Som ni agerar har ni inte en chans framöver.

5/26/2007 11:51:00 PM  

Föregående anonymous!
Bananer kastas mot gårdare, oavsett hudfärg. Om du tror att vi Bajen bryr oss om vilken färg du har på ditt skinn så har du...

1. Läst för mycket aftonbladet.

2. Läst för mycket expressen.

Välj själv, sen somna om!

5/27/2007 01:11:00 AM  

Rolig kille den där anonyma killen här ovan... Ellos vann, han borde vara glad och är istället förbannad och dissar Bajen...?

Han skulle aldrig kunna bli en riktigt Bajare... Det är väl därför han är frustrerad... ;-)

5/27/2007 01:31:00 AM  

Tvår roliga citat från Tony. han stiger i min aktning hela tiden. Mycket pedagogiskt... ;-)

Det första:
"Domaren Martin Hanssons insats ifrågasätts av många bajare, vad tycker du exempelvis om att Hammarby får sin första frispark först efter 32 minuters spel?

- Det finns matchkontrollanter som gör analyser på domarens insatser och jag överlåter det till dem"

Det andra:
"Det var först när "Lolo" fick en småful armbåge som vi vågade gå in och smälla på i duellerna"

5/27/2007 01:05:00 PM  

Norrköping i cupen. Det blir säkert fint. Kalmar tyckte säkert att lottningen var tråkig också... ;-)

5/27/2007 02:48:00 PM  

Det var minst sagt en märklig match.
Anledningen till att Elfsborg dominerade första 30 min var ju för att Bajen inte klev upp i rygg och smällde på. Det går inte riktigt ihop med frisparks-statistiken tycker jag. Att folk inte smäller på är nog också den största anledningen till att Köttbullen Svensson kan vara så dominant. Vad skulle inte Petter kunna göra om han fick lika mycket tid som Gnällspiken i Gult?
Vad gör Fiskbenet nu förtiden?
Han skulle inte ha några problem att låna ut sina dobbar till Svenssons hälsenor i utbyte mot en ostskiva. Fast med den nivån Hansson höll skulle nog Bajen fått 3-4 utvisningar om Fisken vart på plan.
Annars måste jag säga att det var ett fruktansvärt tryck på publiken vid avspark. Minns inte när det var så massivt senast. Skönt med hyllningen till Davies. Det KOMMER att släppa! Synd på idioterna som inte fattar att Tony G kan vara guld värd. Kanske inte i år, men nästa och nästa.

5/28/2007 02:17:00 AM  

charlies brorsa: jag tror att Matthias Svensson har fått överta Håkan Milds gamla "slipp ut ur fängelset"-kort. Domarna kan helt enkelt inte blåsa frisparkar och ännu mindre dela ut gula kort till honom.

Jag tycker inte att frisparkarna som blåstes mot Bajen var så mycket att orda om, grejen för min del var att likadana saker nästan konsekvent passerade utan åtgärd när det var en gultröjad som gjorde likadana saker.

Nötterna som hotade Tony kan inte vara några större fotbollskännare. Under Linderoth hade Bajen ALDRIG klarat att göra match av det hela efter en sådan svag start som i lördags, Bajen under Lindroth var i stora delar ett mentalt mycket bräckligt lag men det är på väg åt rätt håll nu. Jag tror benhårt på Tony på lång sikt.

5/28/2007 04:11:00 AM  

http://www.aftonbladet.se/vss/sport

/story/0,2789,1080112,00.html

Heja Kalmaar! Nu är det snart bara IFFIFF som hotar oss om guldet... ;-) (Det är nämligen bara Kalmar och MFF som är de som hotar oss i år. Så det så! ;-))

5/28/2007 05:47:00 AM  

"d) IFK Göteborg kommer säkert ändå inte att straffas. Undrar hur det hade sett ut om det varit Bajen"
so true that it almost hurts.

5/28/2007 06:02:00 AM  

Grönvitasidan upp: Hur går det med datorn. Köp ny eller byt bredbandsleverantör...vi börjar sakna dig här på din sida...

5/28/2007 11:58:00 AM  

anonym: Du har fasen rätt när det kommer till Svensson.
Kanske domarna tänker "- ahmen matthias är ju stor o stark. Sen har han ju spelat i England och där går det ju mycket tuffare till."

5/29/2007 01:27:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home