Tuesday, May 08, 2007

Drevkorrektur

Eftersom det, enligt någon medial regel, alltid måste vara bråk och kriser i Hammarby, kommer morgondagens tidningar helt programenligt att utropa Charlie Davies till en floppvärvning (vissa har redan tjuvstartat).
Mest för att i vanlig ordning skyla över sina egna misstag; samma skribenter som skrev upp Charlie Davies före säsongsstarten tippade Bajen i skiktet mellan 7-13 plats och börjar få aningen kalla fossingar efter fem omgångar, varav tre med grönvit serieledning.

De som kallar Charlie Davies en floppvärvning är samma kappvändare som plötsligt kallar Malmö FF - Hammarby för en match mellan "två tippade topplag". (Visa oss en skribent som tippar Bajen som ett topplag - alltså ett tips som inte värkts fram ur ett fanatiskt grönvitt hjärta - och vi ska visa dig ett Tipp-ex-tips.)

Själva beskrev vi Charlie Davies som "den mest spännande värvningen till Allsvenskan på mycket länge". Det vi har sett av honom i hans 290 allsvenska minuter har inte gett oss någon som helst anledning att ändra på den beskrivningen. Han har en potential vars like vi inte sett i en Bajentröja sedan, ja, någonsin (vi var inte med på Nackas tid) men han är en ofärdig spelare, främst taktiskt, vilket Tony Gustavsson predikat för tämligen döva journalistöron sedan försäsongens första skälvande minuter.

Att media skrivit upp Chalie Davies till en nivå han ännu inte håller osett är, hej Ekwall, medias eget fel.

Charlie Davies har lärt sig komma till mållägen. Nu behöver han "bara" börja sätta dem också. Men tills vidare är det ett faktum att Hammarby, efter fem omgångar har gjort flest mål i Allsvenskan. Charlie Davies har varit någorlunda inblandad i ett hyfsat stort antal av dem (plus den där straffen som Eguren brände mot BP). Han har skapat lägen ur ingenting, för sig själv och andra, han har missat ett par öppna lägen (ja, bland annat mot Malmö) som en kyligare, mer rutinerad forward antagligen skulle ha satt, men rutin och kyla är egenskaper som man bara kan få genom att spela. Hur många spelare i Allsvenskan har speeden och tekniken för att överhuvudtaget komma till de lägena?
Detta resonemang kan man förstås applicera på alla forwards som inte gör mål, men det blir lite mer relevant när Hammarby - som sagt - gjort flest mål i serien så här långt.
Och så länge Paulinho levererar då och då, och Petter Andersson, och för den skull Erkan Zengin, Sebastian Castro-Tello eller Christian Traoré, har vi råd med att tänka långsiktigt.

***

Hade de kunnat hade vissa skribenter och tyckare vinklat morgondagens artiklar på "BAJEN BARA TRE POÄNG FRÅN NEDFLYTTNING". Det är ju sant. Lika sant som att Charlie Davies inte gjort några Allsvenska mål. Ännu.
Tills vidare nöjer vi oss med att någon gör de avgörande målen...

***

...exempelvis Sebastian Eguren. Även Kapten Kola är tyngd av närmast hysteriska förväntningar, men han lever upp till dem med besked, nu när han har den offensiva mittfältsroll där vi velat ha honom sedan han började visa saker och ting (om vi nu nödvändigtvis måste hålla fast vid den där romben snarare än ett rakare 4-4-2 med delat offensivt OCH defensivt ansvar mellan innermittfältarna men, nå, det är en annan fråga).
Ännu ett klassmål idag i världens sämsta liga. Överhuvudtaget en bra match, där Bajen både ska vara nöjda och missnöjda med en poäng. Nöjda, med tanke på hur nedskrivna vi var på förhand (för BP och Trelleborg är ju inga Allsvenska lag, eller hur det nu var), missnöjda utifrån hur matchen gestaltade sig efter det där skitmålet.

Vi är sömniga, så resten är mest namedropping (Chanko! Kingson! Chanko igen, han var överallt! Haris! Dubbel-Gurra! Erkan..? Hallå, Erkan?)...

...men en sak till, utan att ta till för stora brösttoner, så känns det så här i efterhand som vår diskussion om högerbacksplatsen igår inte var helt åt skogen...
...visst fan, vi har släppt in minst mål också...
...och vi vet inte om vi till slut har hypnotiserats av allt managementtal som väller ur coach Gustavsson, men vi börjar så smått undra om Bajen inte har något ganska stort på gång snarare än vi trott. Och då snackar vi alltså inte bara om arenafrågan.

***

Men: Det är 21 matcher kar, förlorar vi dem åker vi ur. Oavsett vem som gör de grönvita målen.

9 Comments:

Känns på nåt sätt som om det var igår du skrev att det var 25 matcher kvar.. Det går fort, och vi är i serieledning redan. Kan gärna få fortsätta så..

5/08/2007 03:49:00 PM  

"hej Ekwall" - så jävla roligt!!! :-D

Jag tror att en jädrans rask sammafattning på matchen skulle ha rubriken 80,5283. För det var så många minuter som Bajen ägde spelet (med eller utan mål av Charlie).

I sisådär nio minuter hände ingenting och under 7,17 sekunder så tjongades det iväg en halvmiss åt vänster som studsade och hoppade upp på en annan fotjävel som lika gärna hade kunnat få skjuta luft.

I övrigt var det Bajen som levde rövare igår. Var det någon som egentligen gjorde dåligt ifrån sig igår? Erkan på 50% - ok, men hans 2-3 soloräder in på högerkanten ett par meter från sidolinjen var rätt underhållande! ;-)

Om Media, flåt journalister, flåt förståsigpåar-wannabees skriver att Bajen är på väg att sjunka för att Charlie inte kan göra mål så ska vi kanske tacksamt ta emot det? Jag har alltid tyckt om Pablo, även när han sprang offside 7000 gånger per match, och det ska gudarna ha jävligt klart för sig att om Charlie (pga av hans Tiger Woods farsa) har lite kapacitets-nervösa förstoppningsproblem nu, alltså igår, så lossnar pluggen jävligt mycket snabbare, t ex på söndag, än vad den gjorde för allas vår Pablo. (Var det där rekord i bisatser månne tro? :-))

GVSU: Jag fick ju inte till den där Tommy Svensson länken, och lika bra var väl det som sagt. Finns det något speciellt knep för att inte editorn ska vingklippa sådana där Pulitzer-vinnar länkar i framtiden?

5/08/2007 05:06:00 PM  

Mest pinsamma igår var ju ändå när idioten till kommentator satt och hoppades att malmö skulle filma till sig en straff... "där borde han trilla"... bara för att själv komma på hur patetiskt det lät

5/08/2007 11:34:00 PM  

Jag har några ytterligare förslag till rubriker för kvällsblaskorna:

"Ari kan inte göra mål"
"Selakovic kan inte göra mål"
"Keene kan inte göra mål"

5/09/2007 12:39:00 AM  

Gvsu, det känns som om du har ett litet horn i sidan på Ekvallaren, stämmer det?

5/09/2007 04:31:00 AM  

Såpnger: Inte mer än till någon annan i genren. Just i det här fallet kändes inpasset relevant...

5/09/2007 05:07:00 AM  

Klockren analys av Davies. Försökte mig på nåt liknande själv men det blev inte lika bra så de va skönt att någon skrivit va jag tänkt. :-)

5/09/2007 05:16:00 AM  

"Visa oss en skribent som tippar Bajen som ett topplag - och vi ska visa dig ett Tipp-ex-tips"

Alla hittar ju sina guldkorn, det här var ett av mina. *bugar och tackar*

5/09/2007 11:53:00 AM  

Tyckte att GVSU skitit i det blå skåpet när de/han/hon/den/det nedtecknade sina Intressepunkter.

Men Monty's andra halvlek var fan i mig lysande - både offensivt och defensivt.

Jag bugar för GVSU's fotbollskunskaper - en resursmaximerare av rang.

5/09/2007 12:13:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home