Sunday, April 15, 2007

Svalka i puckeyskuggan

Det var ju tur för kvällspressen att Mohodo avgjorde den apspännande elitpuckeyfinalen redan i den 43:e omgången igår*), så att de kunde fylla tidningen med något även utan att skriva 16 sidor kris-extra om Hammarbys situation efter det "självklara" poängtappet mot Trelleborg.

Nu påpekar visserligen alla att Bajens spel inte såg något vidare ut och att öppningsschemat har varit lätt. Vad gäller det första påståendet instämmer vi, men det är fortfarande resultatet som räknas. Och vad gäller det andra påståendet, så kan en på förhand enkel öppning i efterhand visa sig vara det svårast tänkbara. Fråga Djurgården. Fråga Helsingborg. Fråga IFK Göteborg (som tappade poäng mot det Trelleborg som nu av vissa skrivs ner som en skam för Allsvenskan eftersom de hade den dåliga smaken att förlora mot Hammarby).
Fråga för all del GIF Sundsvall vad de tyckte om att få inleda mot den tippade seriejumbon 2001.
Och fråga Kalmar, som blev nästa tippade topplag att förlora poäng mot Brommapojkarna.
Risken för underskattning i omgång fyra blir allt mindre. Om den risken nu fortfarande fanns efter den där träningsmatchen-vi-inte-nämner.**)

Vad vi vill säga med det här är att även skitmatcher ska spelas, och ingen match är avgjord, eller ens oavgjord, på förhand.
Men det är 24 matcher kvar, och resten vet ni vid det här laget.

***

Det var första gången vi sett en glad Tony Gustavsson. Vi skulle kunna lära oss att se mer av det.

***

Nu när Hammarby visat att man kan vinna matcher utan Jeffrey A-U-B-Y-N-N (som det stavas) på planen, verkar Sportbladet försöka skapa en ny konflikt utifrån ingenting.
Erland, vi vet inte om du läser här, men gå nu inte på den lätta. Kingson är borta efter våren, antingen får han ett anbud från någon annan klubb, eller också floppar han och blir för dyr för Bajen (och dessutom onödig).
Ha tålamod, kom ikapp, och förtjäna målvaktströjan, förslagsvis genom att börja med en fläckfri cupmatch i veckan. Se konkurrensen som inspirerande och behåll laddningen när du är självklar förstemålvakt igen lagom till industrisemestern.
Deal?

***

När detta skrivs har Hammarby befunnit sig i allsvensk serieledning i ungefär 28 timmar, och oddsen är, nu när det gick som det gick i Kalmar, hyggliga för att Hammarby ska vara i allsvensk serieledning även när den andra omgången är färdigspelad. Annars skulle vi faktiskt ha ganska lätt att acceptera att förlora ledningen redan i morgon...
...så länge det är Halmstad som tar över den.
Riktigt lätt, faktiskt.

*) Sorry, svea caroline...
**) Sedan ska man förstås aldrig underskatta fotbollsspelares förmåga till underskattning

19 Comments:

Jag tycker också att det år ok om blewit tar över serieledningen på tisdag!

4/15/2007 01:54:00 PM  

krydda: Fast de måste göra fyra mål för att gå om Bajen.
Och då har ju dessutom Halmstad redan spelat...

4/15/2007 01:59:00 PM  

Kul att se en tränare som Tony som lever sig med och tar täten mot Östra för att ta emot publikens jubel. Det gäller att passa på och suga åt sig, man vet aldrig när vinden vänder...

4/15/2007 02:07:00 PM  

Varför länkas det inte till Bajen Fans, eller någon annan supportersida än Söderst@dion? Nu när man äntligen börjar begrava stridsyxorna grupperna emellan så måste ALLA länka till varandra anser jag. Hur ska vi bajensupportrar någonsin hålla en jämn nivå i att vara Sveriges bästa supportrar om inte alla supportrar tar ett ansvar gentemot varandra för att, framförallt, visa omvärlden att alla bajare ställer för, eh, alla bajare? En bajare är alla bajare. Ta ditt ansvar, gvsu, och visa att vi bajare håller ihop oavsett om de är svenskafansare eller "harcore ultras"!

4/15/2007 06:46:00 PM  

gsu
Blewit får gärna göra fyra mål. Serieledning kan det förstås bara bli om HBK inte vinner.

4/15/2007 11:26:00 PM  

Klart inte Kåmark skulle gå ut på plan. Han vägrade väl både spela och träna för mindre hos förortsklubben?
Fast det är ju klart att Jeff ska ha en rättstavad tröja. Å andra sidan hade ingen vetat vem han var i ett lag utan namn på tröjorna.

Att spela dåligt och vinna med 3-0 samt leda allsvenskan är ett styrkebesked och tyder på en hög lägsta nivå.

Jag drar inga andra slutsatser.

4/16/2007 01:24:00 AM  

..för övrigt verkar dif paul vara ännu tråkigare än Lagerbäck. Stackars apor...

4/16/2007 01:46:00 AM  

Ja, en riktigt sopa verkar han vara. Dock så kan jag aldrig tycka synd om difare, skit ska skit ha. Men det som är lite roligt med Paul är alla grodorna som hoppar ur hans mun. De börjar bli så ånga att jag har svårt att komma ihåg dom. Och det fortsätter trots att han fått munkavel från tjockisen. Tourettes syndrom, månne?

4/16/2007 02:41:00 AM  

Eftersom man inte kan kommentera på officiella längre och ingen svarar på mail oavsett vem man skickar till, så kan man ju pröva att skriva en sak här.

Om man klickar på "Se alla våra sponsorer" på officiella så får man en inloggningsruta till webbyrån-tn-vklr-?-nmnt (om ni inte förstod vad jag just skrev så var det "utan-vokaler-i-namnet),och det måste ju vara bra PR för både Hammarby, mgtrn samt sponsorerna i fråga.

Heja Bajen! ;-)

4/16/2007 05:27:00 AM  

Helt rätt forum att framföra dina synpunkter på, barbapappa. Det är ju igen hemlighet att gsu ÄR Urban Rybrink. Således kan han säkert svara på din undran alldeles strax...

4/16/2007 05:43:00 AM  

Jag frågade också en gång exakt hur väl gvsu känner Urban, men sättet att skriva på (och de förträffliga åsikterna) påminner om en annan schysst kille med hjärtat på rätta stället.

4/16/2007 06:30:00 AM  

Fyra poäng känns som mer än man vågat hoppas på efter två omgångar.

Men snacket om att Bajen har Allsvenskans bästa mittfält säger ju ärligt talat mer om kvaliteten på Allsvenskan än om något annat.

Hoppas också att Davis blir den som kan avgöra derby. Det behövs någon där fram som kan göra en gubbe.

4/16/2007 07:24:00 AM  

Ingen fara med anfalls- och mittfältsbesättningen.
Jag är som mest orad när motståndaren får hörna.
Nu har ju inte Gnägget sju, åtta långskånkar på samma sätt som för några år sen, men ändå.

4/16/2007 08:47:00 AM  

Det är glömt och förlåtet. Nu glädjer jag mig åt att jag kan koncentrera fullt ut på fotboll. Vad har hänt? ;)

4/16/2007 09:09:00 AM  

Stackars Rybrink. Det var samma sak på Bjunérs tid. Fast med Bjunér, då.

Hur kraftfull dementi vill ni ha? Räcker det med "Urban Rybrink är inte, och har aldrig varit, vare sig en del eller en helhet av ...grönvita sidan upp!" eller måste vi svära vid någon mormors grav också?

I och för sig vore det på sätt och vis lockande att underblåsa Rybrink-ryktet lite, med tanke på vilken överjävla pr-chock det skulle bli för bloggen (eller ännu bättre: "JAG ÄR APPELQVIST! MOAHAHA!") men det vore både oansvarigt och lite taskigt mot de oskyldigt utpekade.

Varför är det ingen som tror att vi är Jeffrey Bayunn?

4/16/2007 12:43:00 PM  

APPELQVIST!!
Är det inte osynliga handen som är honom?!

4/16/2007 01:08:00 PM  

irwaz: sssch!

4/16/2007 01:14:00 PM  

Hähähä... Som sagt var, jag sätter mina pengar på en annan kille. ;-)

4/17/2007 10:52:00 AM  

Jeffri Bayjen? :-)

4/17/2007 10:56:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home