Tuesday, April 03, 2007

Och på den sjunde dagen

Genrepet är överstökat och med tanke på alla dessa omständigheter får väl 0-0 anses som godkänt utifrån förutsättningarna och underkänt utifrån spelet. Det gav inga nya anledningar till panik, och tidningarna vältrade sig i besvikelse över att inte få skriva ner Hammarby en gång till. Här är ett strålande exempel.

Ekwall, Lundh, Lühr och Wegerup har så smått börjat doppa tåspetsarna i vattnet för att se vad som händer om de börjar skriva positiva saker om Hammarby. Det oroar. Tur att Wernersson finns, och Bosse Petersson och Sandlin. Då känner vi oss hemtama.

Ni som väntar på vårt tips får fortsätta vänta. Vi nöjer oss med att, precis som Sandlin, konstatera att Bajen inte vinner g*ld i år. Som bekant är vi världens sämsta tippare, i hård konkurrens med Wernersson.

***

När vi letade efter Expressenartikeln råkade vi också på den här pärlan som, i all sin helt fotbolls-orelaterade enkelhet, är något av det mest fascinerande vi någonsin läst. Det måste vara ett aprilskämt uppgraderat till Klintbergare. Väl? Snälla?
Keith Richards, älskade Bajensvin.

***

Öh, åter till Bajen. Jo, det var en träningsmatch, och man ska som sagt inte dra för stora växlar på resultatet - ett Hammarby med hemmaplanspremiär och många nyförvärv mot ett Vålerenga som kom till en förvisso varm men blåsig betongbunker i utkanten av Stockholm omgivna av skränande svenskar för en match som inte betydde någonting.

Men det fanns ändå trevligheter. Charlie Davies börjar finna sin roll som actionhjälte, Joakim Jensen har fått en roll (den trygge, lågmälde, stabile och placeringssäkre försvarspappan) uppfunnen åt honom, Emil Johansson visade att han kanske inte bara är statist, Richard Kingsons cameo spred lite stjärnglans på skuggsidan av laget och en roll, en ifrågasatt, omtvistad och tidvis förhånad roll hittade en aktör.
Indraget vänstermittfält + Lolo Chanko = sant.
Då är bara frågan varför ingen tänkt på det tidigare. Alltså, många har tänkt på det tidigare, men ingen i Bajenledningen. Med Chanko som evighetsmaskin lite högre upp i banan framstår Emil Johansson som en riktgt säker liten ytterback och vi börjar misstänka att Dubbel-Gurra kan få en mycket roligare andra vår än den första hösten var.
Om en vecka just nu har premiären nyss blåsts av.

***

Det finns som bekant ett stående skämt om att varje gång Officiella dyker innebär det att det är en stor nyhet på gång. Att Hammarbys internetleverantör inte visat sig vara den mest stabila har gjort mången Silly ännu svårare att leva med.
Nåväl. Därför känns det en aning raffinerat att det nu förvarnas om att sidan kommer att vara nere i morgon, onsdag, 4/4, från klockan 16:00 för att en rad större uppdateringar ska göras. Någon jävlas med oss.

Ska vi vara anspråpkslösa och hoppas på att Bajen tjuvstartar Allsvenskan med en tokbomb bestående av snygg (och lukrativ) tröjsponsor, oväntat läckra matchställ, och gärna lite matnyttig arenainfo (en FÖRBANNAD SKISSJÄVEL PLEASE) när de ändå håller på? Och ny design på sajten, för Bajen har ändå bytt ut allting inför i år, så varför inte?
Blir det bara en omdesign blir vi ledsna i ögat.
Blir det ett jävla serverbyte avgår vi.

5 Comments:

Jag kan garantera att det handlar om ett nytt utseende på sajten. Minst.

4/03/2007 01:40:00 PM  

Jag chansar på åtminstone ett serverbyte.

Och med lite tur så kanske alla som är med i Hammarby Fotboll blir erbjudna att köpa obligationer/aktier i det nystartade riskkapitalbolaget.

Tänk att få äga t ex två gram av Erkans vänsta skosnöre!

4/03/2007 02:08:00 PM  

Det luktar Litmanen...

4/03/2007 11:47:00 PM  

Vad det gäller arenaskiss så såg jag i helgen att Djurgården tagit fram en riktigt snyggarena förslag, den får en 8:a i estietiskt betyg av mig.

Den var dimensionerad för runt 25 000 och hade skjutbart tak. De fasta taken var ganska stora så det såg ut som en tämligen enkel lösning att skjuta över genomskinligt "glas" över den sista delen.

Samtliga läktare hade 2 etage. Ena långsidan hade lite mer överskjutande övre sektion.

Arenan i fråga var bara ett "diskussions underlag" för framtiden och inget var spikat på något sätt.

Vill egentligen inte säga det men det gick endast att se i deras klubb tidning.

/Jimmy

4/04/2007 12:13:00 AM  

Tröjan och sponsorn presenteras.
Det händer saker i shopen ochså.
/GG

4/04/2007 12:41:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home