Tuesday, March 27, 2007

Kursiveringar

När detta inlägg börjar skrivas är det 17 dagar, 17 timmar, 17 minuter och 17 sekunder kvar till Hammarby träder in på Söderstadion för säsongens första allsvenska hemmamatch.

Du har väl biljett?

Innan dess - på söndag, närmare bestämt - är det Vålerenga som står för motståndet, och all den optimism och framtidstro och ledsslutning som försiktigt tycks ha börjat växa fram i Bajens alla (tror vi) supporterled under den senaste veckan - varifrån den tendensen kom är vi inte riktigt säkra på, men det är välgörande - kan punkteras såsom den plattaste av pannkakor.

Det har inte stått en rad om Jeffrey Aubynns avstängning på flera dagar nu. Inte så konstigt, kanske.

***

Vem som står mot mål mot Vålerenga råder det delade meningar om, för Silly Season är inte över. Att Sverigeaktuelle Richard Kingston är en tänkbar lösning som lån fram till sommaren är väl ett någorlunda etablerat faktum vid det här laget, men vi har ingen aning om exakt hur tänkbar han är och vilka andra tänkbara lösningar som kan tänkas finnas och det återstår väl att se om Kingston lämnade Råsundajippot för att fara hem till Ankara, eller togs ut på köttbullemiddag med Thomas Andersson enligt beprövad modell.

Vi har, för sakens skull, studerat Kingstons VM-insats i sammandragen form, och kan konstatera att han har grymma reflexer, är osäker i luftrummet och ganska svag i frilägen en-mot-en mot offsidespringande brasilianska forwards. I riktiga matcher, alltså.
Vadå höga krav?

***

Det sägs också att det är fullt tänkbart att Hammarby spelar med sponsorfria tröjor på lördag, men att det i så fall inte är något att oroa sig för. Fan tro't.
Det har cirkulerat ett obehagligt rykte om en provtryckt tröja med en ganska missprydande logga ett bra tag (inte Kaffeknappen, men ungefär lika illa rent visuellt), men ska vi tro vad vi har hört kan vi lägga det ryktet till handlingarna (om inte bolaget i fråga lägger ett drömbud, vilket ärligt talat känns svårt att tro på).
Det kan dyka upp en sponsornyhet i tidningarna i morgon. Eller också inte. Vad den i så fall består i har vi ingen jävla aning om, och att veta att men inte vad är för många mycket mer frustrerande än att inte veta något alls.

***

Många har kommenterat Charlie Davies helikopter, men ingen har vågat lita på att den freudianska felskrivningen var medveten. Det är inte sarkasm som inte funkar på nätet, det är subtilitet.

Vi säger som vi sagt och fortsätter med dåraktig envishet hoppas på att det blir ett bevingat begrepp (vi misslyckades å andra sidan med att lansera "YouTube-jugge"*) på bred front, men tiden kanske inte var redo.
Var fan var vi? Jo, begreppet:
Det är helt okej att göra helikoptern om det gör att man får scora.

***

Tre Hörnor Straff namedroppar oss som saknade i antologin med de, enligt någon sorts medial måttstock som är lite svår att riktigt definiera, "bästa journalistiska texterna om sport 2006". Det är mycket vänligt, men det vi sysslar med på den här bloggen är inte journalistik.
Å andra sidan är enda skillnaden mellan oss och typ 99% av den svenska sportjournalistkåren att vi åtminstone inte hycklar om det.

*) Ja, var fan tror ni att vi kollade in Richard Kingstons VM-insats, förresten?

14 Comments:

haha köttbullemiddag, klassiskt!

3/27/2007 03:25:00 PM  

Min kristallkula säger att Kingston är en läkarundersökning från att bli Bajare.

Saida

3/27/2007 03:37:00 PM  

Kan det tänkas vara "Axa" som blir ny huvudsponsor?

3/27/2007 05:32:00 PM  

Spelas inte matchen på söndag?
http://www.hammarbyfotboll.se/se/aktuellt/matcher/

3/27/2007 11:34:00 PM  

Keep up the good work GVSO....Efter att alla, verkligen alla uppe i min lilla hemstad, känd som lappstockholm , i början av 80 talet höll på IFK Göteborg blev förståss jag och en polare tvungna att gå mot strömmen och hålla på Hammarby.

Nu 26 år senare efter att ha bott i stockholm i 4 år och återigen flyttat norrut utan att ha sett en enda match live. Har mitt intresse återigen väckts för Bajen.

Denna blogg, öppenheten och seriositeten i Tonys approach, Mians träningsupplägg och all övrig information på hemsidan, bloggar etc. har fått mig att bli riktig Bajenfan för första gången.

Vilket också fått mig att verkligen förbanna att jag inte var och såg någon match när jag bodde där nere.

Ok ämnet. Låt oss hoppas på en målvakt till sommaren och en inte allt för ful huvudsponsorlogga på bröstet inom en inte allt för avlägsen framtid.

Inför serien. Känns som vi är underdogs denna säsong med ny tränare och lite halvrisiga resultat på försäsongen. Men med det mittfältet och med tonys seriositet, mians träningsupplägg och publiken i ryggen tror jag vi tar många skalper. Tippar bajen 3a.

3/27/2007 11:45:00 PM  

Det är ju naturligtvis kul att spekulera i vilken den nya huvudsponsorn är. Mig veterligen brukar kontrakten gälla från 1 april så det låter väl logiskt att det dyker upp nåt då (om nu inte loggan är ful). Vem blir det då? Marknadsavdelningen har tidigare sagt att man jobbar med att täcka alla branscher och eftersom siemens mobile försvann och man inte ersatt med nåt annat företag i den sektorn så är det väl logiskt om det blir nåt telekomföretag. Ericsson, kanske, var på gång i malmö, men då sa man väl att ericsson inte sponsrar fotbollslag utan segeltävlingar. Samsung, möjligtvis,finns ju i alla fall i fotbollsvärlden via Chelsea, eller nåt annat. Vi får se men jag tror inte vi behöver vara oroliga

kb25

3/28/2007 12:08:00 AM  

Saida:
Min kristallkula säger mig att (det gånger) Bajen gör läkarundersökningar sker det på närmaste vårdcentral.

Borde egentligen oroa mig över Nike's hangups av modet på 80-talet.
Över fula, feta reklamtryck på magen.

Matchtröja + tryck anno 2001 tillhör dock bottenskrapet i fulhet, så ju fulare tröja, desto bättre resultat.

För resultatets skull hoppas jag Galne Gunnar, FotoQuick eller Dressman köper reklamplatsen.

3/28/2007 12:38:00 AM  

kb25

Hohoho... den var roligt.

Du vet väl att det fortfarande är Patrik som är marknadsansvarig?

/Flugan på väggen

3/28/2007 12:45:00 AM  

anonym 7: Nichlas Hindsberg och Klebér Saarenpää är bara två av många som klarat den där läkarundersökningen.

Men det är ju ny läkare nu.

3/28/2007 01:21:00 AM  

Det är väl Björn Ekblom som står för läkarundersökningen? Han är kvar. Leanderson oxå.

3/28/2007 05:34:00 AM  

Leandersson är I-N-T-E kvar...

3/28/2007 09:42:00 AM  

http://www.hammarbyfotboll.se/se/lagen/a-laget/laget/default.asp?teamid=177

Johan Leandersson
Läkare
» Mer information

3/28/2007 10:21:00 AM  

fast där står å andra sidan även

Thom Åhlund
Ass. tränare
» Mer information

3/28/2007 10:23:00 AM  

Varför så många anonyma kommentarer? Är Leandersson någon som man bör vara rädd för?

Kingston syns i min kristallkula också. Han ser ut att gilla köttbullar.

3/28/2007 03:38:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home