Wednesday, March 07, 2007

110 years and still going...

Lagkapten Mikkel Jensen förlängde sitt kontrakt för andra gången sedan den här bloggen startades (första gången kan ni läsa om här). Då kändes två år till som för kort, nu känns två år till som ganska sunt.

Tidigare idag, på 110-årsdagen av den dag Hammarby Roddförening blev Hammarby Idrottsförening, kom bokslutskommunikén och verksamhetsberättelsen och det blev klart bättre än befarat. Under dagen har vi varit inblandade i en tidvis ganska hetsig och intrikat diskussion om hur illa det egentligen hade sett ut utan tv-avtalspengarna. Så kan man inte räkna. Pengarnas ramverk var i princip klart redan hösten 2005 (någon miljon hit och dit per klubb och år när) och tv-pengarna kom inte på något sätt som en överraskande julklapp utan som en del av de beräknade intäkterna.

Utan dem hade vi knappast kunnat räkna med att ha värvat Louay Chanko eller Toni Nhleko under sommaren, eller för den delen Charlie Davies under vintern, och troligtvis hade Sebastian Egurens tid i Hammarby inskränkt sig till en enda höstsäsong.
Att det i sammanhanget blev drygt fem miljoner över känns därmed rätt okej. Men externt kapital behövs fortfarande, helst igår.

Här kommer nog siffrorna förr eller senare att analyseras närmare.

***

Det fanns något för alla i födelsedagspåsen, om vi ska tro ryktena även för de Bajenelement som av någon (vi har inte riktig kläm på om det är polisen, förbundet eller de själva) benämns "kategori c", i form av ett antal organisationsförändringar inom Hammarby.
Är det för mycket begärt att hoppas på lite Bajenfrid från det hållet också framöver?
Vi lever på hoppet.

***

Dagens krislag: Djurgården. Nu ska man som bekant aldrig dra för stora växlar på resultat i TRÄNINGSMATCHER *host*, men 0-3 mot Assyriska följt av 0-0 mot Valsta/Syrianska är väl ungefär i klass med 1-5 mot Brommapojkarna, åtminstone om man slår ihop dem. Att de slagit Ålesund med 2-1 under mellantiden avfärdar vi med "Ständigt detta Ålesund!"
Siffrorna från årsredovisningen - 10,9 miljoner i vinst - imponerar, särskilt med tanke på att Djurgården i fjol gick 16,1 miljoner back i driften, och räddades av Sören Larsen... men, just det, det är siffrorna som imponerar. Frågan är hur spännande verkligheten bakom dem är. Inte ens en bokslutskommuniké har sluppit ut från Stockholms Stadion. Vi undrar lite grann varför.
Dessutom verkar åtminstone den assisterande tränaren ta det där med mobbning på fullaste allvar. Nu kommer i och för sig den biten från AgentDirekt, men den här gången var det ju på riktigt...

***

Vad gäller övriga fotbollsvärlden, så var Valencia - Inter en trist tillställning på alla plan. Vi tittar sällan på "toppfotboll" numera, och varje gång vi gör det känns det som vi påminns om varför.
Det senaste ögonblicket som inte var Bajen-relaterat som faktiskt fick oss att säga "wow" var Allbäcks 2-0 mot Spanien i höstas.
Mancini? Bah, patetiskt försvarsarbete och inget annat.

13 Comments:

Kategori A, B och C är en indelning gjord av polisen, antagligen inte i Sverige, beroende på riskgrad.

Men jag kan lova dig att det inte bara är "kategori c" som är glada över att bli av med de här människorna som har förstört så mycket för Hammarby.

Förhoppningsvis är det nu slut på folk som blir avstängda på rena lögner, folk som blir avstängda för saker som hänt på en läktare de inte ens befunnit sig på, folk som trakasseras och dylikt.

Det är väl klart att det blir lugnare nu när orsaken till de flesta incidenter försvinner. Se på Midtjylland-matchen (se mer på ultraboys.se, de är fortfarande jävligt upprörda så det ligger kvar på startsidan) för nåt år sen. Det var helt och hållet den person som nu fått sparkens ansvar. En person som hotat med stryk och sagt saker i stil med "tur för dig att polisen är här, annars hade det slutat illa för dig" och liknande.

3/07/2007 01:54:00 PM  

Nåt att tillägga?

3/07/2007 04:14:00 PM  

Ja, förhoppningsvis kan det nu bli nån form av normalläge på den Norra läktaren när inte vakter griper in för att supportrar gör sånt supportrar gör, det vill säga sjunger, flaggar, bränner bengaler och liknande - de har insett att det i 99 fall av 100 bara förvärrar situationen och leder till bråk och otrevligheter.

Nu är det dags för den positiva läktarkulturen, bråk kommer det säkert bli. Men som en kollega till mig en gång sa "var nånstans annars kan man samla 10,000 människor och det blir så LITE bråk". Jag håller med. Nu blir det säkert bara fyllebråken och de som uppstår vid provokationer, men alla attacker från vakterna på supportrarna upphör förhoppningsvis.

3/08/2007 12:52:00 AM  

"var nånstans annars kan man samla 10,000 människor och det blir så LITE bråk"

Du har aldrig varit på idrott i USA antar jag?

Därmed inte sagt att USA är någon förebild i allt men det går som sagt och det var väl det som var frågan...

Och personligen tycker jag inte man skall acceptera varken fyllebråk eller annat bråk oavsett hur lite det är.

Vad gäller Hammarby säkerhets omorganisation har jag ingen uppfattning. Personligen har jag aldrig bemötts felaktigt av dem men å andra sidan kanske jag inte tillhör den kategori som de inriktar sig på.

S k supportrar som uppför sig oacceptabelt har jag dock sett.

Hur som helst. Alea iacta est! Nu är det upp till de som hävdar att hela felet låg på Hammarby Säk att bevisa det...

3/08/2007 02:11:00 AM  

Folk verkar glömma en försäljning av Tobias Hysén för 23 miljoner. Plus de markant ökade tv-intäkterna.

3/08/2007 04:34:00 AM  

"Vi tittar sällan på "toppfotboll" numera, och varje gång vi gör det känns det som vi påminns om varför." Det vore kul att få en längre utvikning i det här ämnet.

3/08/2007 06:53:00 AM  

Christoffer Andersson söker ny klubb efter att han blivit "oönskad" i Hannover. Något för Bajen?

3/08/2007 08:48:00 AM  

Chrisse Krull? Högerback, va? Yeah, right... Just den positionen är ju en jättebristvara... Inte.

3/08/2007 09:08:00 AM  

Aubynn verkar har hittat till Norge...

http://fotball.bt.no/eliteserien/article76412.ece

3/08/2007 10:32:00 AM  

Appropå "ständigt detta Ålesund!".

Att Jeff är på väg dit passar väl bra in i historieskrivningarna

3/09/2007 02:14:00 AM  

Någon som har pappers svd? Skrev inte en rad om Bajensseger i fredags. Idag mer eller mindre tre artiklar om aiks seger mot bp. Jävla skittidning! Har en prenumeration månaden ut. Ska säga till dem att kasta bort mitt exemplar resten av månaden...

3/11/2007 12:30:00 AM  

Vad fan snackar du om, de använde i stort sätt en halvsida i lördagstidningen. Plussar för Castro och neggar Benny vilket var det allmänna intrycket från mig och dem jag stod bredvid också

3/11/2007 01:30:00 AM  

Då måste jag fått en jävla cp-upplaga då jag jag gick igenom varenda hörn av tidningen

3/11/2007 11:07:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home