Friday, February 23, 2007

Hur fan klär sig dagens ungdom?

Vi börjar med det positiva, för efter lång och noggrann rådbråkning av ämnet har vi kommit fram till att betrakta det som positivt (om än med vissa förbehåll) att Hammarby värvar U21-landslagsaktuelle vänsterbacken Emil Johansson från Degerfors som skrivit på till och med 2010 (ett långt kontrakt till. Och det är gott.).

Förbehållen har vi diskuterat ofta, senast här och vi står för åsikten att en försvarsspelare, till och med en offensiv ytterback, som väger 64 kilo inte känns som något att hålla i där det blåser. Nu verkar han förvisso ha gått upp ett par pannor, och argumentet tappade ytterligare i kraft när någon jävla besserwisser ;) grävde fram att Dani Alves i Sevilla är lika lätt.
Nu påstår vi inte att Emil Johansson är en värmländsk Dani Alves eller så, men okej, det finns tolkningsutrymme. Vi får helt enkelt se hur bra han är.
Bristen på rutin är ett annat frågetecken som bara tiden kan räta ut och i Hammarbys backlinje 2007 känns den bristen fortfarande akut.

Men ett stort välkommen och lycka till önskar vi Emil Johansson, må han bli en liten men legendarisk backklippa i Hammarbys historia och därmed motbevisa oss å det grövsta. Som alla pessimister med hjärtana på rätt ställe älskar vi oftast att ha fel.

***

Från början illustrerades artiklarna om Emil Johansson med en bild på honom i någon P-landslagströja. För ett par timmar sedan blev bilden utbytt mot en uppenbarligen nytagen bild i Hammarbymiljö, där han poserade iförd en sladdrig skjorta i nåt glansigt mossgrönmetallic-material med pikékrage.

Den spontana reaktionen från ...grönvita sidan upp!:s sifestylesektion var "tur att han kommer att ha råd att handla lite snygga kläder framöver."
Sedan såg vi Nike-loggan och klubbmärket och fick onda aningar, konstaterade att det inte var någon lysande start på samarbetet Nike/Hammarby och tänkte "den där får de hänga långt bak i souvenirbutiken".
Det tog ett bra tag till innan insikten kom: Hammarby ska SPELA TÄVLINGSMATCH med de där schabraken på söndag.
Då gick stylistavdelningen ut och svalde en handfull tabletter, så nu försöker vi som inte hängde med i ambulansen till magpumpningen sammanfatta läget på egen hand.

Handlingsplanen: Börje och Bosse Müller och Patric Ljungström och Urban Rybrink och Tony G och Muskel-Mian och Appelqvist och Andersson och Jeffrey Aubynn med om så krävs, varenda tillgänglig jävel får tillbringa lördagen med att sprätta bort de där vidriga pikékragarna ögonabums. Då ser tröjan bara sladdrig och ointressant ut. Då har vi en punkt att utgå ifrån.

Ta en titt på bilden på Emil Johansson, en gång till.
Titta sedan på tröjan Nacka Skoglund bär på fotot bakom, och fundera på om det inte, trots allt, var jävligt mycket bättre förr.

Att vi ändå lyckats hålla någon form av raljant men humoristisk nivå på detta inpass beror på att vi på omvägar lovats att detta är en nödlösning och att det blir bättre tröjor framöver, och vi klamrar oss fast vid den tron i vetskap om att det knappast kan bli sämre.

15 Comments:

Ere ett kontrakt gjort av choklad eller nåt?

("och det är gott" ???)

...eller var det baraben jag råkat hamna på?

2/23/2007 02:48:00 PM  

Försökte vara lite sakral, men det funkar nog inte på fredagkvällar.

2/23/2007 02:57:00 PM  

> Emil Johansson är en värmländsk
> Dani Alves

Ni menar förstås "Karlskogas svar på Dani Alves", eller är det bara Linderoth som uttrycker sig så? :)

2/23/2007 03:37:00 PM  

"och vi klamrar oss fast vid den tron i vetskap om att det knappast kan bli sämre."


Ptja, vänta bara. Om två år har Bajen brutit Nikeavtalet och skrivit ett nytt "miljonavtal" med Lacoste istället...

2/24/2007 01:48:00 AM  

Sakral? Naer fan blir gammal...
Klockrent om Nacka Skoglunds klaedsel vs. tennistroejan Emil Johansson raakar ha blitt paahaengd.

2/24/2007 02:06:00 AM  

det är fanimej den gräsligaste matchtröja jag sett i fotbollshistorien, medräknat målvaktströjorna på 80-talet. oroväckande är också att det i artikeln står "i väntan på förstastället" vilket skulle kunna betyda att denna kan komma att fungera som stående bortatröja i Allsvenskan.
fy fan.

2/24/2007 05:27:00 AM  

Senast vi hade nike var väl runt 1990-91 eller nåt och de tröjorna var om möjligt ännu fulare. Vita med gröna rutor...

2/24/2007 08:47:00 AM  

Skulle inte Bajen kunna etablera en Smakombudsman och en Smakdomstol? Enbart för bedömning matchställ och deras utformning.

2/24/2007 12:22:00 PM  

När blev Galne Gunnar stilbildare?
Vem i ledningen har denna konstiga smak?
alternativt...
Var det pengabrist som tvingde styrelsen resa till Ullared för att köpa upp konkurslagret (one size fits them all)?

När det finns en miljon olika typsnitt, varför väljer man detta (tillsammans)?

Med Nike kommer Bajen bli "kusinen från landet" när det handlar om stil. Vad gör man när när andra kastar skit på en och man inte har några egna argument? Nike gör dessvärre att det kommer bli extra jobbigt att bygga "tillsammans" värderingar.

2/25/2007 12:58:00 AM  

Tycker synd om Erland som gick från hånad Kaffegubbe i Assyriska till snyggaste matchstället i Allsvenskan, och sen det här.

/R

2/25/2007 04:12:00 AM  

R: Om Löfbergs Lila sedan blir huvudsponsor... DÅ kan vi snacka ironi.

2/25/2007 05:23:00 AM  

ser ut som en pingiströja, sa tjejen just. kan bara hålla med :p

2/25/2007 11:53:00 AM  

Och varför "one size for all"? Castro Tello kunde tälta i sin, till och med Nhleko fick ordentligt med svängrum i sin.

Börjar kanske vurmen för att se tre äpplen höga spelare gå lite för långt?

2/25/2007 02:26:00 PM  

Jag är djupt orolig. Om det inte blir bättring hoppas jag att GSU arrar en protestmarsch till kansliet. Så att man kan få utlopp för sin frustration.

2/26/2007 12:58:00 AM  

vi lär inte få nya medgångssupportrar i år iaf. Men kanske kan hoppas på nya medlidandesupportrar, som kommer till SöS för att trösta de stackars unga killarna i fula kläder. Sen kan ju Tena bli huvudsponsor tycker jag, med tanke på hur mycket det läcker bakåt...

2/26/2007 01:18:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home