Tuesday, February 06, 2007

Bajen i fokus

Mycket i tidningarna idag, minsann. De blev väl trötta på att rapportera från inställda skidlopp och om vi har förstått det rätt var alla de journalister som skickats för att bevaka landslagets träningsmatch i Egypten i extra stort behov av en sovmorgon...

(Peter Hultgren, en modern vardagshjälte!)

...så helt plötsligt var det grönt och vitt både här och där.

***

Bra början när Svenska Dagbladet var väldigt nära att ta priset för första riksmedium som på allvar uppmärksammar HTFF men diskvalificerades av juryn i sista stund eftersom "Alagie Soffeh" heter Sosseh och "Sadi Malke" heter Fadi.
Vi undrade för ett ögonblick om det kunde röra sig om en avancerad läspningsåkomma, men valde att fälla snarare än fria. Artikeln borde ha varit fan så mycket längre.

***

Sportbladet hade hittat något nytt att skandalrubricera eftersom Jeffrey Aubynn grät ut över att hans plats i startelvan äventyras om han inte skriver ett nytt kontrakt.

Och det är väl inget konstigt med det.

"Avstängning", "utfrysning" och "utpressning" (det kommer, vänta bara) är ord som kvällstidningarna använder. Vad Hammarbys policy egentligen handlar om är att kontaktslängd och vilja att förlänga vägs in som EN aspekt av kanske femton när en startelva tas ut. Det stora misstaget Hammarby gjorde 2003 var att verkligen leva upp till kvällstidningsbilden, att använda avstängningen som en på/av-knapp i ett kritiskt läge av serien, med två spelare som just då, let's face it, var oerhört självklara i startelvan.

Hade det fortfarande fungerat så hade till exempel Benny Lekström stått i mål hela hösten.

Jeffrey Aubynn är i sina bästa stunder en mycket bra fotbollsspelare, och han är givetvis en stark kandidat till en plats i startelvan. Och där kommer han säkert att befinna sig en hel del i år, vare sig han skriver på nytt kontrakt eller inte.

***

Det finns mycket mer att skriva idag, men vi sparar på det en stund.

18 Comments:

Jeffrey är vanligtvis väldigt bra på att uttrycka sig diplomatiskt i intervjuer. Och det tycker jag om.

Om han skulle bli såld så tycker jag ännu mera om det.

Jag har sett han göra fantastiska saker och jag har sett honom göra åtminstone 30 ggr fler idotiska, egoistiska (as in "not a team-player") och korkade saker.

Samtliga med motiveringen från honom att "vågar man inte chansa så vinner man inget". Om jag fick översätta det till min svenska så skulle det bli "hoppas någon scout såg den där vollyn rakt i krysset från 30 meter i derbyt råsunda".

Hellre en bra träff/dribbling-för-mycket på/med foten än tio schyssta upp/inspel är inte en regel som gäller på fotbollsplanen typ...

2/06/2007 02:08:00 PM  

Äh,det stora som hänt sista tiden är bildandet av Gubb-Ultras. Som ett kärleksfullt stöd till Hammarby och den anda som inte nödvändigtvis behöver besudlas av hat och revanschkänslor utan snarare kärlek, vemod och pilsner. 

Posted by onkel

2/06/2007 02:49:00 PM  

Det ser bra ut att klubben har en policy. Men om de bara slänger fram ett kontrakt ett år innan det gamla går ut och sedan hotar att göra ett internt ettårsfall av spelaren - då kommer det att inverka negativt på chansen att få spelare att välja Bajen. Regler är trygga att luta sig mot, men det måste vara mer individuella än som det nu verkar.

2/06/2007 03:55:00 PM  

Jeff chefar!!! Varför har så många så svårt för att fatta det? Nollor!!!

2/06/2007 08:35:00 PM  

Finns det någon statistiknörd som har lust att räkna bort alla mål Jeff låg bakom förra säsongen?

Tyvärr räknar vi ju inte assistpoäng i fotboll men om vi gjorde det skulle han (gissar jag) ha fler poäng än Paulinho.

Jag hoppas verkligen att han skriver på nytt kontrakt och att han fortsätter våga utmana, dribbla, underhålla och leverera.

För det som många bajare verkar missa är att han faktiskt _levererar_.

Jag kan inte minnas någon spelare i Bajen som levererat så mycket och ändå fått höra så mycket skit från sina "fans". Om han uppfattat ens hälften av det jag hört är det ett under om han skriver på.

Jeff rockar.

2/06/2007 11:54:00 PM  

Men vad fan - fatta. Han är inte avstängd. Han är inte utfryst. Han är inte utpressad. Han har fått klargjort för sig att Hammarby hellre satsar på spelare med långa kontrakt än spelare med utgående kontrakt, om de är ungefär likvärdiga i övrigt.

Vilket är helt rätt.

Dagens idiot måste bli den där facksnubben, som inte verkar ha minsta koll i ämnet, men återkommer till det.

2/07/2007 01:28:00 AM  

Mobiltelefon liknelsen som spelarfacket drog borde ju vara tvärtom! Eftersom Hammarby köpt in Jefferys tjänst så är det att likna med att man har ett halvår kvar på sitt abonemang men då köpter en ny telefon och därför slutar använda sin gamla. Skulle Telia då ha rätt att stämma mig för att jag bytt till Tele2?

2/07/2007 01:40:00 AM  

Jo visst, Jeffrey vann säkert assistligan förra året och var säkert mer eller mindre direkt ansvarig för att Bajen dels förlorade några matcher eftersom han gav bort bollen vid fel tillfällen, och definitivt ansvarig för att Bajen inte vann fler matcher eftersom han schabblade bort bollen.

2/07/2007 02:49:00 AM  

Intressant hur begåvningarna på SvD lyckats få snittålder i HTFF till 22 när den äldste spelaren är just 22. Kanske om man räknar in tränaren och materialaren...

2/07/2007 03:27:00 AM  

"Jeffrey Aubynn har förhandlat om en förlängning, men ville inte skriva på kontraktsförslaget.
Han är fåordig efter chockbeskedet under Bajens USA-läger.
- Olustigt. Men lagkamraterna har stöttat mig. Klart det blir extra tungt när man varit med i landslaget och kommit tvåa i assistligan."

Bra jobbannons! :-)

2/07/2007 03:45:00 AM  

Hur man kan kalla en spelare med EN SÄSONG KVAR PÅ KONTRAKTET för en spelare med "utgående kontrakt" är för mig en gåta.

Både spelare och klubb skriver under ett avtal som man gemensamt bestämt ska sträcka sig över en viss tid. Bägge har därefter full skyldighet att fullfölja sina åtaganden. Och för en klubb innebär det att en spelare ska kunna lita på att han också får stå till för förfogande under alla år som ett kontrakt sträcker sig. Om han inte platsar av sportsliga skäl är en sak, men det gör en landslagskille som Jeffrey i de flesta fall om han är hel och tränad.

Pajasnivå att redan nu, innan sista säsongen på kontraktet ens har börjat, att på administrativa grunder både prata och agera efter devisen "utgående kontrakt".
Alla kontrakt utom "livstidskontrakt" är i så fall utgående kontrakt.

Läser man mellan raderna i den här affären är det enligt mig så att Jeffrey Aubynn lirar sin sista säsong i Hammarby. Därför agerar Hammarby som de gör när de säger att de prioriterar andra spelare. MEN, Hammarby glöm aldrig att ni fortfsarande har skyldighet att fullfölja era åtaganden i det kontrakt ni skrev tillsammans med er spelare för ett par år sedan. Det är EN HEL SÄSONG KVAR.

Som ni gör nu riskerar ni otrygghet och negativ energi. Känns det stabilt när många är nya i truppen och ska spelas samman?

2/07/2007 04:18:00 AM  

the expert: Heter du möjligen Ågren eller tror du bara på vad du läser i kvällspressen?

Aubynn är inte det minsta "avstängd", han får sin lön, och han kommer säkert att spela en hel del i år vare sig han skriver på nytt kontrakt eller inte.

Läs på innan du börjar gasta om pajasaktigheter, det blir bättre så.

2/07/2007 04:59:00 AM  

Grönvita: Var ser du att jag påstår att Jeff skulle vara "avstängd". Det förstår jag att han inte är. Men med ETT ÅR kvar ska han väl få konkurera om en plats på samma grunder som alla andra.

Hammarby har med kontraktsförslaget visat att man vill ha honom kvar i laget i framtiden.

Om Hammarby vill sälja innan Bosman förstår jag. Men jävligt märkligt att Jeff innan det inte ska kunna konkurera på samma villkor när även Hammarby har ETT ÅR KVAR att fullfölja sin del av ett avtal.

Läs på innan du börjar gasta, det blir bättre så.

2/07/2007 05:22:00 AM  

And my two cents goes to...

Jag tror att Jeff ville ha för mycket i pröjs och kanske dessutom kommit på sniskan med Tony i någon form (eftersom det som skrivs trots allt verkar vara både lite in- och affekterat). Jag vet inte, hans ego kanske inte mådde så bra av att komma så högt upp i assistligan och komma med i landslaget..?

Då väljer Bajen att sätta upp honom på säljlistan för att lösa båda problemen samt tjäna en hacka.

Det som skrivs i pressen är ju bara deras gnällvariant av det hela..?

2/07/2007 08:04:00 AM  

"Kontaktslängd och vilja att förlänga vägs in som EN aspekt av kanske femton när en startelva tas ut".

Det kanske stämmer, men det handlar väl knappast om femton likvärdiga kriterier? Som jag förstår det finns väl en allt överskuggande aspekt: Vem som bedöms göra mest nytta på plan i den aktuella matchen. Andra eventuella aspekter vägs då in enbart om två spelare på samma position vid ett givet tillfälle bedöms exakt likvärdiga. Och det måste väl vara ett undantagsfall.

Alltså, gör någon annan spelare mer nytta på samma position, så ska Jeff inte spela, oavsett kontraktslängd. Men om Jeff bedöms göra mer nytta måste man välja vad som ska prioriteras: framgång i matchen eller "policyn"?

2/07/2007 09:33:00 AM  

Jag har en annan teori om Alagie i SvD. Med tanke på deras orientering i den politiska sfären bytte de nog utt Sosseh mot Soffeh, helt enkelt.
De svinen.

2/07/2007 09:50:00 AM  

Det är en jävla massa tjat om åtaganden hit och dit. Skitsamma om det är ett eller två år kvar på kontraktet. Om Jeff signalerar att han vill röra på sig måste ju Bajen satsa på andra spelare. Det är väl självklart.

2/07/2007 10:42:00 AM  

Den där jävla Ågren och hans fack borde uppmana svenska spelare att inte skriva på för utländska klubbar. Hur många har inte blivit bänkade och "utfrysta" där oavsett kontraktslängd. Nej för fan, spela kvar i division två , där får ni nog garanterat speltid grabbar!

2/07/2007 11:16:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home