Tuesday, January 30, 2007

Skavsta

I brist på nyheter från Los Angeles betar vi av resten.
Björn Runström hamnar i Luton, av alla ställen på jorden. Luton Town, Bedfordshire. Englands 23:e största stad. Den där flygplatsen långt bortom ära och redlighet som Ryanair släpper av en på. När du flyger från Skavsta.
Resan från där du bor till Skavsta - för ingen bor i Skavsta - och från Luton dit du ska - för ingen åker till Luton - är inte värd de där hundralapparna du sparar.

Skavsta är platsen dit du tar dig ytterst motvilligt för att du inte har råd att göra som du vill, och metaforen kan utan problem utsträckas till att omfatta Björnes färd från lägenheten i Chelsea till Luton Town FC.
Okej, det är lite elakt att kalla en gammal Tipsextra-klassiker för Englands motsvarighet till Nyköpings BIS, men ni fattar.

Kenilworth Road är fan ännu värre; det är Tjångavallen, Rambergsvallen, fucking Grimsta. Att Luton Towns supportrar genom åren blivit om möjligt ännu mer misshandlade i arenafrågan än Hammarbys överraskade lite när vi läste på i ämnet, men det finns väl en röd tråd där någonstans.

Ändå tycker vi att Björne gör helt rätt. Speltid i The Championship är bättre än att studera matcherna från bänken i Premier League, och han kommer att få speltid. Redan på lördag lär han debutera, eftersom Luton i dagsläget inte ens får ihop en femmannabänk. Det är en månad; om det blir längre tycks bero på Björnes inställning lika mycket som klubbarnas.

Alla proffs- och amatörtyckare som tjatar om Björn Runströms "fiasko" i Fulham, fiskar barnsliga citat av slaget "Om inte tränaren upptäcker vilken supertalang jag är snart måste jag börja tänka på att röra på mig. Jag vill förstås stanna kvar i EUROPA och Allsvenskan är inte ett alternativ, etc"*) och sedan överraskas av hur moget och professionellt han hanterar situationen, glömmer en sak.
Björne är inte dum.
Han är en streetsmart Nacka, en humorist med verklighetsuppfattning. Han visste att han inte skulle räkna med annat än sporadiskt med speltid i Fulham, åtminstone inte första året. Nu visar han att han är redo att bita ihop och visa vad han kan under mindre optimala förutsättningar, i stället för att sitta som en sur utgiftspost på bänken, och gott så.

Det som skär lite i själen är att de inte kunde ha väntat ett halvår till med att plocka över honom från Hammarby. Jävlar vilken höst det kunde ha blivit.

***

För att nämna dagens uppnbara snackis - landslagsuttagningen - så grattis Max. Det är trist att det ska krävas att man blir PROFFS I EUROPA för att få det erkännande man har förtjänat så länge, men nu är det som det är och det är ingen idé för oss att gråta över spilld tid där heller. Hur förtjusta Anderlecht-ledningen är återstår att se.

Därmed lämnar vi ämnet...
...nähä vadå, var det något annat som hände?

Okej, ett par ord om Sveriges forwardssituation.
1. Vill en spelare inte spela i landslaget så ska vederbörande inte spela i landslaget. Så är det inget mer med det.
2. Punkt 1 omfattar förstås både Zlatan Ibrahimovic och Henrik Larsson.
3. Och apropå amatörtyckare. Låt Ralf Edström vara ifred, han har det tungt just nu.

Finns det - egentligen - något mer att säga i frågan?

*) sedan hamnar de lik förbannat i ett brögäng i botten av Tippeligan.

13 Comments:

Det kunde ju vart betydligt värre. Han kunde hamnat i Stansted United.

Det äldsta engelska fotbollsresultat jag minns är faktiskt Luton Town-Tottenham Hotspur 1-3. Jag höll på Luton, jag tyckte det lät så vackert. Hm..

1/30/2007 02:22:00 PM  

Knivskarpt gvsu, skönt att få läsa sina egna funderingar verbaliserade så klockrent. Fulham skulle ha väntat ett halft år till. Då hade Runan och vi andra Bajare varit lyckligare efter att ha fått fira på Medis igen. Men det gäller att ta chansen då den dyker upp och Runan var inte dummare än att han tog den. Om det sen bär eller inte är en annan sak. Håller med om att Runan verkar vara en street-smart rackare och ger mig fan på att han slutar som han hoppades då han lämnade oss, d v s som mittback i Bajen på "ålderns" höst.

1/30/2007 02:42:00 PM  

Ryanair flyger inte längre till Luton från Sverige. Jag tror inte att de flög till Luton från Skavsta förut heller, däremot från Stockholms andra Ryanairflygplats, Västerås. Numera går dock även de turerna till Stansted. 

Posted by Oscar

1/31/2007 01:36:00 AM  

i brist på relevanta forum skriver jag detta här:

Att en agent ellr klubb företrädare går ut i massmedierna och säger att en affär är död eller att motparten är girig tyder på att en deal är nära förestående.

alltså talar alla tecken för att Paulinho säljs innan veckan är över (vet inte hur transferfönstret funkar i denna affär).

kb25 

Posted by kb25

1/31/2007 01:49:00 AM  

Igen klockrent, fast jag tycker du kunde kängat Lagerbäck lite till, vi behöver ingen förbundskapten som har som motto att ge självgodheten ett ansikte. 

Posted by Jocke

1/31/2007 02:49:00 AM  

Uhh... vem är självgod egentligen Lagerbäck eller Zlatan?

1/31/2007 03:21:00 AM  

kb25,

Transferfönstret stänger om 9 timmar. Paulinho är i Usa så vitt vi vet. Han lär nog inte hinna skriva på någonting.

/Jimmy

1/31/2007 05:47:00 AM  

Bajen nobbade ett bud från ett arab-lag på nästan 15 millar för Paulinho. Tror inte heif hostar upp 16,5 mille, som Bajen krävde, på ett par timmar.

http://www.fotbolldirekt.com/IndexNews.cfm?ID=21658

1/31/2007 05:59:00 AM  

i o för sig har helsingborg fram till den 31 mars att hosta upp stålarna, även om jag inte tror att dom gör det.

kb25 

Posted by Anonymous

1/31/2007 07:47:00 AM  

Jo Lagerbäck skulle ju kunna få sig en snyting till... Han kan väl skita i den där uppnästa fjanten istället för att lapa han i rumpan och dessutom kommunicera och stå för det officiellt.

Och för varenda gång jag läser Namnen Henke, Zlatan eller Linda Rosing för den delen, så ska jag bojkotta kvällsposten i tio dagar.

Jag lär inte få läsa en tidning på rätt många år... ;-)

1/31/2007 11:12:00 AM  

Som sagt, svenska transferfönstret klppar igen 31/3 och frågan är om araberna överhuvudtaget har något transferfönster att ta hänsyn till?
Så än ska vi inte ropa hej..

1/31/2007 01:14:00 PM  

Pétur Björn Jonsson som t-shirt! Se länk: http://stampa.blogspot.se

1/31/2007 04:49:00 PM  

Till skillnad från grönvitasidanupp... så tror jag inte Max plats i landslagstruppen beror på "PROFFS I EUROPA". Den platsen har han förtjänat för det han gjort i Bajen, men framförallt har han nu på slutet skött sina kort väl på landslagsläger.
Än så länge har han inte presterat något i Anderlecht. Därmed är han ytterligare ett bevis på att Bajen fostrar kvalité. Tycker grönvitasidanupp... missat den poängen i det här inlägget. Vilket är synd, för det var ett utmärkt tillfälle för Bajenpropaganda av en grönvit blogg.
I övrigt regerar den här bloggen kraftigt on the web.

2/02/2007 04:01:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home