Tuesday, January 16, 2007

Hei dar, Geir

Silly Season rullar vidare och för omväxlings skull handlar ryktena åter om spelare in: den isländska sajten Fotbolti uppger nu ikväll att Hammarby kommit överens med Fram Reykjavik om ett lån med köpoption, där summan är fastställd, av Islands U21-anfallare Heidar Geir Juliusson.

19-åringen (född 16 augusti 1987) har tidigare varit här och provtränat i två omgångar, först i augusti och senast i oktober och gjorde bra ifrån sig - ska man tro den isländska sajten alltså tillräckligt bra för att bli kontrakterad. Han betraktas som en av Islands största talanger, en liten, ettrig och snabb anfallare med ett bra skott, och är alltså tidigare klubb- och landslagskamrat med Dubbel-Gurra. Han gjorde debut i Islands motsvarighet till Allsvenskan - Landsbankadelid - som 17-åring.

Frågetecken kan sättas för målfarligheten - på 18 matcher i Frams A-lag 2006 har det bara blivit ett mål (där verkar han i första hand ha spelat som högerytter) - och i landslagssammanhang (6 U17, 7 U19, 1 U21) har han inte noterats för någon fullträff ännu.

Att Hammarby nu (eventuellt) tar in ytterligare en anfallare i truppen kommer givetvis att spä på de mer eller mindra bisarra ryktena om Paulinhos tilltänkta ökenäventyr ytterligare - så skadad blir man av att sitta en månad i drag från transferfönstret - men så illa ska det knappast behöva vara.
Han passar som en smäck in som en fjärde "renodlad" anfallare bakom uppsättningen Paulinho (bra på det mesta men inte exceptionell), Charlie Davies (konditionsstark, teknisk djupledslöpare), och Toni Nhleko (tung bollmottagare/target), där Petter kan gå upp i anfallet om någon är skadad eller visar sig inte hålla måttet. Med fyra olika spelartyper har Bajen möjlighet att kombinera fritt efter motståndet.
En chansning som är värd att prova, även om Juliusson förstås har en hel del att bevisa för att hans tid i Bajen ska bli mer än ettårig - och frågan är hur många chanser han hinner få.
Nåväl.

Alagie Sosseh får nog inrikta sig på att hans första år med A-kontrakt kommer att tillbringas i division 2. Men att skynda långsamt har funkat förr.

Och inget är förstås klart förrän det stått på Officiella, och vid speciella tillfällen inte ens då.

13 Comments:

"Heiðar vildi ekki staðfesta þetta við Fótbolti.net í dag en samkvæmt heimildum okkar mun hann halda utan á næstunni og standi hann sig vel á lánstímanum mun sænska félagið geta keypt hann. "

Vilket betyder:
"Heidar ville inte stadfästa detta via Fotboll.net." Sen blir det värre. Har han haft ett samkväm med någon som har tunn näsa (som kanske Keith Richards) och så var han skraj för länsman som skulle idka fellatio med en get i kryptan?
Skumma islänningar!

1/16/2007 03:46:00 PM  

"Heiðar vildi ekki staðfesta þetta við Fótbolti.net í dag en samkvæmt heimildum okkar mun hann halda utan á næstunni og standi hann sig vel á lánstímanum mun sænska félagið geta keypt hann. "

Vilket betyder:
"Heidar ville inte stadfästa detta via Fotboll.net." Sen blir det värre. Har han haft ett samkväm med någon som har tunn näsa (som kanske Keith Richards) och så var han skraj för länsman som skulle idka fellatio med en get i kryptan?
Skumma islänningar!

1/16/2007 03:46:00 PM  

Anonym: Vad väntar du dig av ett land där "bollklubb" heter typ "knattespyorna"?

1/16/2007 03:50:00 PM  

Han kan fakiskt lyckas av den anledningen att vi har haft han på prov ett antal gånger. Får vi han så känns forwardsidan bättre ut! Alla av CD, Sosseh och nya vikingen kan faktiskt "chocka" och göra succcè i ligan. Utöver det så kan Nhleko utvecklas som den spelare han är köpt för.(hoppas!!)

1/16/2007 06:02:00 PM  

Alla kan dock inte få en ärlig chans att växa ut i en forwardroll. Frågan är om den här killen är bättre än Sosseh som ju faktiskt har gjort en hel del mål.
Men han har iaf provspelat här.

Men är det inte lite mer brännande att göra nåt åt de bakre regionerna snarare?

Micke

1/16/2007 10:29:00 PM  

Han vill inte bekräfta något för fotboll.net...bla bla... ...men gör han ett bra jobb under lånetiden så kommer det svenska laget att köpa honom...bla bla.

/Jimmy

1/16/2007 11:37:00 PM  

CD en löpstark targetspelare?! Allt det jag har hört om honom är att han är en extrem djupledslöpare, som alltså då borde villja ha bollen på rulle.. Toni är en target.  

Posted by Nick

1/16/2007 11:46:00 PM  

Nick: Helt rätt - trött igår. Ändrar.

1/17/2007 12:21:00 AM  

...gvsu

Ytterligare en kommentar om Davies. Du skiver "löpstark", det är ju generellt sett en beskrivning av spelare som typ Runa och Mild. Det vill säga spelare med bra flås som kutar mycket.

Den andra betydelsen av löpstark är ju "snabb", vilket jag antar att du menar i det här fallet, då Davies har beskrivits som "tidvis loj, men blixtrar till".

/Flugan på väggen

1/17/2007 01:43:00 AM  

Jag ser nog Castro-Tello som ett hyfsat potentiellt alternativ i anfallet också.

Men fan, även om det är jättebra att vi värvar ännu en anfallare så är det knappast det mest akuta just nu direkt.
Vi behöver en rikigt bra och stabil BACK (eller allra helst två, minst) och en MÅLVAKT av högre klass än Erland/Benny.
Så är det bara.

/g

1/17/2007 03:19:00 AM  

Hei där känns som den logiska ersättaren för spelartypen som Runa representerade. en jobbig djävel som är överallt och hugger.

/Flugan på väggen

1/17/2007 06:14:00 AM  

Flugan: Vore intressant att få reda på vad du grundar det på. 

Posted by micke

1/17/2007 07:41:00 AM  

Känns som en sund värvning, vad som kunnat påskyndat att den blev av redan nu(läs i vinter) är de obekräftade(?) rykterna att även dif och bröndby ville syna honom. Ett lån med option gör ju att den ekonomiska risken är obetydlig oavsett hans utveckling i år.

1/17/2007 01:40:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home