Sunday, December 24, 2006

Mandeln i citatgröten

Det är julafton idag - Lennart Skoglunds 77:e födelsedag - och jo, ett visst mått av frid råder faktiskt över Bajenland. Åtminstone tills annandagsbandyn. Tänk på de sektioner som har det svårt; till alla människor en god vilja.

Innan vi hugger in på en saffransspäckad frukostbulle vill vi försöka bidra till ett leende på grönvita läppar, genom att uppmärksamma er på vad Charlie Davies sade när han hade skivit på kontraktet för Bajen:

Äntligen blir jag fotbollsproffs och kommer till en klubb där jag kan utvecklas och blomstra. [...] Jag har alltid velat flytta till Europa och det är större chans för mig att utvecklas som fotbollsspelare i Europa än i MLS.

Just det; som heltidsanställd och välavlönad fotbollsspelare i ett EU-land är man proffs. I Europa. Man kan ju alltid unna sig en stilla förhoppning om att Charlies lika enkla som sanna konstaterande kommer att bidra till att döda en av de tristaste klyschor som heltidsanställda fotbollsspelare i EU-landet Sverige har en tendens att rapa ur sig i trakterna av varje transferfönster...
...let's not hold our breaths.

***

Med detta sagt önskar vi alla, jo, alla; kisar och bönor, pysar och sländor, gubbar och gummor, Tomten, spelare och supportrar, bullbakare och bengalbrännare, Appelqvist och apberget, guljackor och gnagare och alla som heter Glenn, snapphanar och guliganer, amerikaner och afrikaner, brassar och Lassar, Sebastian Eguren, journalister och förbundsfolk (tro det eller ej), och alla andra som inte passar in i någondera beskrivningen men som av en eller annan anledning snubblat in på denna anspråkslösa blogg, en riktigt sjujävla

God Jul!

5 Comments:

Till Er Alla på Grönvita sidan upp från oss alla slumpar
GOD JUL!
 

Posted by slumpen

12/24/2006 02:11:00 AM  

Vill man veta vad som händer i Bajen kommer man hit, så är det. Tack för det. Nej, nu häller vi ut en för allas vår vän Nacka Skoglund och önskar hela Södermalm en God Jul och ett Gott Nytt År.  

Posted by DIF

12/24/2006 05:06:00 AM  

God Jul på dig Grönvita!

Hoppas du inte tappar skrivar glöden på många år! Du har en blogg av högsta kvalité. Ha det!

Dirk Pitt 

Posted by Dirk Pitt

12/24/2006 05:15:00 PM  

God Jul önskas även från rödvitt-land.

12/25/2006 06:11:00 AM  

Hördu ...gsu: http://www.stadiumguide.com/nyahammarby.htm är det här bilderna på nya arenan, eller är det något gammalt som jag har missat? Kolla upp eller berätta i ett inlägg, eller tjugfem! ;)

12/27/2006 10:37:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home