Friday, December 22, 2006

20 Davies

Det är många sådana där inlägg med nummer och efternamn just nu. Detta specifika inlägg föranleds av att bläcket på Charlie Davies kontrakt, efter en del turer fram och tillbaka och rykten både hit och dit, har torkat och att han tar över Björn Runströms tröja nr 20. Kontraktet löper till 2010. Sådant gillar vi.

Innan glädjeyran börjar tangera det absurda kan det vara på sin plats att återigen påminna om att även om Charlie Davies betraktas, både i USA och av Hellas falkögon, som en supertalang - snabb, teknisk, målfarlig, smart och en "extrem djupledslöpare" - är han en spelare som aldrig testats på högre nivå än den amerikanska collegeligan / halvprofessionella regionalligan eller på U20-landslagsnivå. Han måste få tid. Han är en chansning.
Hur skulle ett collegelag, även ett i amerikansk toppklass, stå sig mot HTFF? Det är ingen retorisk fråga. Vi vet inte. Gör ni?

Och nej, han är ingen billig chansning.
Men i sammanhanget bör även tilläggas att Expressens uppgifter häromdagen, som är ett ganska sorgligt hopkok av mer eller mindre omedvetna missförstånd i amerikansk media och, i korthet, jävligt dålig journalistik, om att Davies får 2,8 miljoner om året av Hammarby, givetvis inte stämmer.
Däremot kan det mycket väl vara så att han får 2,8 miljoner, eller till och med mer, i sign-on; vilket både är vist av skattetekniska skäl och ganska billigt i dagens läge med tanke på att han kommer till Bajen på fri transfer.
Han får dessutom säkert en bra månadslön, och har dessutom precis skrivit på ett sponsorkontrakt med Nike som enligt uppgift ger honom 350 000 kr / år extra.

Så en så stor chansning som vissa kvällstidningselement gör gällande är han inte.
Men han är en chansning. Och - javisst - en välbetald chansning.
Hur oddsen är är det åt helvete för tidigt att uttala sig om, men det låter åtminstone som den mest spännande värvningen (på gott och ont) till Allsvenskan på rätt många år.
Ja, vi är förstås partiska här. Men vi menar inte "största", vi menar "mest spännande".

Tills Los Angeles-läget börjar och vi får en första indikation på hans kvaliteter kommer i alla fall omdömet A pocket-sized Drogba ("pocket-sized" motsvarar i sammanhanget 178 cm och 70 kilo) och all annan amerikansk buzz att ge oss ett antal sköna drömmar och, visst, förväntningar.

Now it's not about potential. It's about producing.
- Kofi Davies

Don't believe the hype, but don't dismisss it out of hand either. Just don't pass judgement until you've seen it with your own eyes.
- ...grönvita sidan upp!

Det enda vi har hittat att titta på hittills är det här. Väl värt att titta på, dock.

***

Det förtjänar egentligen inte att vara i skymundan, men så blir det ibland, när tiden är kort och texterna långa: men idag fick Hammarby en ny A-landslagsman i form av Erkan Zengin, som ersätter Daniel Andersson (det finns säkert en tanke bakom det, men jvi vet fan inte vad den består i) i truppen till Sydamerika-turnén. Härligt!

Vi gratulerar så mycket och snor en reflektion från Söderst@dion-stammisen Owen med anledning av vad Erkans företrädare på högerflanken fällde för odödliga ord för några veckor sedan: PFO hade verkligen rätt i att hans flytt skulle skapa förutsättningar för landslagsspel.

Erkan, Max, Jeff: Vad ni än gör där nere, drick inte te.

***

Nu utlyser vi julefrid över Hammarbyland, om inget uppseendeväckande inträffar de närmaste dagarna.
Vi ses på Katarina Bangata klockan 12 den 24:e.

4 Comments:

Davies känns spontant som en bra värvning. Att Hella har varit över och kikat på honom gör att det känns som om risken för att det blir en flopp minskar. Säker kan man ju aldrig vara, Schevtjenko borde teoretiskt sett ha öst in mål i Chelsea men har väl bara gjort två-tre stycken hittills i PL - bara som ett exempel, inga jämförelser i övrigt. Han blir i alla fall ingen video-jänkare hur det än går, eftersom Bajen har sett honom live - alltid något :-)

Landa en hyfsat bra vänsterback nu också så ser det här ganska bra ut, tror jag.

12/22/2006 08:23:00 AM  

Den viktigaste värvningen annars kanske är (som någon i nåt sammanhang redan påpekat) fystränaren. Jag tänker framförallt på alla skador vi hade senaste säsongen. Tänk att reducera dem med hälften så har vi ju fem-sex nya spelare bara där...

12/22/2006 09:44:00 AM  

Varför nr 20? Det finns väll ett annat nr för den som "blivit motagen som Pelé"? 

Posted by Anonymous

12/22/2006 12:41:00 PM  

God Jul till ...grönvita sidan!
Alltid läsvärd blogg som punktmarkeras från min sida ska du/ni veta.
Hoppar över CD-hype och går direkt till att jag gillar uppmaningen att gossarna ska akta sig för att dricka thé i Sydamerika...klockrent!

Så God Jul till sidan och alla BAJARE och må 2007 bli ett grönvitt år!

/KLUMPEN

12/22/2006 08:46:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home