Sunday, December 10, 2006

A long cold lonely winter

Så kommer då dagen för säsongens sista match. En match där Hammarby lyckas skrapa ihop en trupp bestående av 17 spelare, där två (Fredrik Stoor, Klebér Saarenpää) gör sin definitivt sista match i Bajerntröjan*), tre (Aubynn, Gunnarsson och Chanko) är halvskadade, en (Moussan) aldrig spelat en tävlingsmatch på seniornivå, en (Dahlin) spelat 30 minuters tävlingsmatch på seniornivå, och vi inte kan spåra en formtopp någonstans, utom möjligen hos Laitinen och Castro-Tello.

Detta är vad Bajen i säsongens sista skälvande decemberafton ställer upp med mot FC Köpenhamn. Ett mätt, slitet, skadedrabbat FC Köpenhamn som sätter SAS-Ligan, Champions League och till och med julsemestern framför Royal League, men ändå - FC Köpenhamn. Vi avstår från att tippa, av ren barmhärtighet.

Ändå finns det så jävla många skäl att gå. Så många spelare att tacka, tacka av, välkomna på riktigt, återse. Och det är för det här - chansen att få mäta sina krafter med det bästa motståndet i Norden - som Royal League finns till. Sedan är det den där lilla detaljen med publikbonus också. Älskar du Bajen? Vill du stödja Bajen? Ge 60 (max 100) spänn, gå genom ett vändkors och hjälp Bajen tjäna en halv miljon av förbundets blodspengar. Det täcker mer än väl samtliga bötesbelopp under säsongen som varit.
Och så får ni Allbäck och Linderoth mot Monteiro och Eguren på köpet. Bara en sådan sak.

Vi ses där och hörs på andra sidan.
Då är det vinter.

*) allt kan förstås hända i fotbollsvärlden, så vi lägger väl till disclaimern "för den här gången"...

9 Comments:

Var laddad som fan för att gå på match i kväll men har åkt på den värsta förkylning jag har haft på flera år och att stå i kylan på Söderstadion vore allt annat än smart just nu så jag får sitta och snora och hosta framför Canal+ :-(

PETUR LEKUR!

12/10/2006 10:11:00 AM  

Vad blev publiksiffran? Hittar den ingenstans.

Nej, jag var inte där. 8-(

12/11/2006 01:06:00 AM  

Appropå Kleber säger TG på officiella:

"Sedan måste jag också ge beröm åt Klebèr Saarenpää. Han har vetat att han ska lämna Hammarby och har ändå mobiliserat energi och kraft under den här perioden. Han har varit pådrivande under träning och dessutom gjorde han en riktigt bra match i går. Jag kommer att följa honom i Velje och hoppas innerligt att han får vara hel under det här halvåret och så får vi se vad som händer till sommaren."

Så det är inte säkert att han gjort sitt sista framträdande...

/Dirac

12/11/2006 05:15:00 AM  

Here comes the sun, here comes the sun
and I say it's all right!


Ja, vad ska man säga?
Känns just nu som det blåser kalla vindar kring Hammarby. Som yrsnö försvinner de bort våra stöttespelare...och ersätts av...ja, vadå?

Visst känns det då tryggt att vi har Thomas Andersson, denna scoutingens Ronaldinho, att hålla i handen?

12/11/2006 09:44:00 AM  

Men TA scoutar inte längre, det är väl Hellas uppgift...

12/11/2006 10:16:00 AM  

Nyheten om riskkapitalbolaget känns hyfsat intressant av två anledningar.

1. Det behövs
2. Vad är det för spelare de har häng på som motiverar lappkastet angående tidpunkten? Davies?

/Flugan på väggen

12/12/2006 12:45:00 AM  

Vet inte om jag köper att det ser så illa ut för Bajen. Visst, det behövs en målvakt av bra allsvensk klass - inget snack om den saken. Men kommer Mikkel och Petter tillbaka har vi det offensiva grejat, för mittfältare har Bajen närmast ett överflöd av. Erkan, Haris, Eguren, Mikkel, Petter A, Jeff och Chanko - det är nästan två kompletta uppsättningar mycket bra allsvenska mittfältare för 4-4-2 (Haris är väl enda möjliga frågetecknet, men det han har visat i RL har varit oerhört imponerande). En tänkbar förstauppställning skulle kunna vara Jeff-Eguren-Mikkel-Erkan, och då kan Petter A spela på topp. Jag tror att han och Paulinho skulle kunna funka bra ihop. Vill man vara lite vågad så skulle man dessutom kunna spela en rent perverst offensiv högerkant med Erkan som högerback och Haris som högerytter. Visst skulle det riskera att bli öppet bakåt på den kanten, men samtidigt skulle det kunna skapa enormt stora problem för motståndarna.

Nu bygger ju mitt resonemang på att Petter A och Mikkel kommer tillbaka, annars är förstås läget ett helt annat. Och så återstår att se vad detta riskkapitalbolag kan åstadkomma - jag hoppas på att man fokuserar på en stabil keeper till att börja med. Kan man landa en sådan i ett tidigt skede kommer resten att gå mycket enklare, det är jag helt övertygad om.

12/12/2006 01:17:00 AM  

Tycker man att Mikkel-Eguren ser för defensivt ut kan man spela Haris som offensiv innermitt. Castro har också spelat offensiv innermitt i HTFF, och kan säkert spela offensiv innermitt på allsvensk nivå om han får anpassa sig till nivån ett tag först.
Jag tror definitivt att Petter kan komma att bli använd som forward.

12/12/2006 01:43:00 AM  

Jag var där tillsammans med blott 4100 andra och försökte hjälpa Bajen till seger och publikbonus. Vart fan var alla andra? Det var ju varmt för att vara bandysäsong dessutom!

12/12/2006 02:03:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home