Tuesday, November 28, 2006

Bajen får mf, går back?

Inte ens positiva nyheter får man glädjas åt i dessa dagar. De där nyhetskällorna vi aldrig riktigt vill tro på basunerade nu på eftermiddagen ut att Hammarby är överens om ett treårskontrakt med Sebastian Eguren (det känns som om vi läst den rubriken några gånger redan, men, fine, det är positivt), och att Hammarby betalar för detta med, citat, Fredrik Stoor och en mindre summa pengar. Hallå?

Vi mailade faktiskt Hammarbyledningen och önskade oss en kraftfull dementi av dessa uppenbart felaktiga uppgifter.

Medan vi fortfarande skrattade, lite nervöst, men ändå skrattade, åt Lundhs senaste påhitt bekräftade och dementerade informationschefen uppgifterna. Ungefär vad vi hade hoppats på, men tvärs om.
Bekräftelsen var nämligen att Hammarby betalar för Eguren med Fredrik Stoor (och det kryptiska men ack så vanliga och sällsamt malplacerade tillägget "Vi kommenterar aldrig övergångssummor") och dementin var - trumvirvel - att Hammarby skulle vara överens med Eguren.

Så här i efterhand kan man känna lite grann att den där artikeln aldrig borde ha sett dagens ljus. Eller, det är kväll nu, men ändå.

Helhetsintrycket efter denna kombinerade insats blir nu följande: att Hammarby skänker bort en U21-landslagsman med två år kvar på kontraktet mot en mittfältare med ett fast och stipulerat pris på 2,9 miljoner, medan man inte ens kommit överens om de personliga villkoren med mittfältaren. ("bara en formalitet" står det i och för sig på TV4 men det har vi läst många gånger förr...)

Ja, det är att tolka uppgifterna som fan läser Bibeln, MEN det är så supportrar - och för den delen media - fungerar.
Är det ovan beskrivna scenariot en bild av verkligheten, en tolkning av verkligheten, som Hammarby är nöjda med?

Var inte hemliga för hemlighetsfullhetens skull.
Förklara i stället hur fan det kunde bli så här.

Vi avvaktar med att hälsa Sebastian Eguren välkommen "på riktigt" tills bläcket har torkat. Om ni ursäktar.

8 Comments:

skärpning grönvita - om vi får 3 mille för Stoor ska vi vara glada. Killen var ju inte en ordinarie innan denna säsong, och en U21 landslagsback är inte värd många pesetas på dagens marknad. Det är ju trots allt bara 1 mille mindre än vi fick för Salle, och han var A landslagsman med EM spel i bagaget...

11/28/2006 08:09:00 AM  

Östlund hade 6 mån kvar på kontraktet och noll intresse av förlängning, så jämförelsen haltar.

11/28/2006 08:26:00 AM  

...och om Stoor är värd tre mille på marknaden hade det varit smartare att behålla honom och låta honom stiga i värde.

11/28/2006 08:28:00 AM  

Flotte greier at vi får inn en ny back, en som kan tanke ut Basma med en gang. Så håper jeg dere tar godt vare på Sebastian. Selv om vi fikk se glimtvis hva han var god for. 

Posted by Phiilip/mirar

11/28/2006 08:34:00 AM  

Det känns som om vi har bytt bort en lovande back mot en iofs duktig mittfältare. Jag gillar verkligen inte ryktena om att Eguren ska få en klausul att han kan gå för fastställd summa. Litar inte riktigt på Hammarbys förmåga att få en bra klausul... Ahh silly-seasonångest...

11/28/2006 10:27:00 AM  

...grönvita

Vore intressant att se några OBJEKTIVA siffror på vad en lovande U-21-back kan tänkas vara värd på marknaden...

/Flugan på väggen

11/28/2006 10:48:00 AM  

Om man tittar i tidningen så går en från vår näst högsta div. för 4 millar om han stannar i Sverige... Tål att tänkas på är att en spelare i en högre division, mer meriterad och definitivt till en större klubb. Vägrar påpeka att norge är utlandet, känns bara fånigt  

Posted by Johan Cambio

11/28/2006 12:40:00 PM  

Hmm... är det föråldrade mittfältaren mot den unge lovande talangen.

22 och 25

11/28/2006 12:52:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home