Monday, November 20, 2006

Avhopp och avsked

Ante Covic officiellt klar för Newcastle Jets. Det var nog inte riktigt det han tänkte sig när han började snacka om att lämna Hammarby i våras, men målvaktsmarknaden är som den den är och alla ska vi varva ner någon gång.
Vi har svårt att uppröras. Ante har hela tiden varit öppen med sin inställning (även om den kanske förändrades under vägen), han kom till klubben som Bosman och har stannat i fem år - vilket är en lång tid för en fotbollsspelare utan särskilda band till vare sig landet eller klubben.
Ante Covic har tillbringat sina bästa fotbollsår på Söderstadion, vilket kulminerade i uttagningen till VM-truppen och vi tackar för de här åren och önskar all lycka down under.
Ante lämnar oss direkt efter årets sista Royal League-match och gör förhoppningsvis en lysande insats mot FCK på Söderstadion den 10 december. Det lär behövas.
Det skulle inte vara helt fel att ha hans ersättare på plats redan innan dess, för övrigt...

***

Och Klebér Saarenpää drar vidare på sin ändlösa rehabturné, den här gången till danska Vejle. Därmed fick han aldrig chansen att motbevisa alla hånfullheter som yttrades (inte minst av oss) om hans provspel, provrehab och slutligen värvning härom året. Synd. Som de ultrapessimister vi är brukar vi gilla vad vi ser. Nåväl, ett slut på en av Hammarbys underligare spelarsejourer i modern tid som alla borde bli ganska nöjda med. Och det är inte det sämsta.
Fascinerande hur Expressen försöker få Klebérs avsked till att bli en del av "spelarflykten". Good luck with that.
Vi kommer förresten aldrig att glömma ett av de sedermera bevingade Bajencitaten: Allt gick bra tills vi började löpa. Det fick legendstatus på nolltid.

***

Truppen för 2007 består därmed av 19 man under kontrakt, fem med mer eller mindre oklar status, och ett okänt antal X-faktorer någonstans där ute.

0 Comments:

:
:
:

BloggerHacks

<< Home