Sunday, November 19, 2006

Tronskiften

Vi har alltså börjat tippa rätt. Det är mycket oroväckande och måste analyseras noga. Tills vidare avstår vi från att spekulera i om det kan ha något att göra med att gårdagens post var ...grönvita sidan upp!:s 666:e sedan starten (count 'em!).

Nåväl, matchen. Det har redan sagts så mycket om domarna - t o m Sportbladet tycker att de var usla - och eftersom vi inte har något mer ekvilibristiskt att tillföra i frågan nöjer vi oss med en tordönsväsning:

Dannnnskjääävlarrr!!!

Å andra sidan är det alltså bara utländska domare som blåser straff för Bajen på Söderstadion numera. Men det rättfärdigar förstås ingenting.

- Pablo! Pablo skadad. Vad det kan betyda för de pågående kontraktsförhandlingarna vete fan.
- Om uppgifterna om internationellt intresse för Sebastian Eguren stämmer hoppas vi verkligen att de hade scouter på plats igår...
- Och så PFO. Med tanke på alla konstiga turer som varit skulle vi fan inte bli förvånade om allt slutar med att han stannar i Hammarby. Om det i så fall är rätt beslut att ta (för då torde han bli jävligt dyr med svenska mått mätt) är en helt annan fråga.
- Det är verkligen något hyperironiskt över att det just är José som träffas av Occeans snedträff. Nå, inte hans fel.

Sammanfattningsvis var det väl en premiär för den Gustavssonska eran som varken lovade guld och grönvita storhetstider eller bottenstrid nästa år. Men det var kul att se Haris ta för sig, och att se Nhleko visa lite ansatser till de där konsterna han gjorde i webb-tvbilderna från Tippeligan. Things can only get better.

***

Royal League och Tony I Gustav i all ära, men den som vill drömma sig tillbaka till konung Anders Läspe och Haltes storhetstid (det låg ett medaljskimmer, etc) rekommenderas att läsa denna extralånga version av avskedsintervjun i City.

***

I dagens SvD påstås - i en fotnot! - att Sulan förlängt med ett år. Vad har informationschefen att säga om det?

Där berättas också att Hammarby - helt riktigt - ställer sig utanför SEF:s ganska knäppa idé om en "U21-Allsvenska".
Det finns dem som tycker att det på något sätt låter "sexigare" än HTFF. Glöm det redan nu.
Division 2 är tävlingsmatcher på liv och fucking död. U21-allsvenskan kommer att bli en plojserie, en reservlagsserie med sämre spelare i någon sorts töntigt presentpapper.

Det som är lite trist är förstås att detta kan ställa till problem vad gäller Hammarbys reservlags framtida matchträning. Eller ska vi möta AIK:s juniorer (de nobbar också U21-serien) varannan vecka i fortsättningen?

***

Fortfarande inget napp på arenabilden, så återigen: Efterlysningen gäller alltså en eller flera bilder på White Arkitekters arenaförslag "Olymp" - i 25000-version. Alltså INTE mastodontarenan, som alla som skickat fungerande länkr hittills tyvärr förväxlat den med. Vi vet att de finns där ute. Vi vet att vi har sett dem. Nu är det läge att se dem igen.

5 Comments:

Det var någon annonym som postade en länk till Billströms förstudie "Evenemangsstaden" i din "A Tale....". Där finns även bilder på en utbyggbar arena för 25.000 från White och en "färdig" arena för 25.000 från General.

http://gammaltnuevo.stockholm.se/files/106800-106899/file_106833.pdf

Har White gjort ytterligare ett förslag för 25.000 ?

11/19/2006 06:57:00 AM  

50k alternativet?althttp://www.svd.se/dynamiskt/ettan/did_5719099.asp

Har även mailat White...

/Jimmy

11/19/2006 08:29:00 AM  

Sidan 16 (White) och sidan 18 (General) i pdf-en ovanstående namnlösa länkar till.
På http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=481892 kan man även klicka på "grafik" och se en liten suddig bild på Whites lilla förslag.
I övrigt verkar det faktiskt stört omöjligt att hitta några bilder, jag har letat som fan. 

Posted by brunström

11/19/2006 11:35:00 AM  

brunström & hylla hella: Lägger man ihop era betraktelser går det att dra slutsatsen att den "utbyggbara" arenan från förstudien är densamma som skissen från DN-artikeln och därmed den arena som Äpplet namedroppade på infomötet som den som låg närmast verkligheten.

Det måste finnas fler skisser, men då vet vi. Förhoppningsvis blir slutresultatet lite mer spännande.

Ska plocka ut skissbilden från förstudien och använda den så länge.

11/19/2006 11:41:00 AM  

Eller nej, fan, där var man nog lite för snabb. Det är inte samma genomskärningsbild.

I morgon mejlar vi informationschefen, få se hur mycket han är på tårna...

11/19/2006 12:01:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home