Tuesday, November 21, 2006

Intensiv-ord

Det är mycket nu. Dagens ryktesskörd har varit exceptionell och omfattat alla lagdelar, positivt och negativt i en säreget osalig blandning, sportchefen har befunnit sig i ett flertal länder (både väster och öster om Greenwich-meridianen) och att räkna upp namn skulle både bli långrandigt och meningslöst för - som sagt - det är Silly och att skilja röksvamp från krutrök är lika nödvändigt som svårt.

***

Ett namn som vi kan droppa nu, efter ett par veckor av ångest och kliande tangentbordsfingrar, är USA-spåret, Boston Colleges anfallare Charlie Davies, 20. FotbollDirekt spräckte uppgiften vid lunchtid idag.
Davies betraktas som en av de största stjärnorna inom amerikansk college-fotboll, och skulle antagligen ha spelat i Bourdeaux nu om han inte hade pajat knäet häromåret. Han är återställd, om någon undrar.

På en (lång!) hyllningstråd på forumet BigSoccer beskrivs han som a pocket-sized Drogba.

Det finns ännu obekräftade uppgifter*) om att han ska provträna i Ajax den kommande veckan, så vi ska nog inte dra allt för stora växlar på Hammarbys förhoppningar att slutföra affären.
Det har hela tiden verkat lite för bra för att vara sant, och med tanke på att hans löneanspråk verkar ligga på ungefär det tiodubbla mot vad Bajen skulle kunna prestera har vi milt sagt haft lite svårt att få ihop ekvationen.

Men skulle man skicka Hella till USA om det var meningslöst redan från början?

Desto intressantare är mediaspelet kring Charlie Davies. Samma dag som vi får indikationer på att spåret kallnat, dyker alltså Hella upp på FotbollDirekt och låter käften gå om Davies kvaliteter som om Hammarby var den enda klubben i världen som skulle kunna tänkas värva honom. Vi tror inte att Hella är dum. Alltså betyder det något. Frågan är vad.

I sammanhanget är det lite ironiskt att vi efterlyste öppenhet tidigare idag..

Och Charlie Davies har, apropå inget, en svensk agent...

***

Enligt Expressen tänker Djurgården "snuva" Hammarby på Mikael Dahlberg. Ursäkta om vi inte gråter oss till sömns. Men lite synd är det om han går just till Djurgården, eftersom han säkert har förutsättningar att passa mycket bättre in i deras system än i vårt. Paulinho behöver en snabb spelare vid sin sida, någon som river sönder försvar och skapar ytor. Någon som Björn Runström.
Björne - kom hem!

Kristoffer Näfver stannar i ÖSK. Ursäkta om vi inte gråter oss till sömns över det - heller.

Apropå kvällspress: Att vi slår ett praktfullt besöksrekord idag får vi nog i första hand tacka Lauls dubbellänkning för. Snälla ord i all ära, men det handlar nog i första hand om att vi påpassligt bashat en av hans konkurrenters "scoop" grundligt idag. Sådant har en tendens att få spridning.

Tack Robert. Men tro inte att vi inte håller koll på dig också...

*) Tillägg: Nu ikväll bekräftar Soccer New England att Davies ska provträna i Ajax. Samt att bland andra Roma och Celtic också är intresserade och att han bestämmer sig för ny klubb inom ett par veckor. Fortsättning lär väl följa...

7 Comments:

Rätt om Dahlberg och Runström. Paulinho var en helt annan spelare tillsammans med Runström. Det insåg nog Pablo ganska snabbt....

11/21/2006 12:24:00 PM  

Kollar upp om AEG "äger" spelare, som sedan hyrs ut till dom klubbar där AEG har intressen. Lyckas dom där säljs dom vidare till någon storklubb i Europa. Vore en perfekt lösning för Bajen.

11/21/2006 12:39:00 PM  

Davies känns väl egentligen inte helt realistisk, MEN, det är ju inte helt ovanligt att spelare "uppges" vara aktuella för storklubbar. Vår käre Petur Lekur var ju som bekant mer eller mindre klar för Lazio en gång i tiden...

11/22/2006 03:06:00 AM  

Varför inte Dahlberg? Undrar just vad Peter Markstedt gjorde på hundra meter? Under en kvart? Men trots det en hel del nytta, va?

11/22/2006 03:45:00 AM  

Anonym 4: Dahlberg är lite Markstedt-typen fast utan rutinen och armbågarna.
Paulinho är en helt annan typ än Hermansson. Nhleko kan - kanske - vara Hermansson-typen. När han är i form. Det har vi i och för sig inte sett än.

Men egentligen spelar det inte så stor roll eftersom vi spelar ett helt annat anfallsspel än 2001, på gott och ont. Mallen "någon slår en långboll som Markan nickar ner till Herman som sätter den" (och sedan slår Kennedy in en frispark) var effektiv - då.

11/22/2006 04:20:00 AM  

Lite mer om Davies även om det är lite gammalt. Hans första val verkar ändå vara MLS och i andra hand provträning om en vecka med Ajax och Marseille. Tyckte uppgiften att Mörk var hans agent var lite lustig och han verkar ha en amerikansk agent i första hand (sen kan de väl jobba med Mörk i Europa...) Ett avsnitt i artikeln är lite märkligt, där Davies lär påstå att det finns en minimisumma reglerat vad man kan erbjuda utomeuropeiska spelare (läs amerikanska) som ska vara 375.000 €. Undrar var denna uppgift kommer ifrån.

http://www.unionleader.com/article.aspx?headline=Davies+turning+pro&articleId=00369527-8d05-4ee5-ad8a-ca631eb01a93

11/29/2006 06:12:00 AM  

Har lite svårt att släppa Davies. Det verkar inte som det blir något MLS för honom, nu är han i alla fall hos Ajax men får bara träna med ungdomslaget. Om han presterar får han kanske träna med A-laget nästa vecka. Lustigt nog verkar de tro att han är 18 istället för 20. För den som vill läsa kommentarerna och en matchrapport på holländska, kolla länken.

http://www.ajax.nl/web/show/id=154417/contentid=61249  

Posted by Hylla Hella

12/06/2006 05:22:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home