Wednesday, November 22, 2006

Så var de bara 17? Eller?

Enligt norsk media är Hammarby och Rosenborg nu överens om villkoren för Fredrik Stoors övergång. Även Fredrik själv bekräftar i artikeln att övergången är nära.

Kul för de flesta.

Kul för Fredrik, som får chansen att utvecklas vidare med Champions League-kval och annat. Ett rejält lönelyft blir det säkert också.

Kul för Rosenborg, som knyter en av Sveriges mest lovande spelare till sig.

Kul för David Johansson, som inte lär spela vänsterback nästa år.

Kul för Dubbel-Gurra, som lär spela vänsterback nästa år.

Kul för José Monteiro, som därmed tar ytterligare ett kliv närmare en ordinarie startelva (om han inte redan befann sig i den, svårt att bedöma).

Hur kul det är för Hammarby återstår att se.
Dels med tanke på att Dubbel-Gurra måste komma upp i David-klass till våren för att inte försäljningen ska innebära en försvagning. Alternativt att Bajen värvar en ersättare, men det känns inte så sannolikt i dagsläget. Konstigare saker har å andra sidan hänt.
Dels också beroende på hur mycket Bajen fick betalt. Eguren-summan plus, ja vadå? Det lär vi å andra sidan aldrig få veta, vilket vi har förståelse för, men ändå finner lite obehagligt med tanke på vad som ryktades igår.

Då väntar vi "bara" på ett Eguren-besked. Men vi avvaktar med att uppdatera övriga sidor förrän det stått på Officiella. Ni vet hur vi är.

11 Comments:

Inte alls kul att tappa Stoor, men kommer Sulan tillbaka efter jul så är backsidan ändå hyggligt stark vilket lindrar smärtan i alla fall till viss del. Då känns målvaktssidan betydligt mer orolig. Vi vet ju ännu inte vad Benny går för i längden och under alla omständigheter behövs en målvakt till. Anfallet är ju inte heller direkt imponerande just nu breddmässigt, bara två anfallare under kontrakt är inte alls tillräckligt bra.

Men Stoor är bara att gratulera till den gissningsvis substansiella löneökningen och tacka för att han inte går som Bosman, och så får vi väl gratulera Rosenborg till en kanonvärvning. Fortsätter Stoor att utvecklas i den takt han har gjort de två senaste åren så kan snart inte ens Lagerbäck blunda längre.

Hoppas också att man skriver in en klausul om vidareförsäljning, för Stoor har alla möjligheter att ta sig vidare till de riktigt stora ligorna.

11/22/2006 01:38:00 AM  

Håller med föregående, känns lite bittert tappa Stoor nu när han äntligen slagit igenom efter att vi haft stort tålamod med honom men om Sulans skada läks finns ju ändå tre stabila ytterbackar. Vill dock helst inte tänka tanken att Max kan försvinna, hu! Och målvaktsfrågan sen, känns jävligt chansartat att satsa på Benny som förstekeeper. Frågetecken, så många frågetecken, den här silly blir fan den värsta nånsin, vore oerhört skönt med nåt positivt snart såsom Egurens påskrift. 

Posted by Anonymous

11/22/2006 02:02:00 AM  

Östlund? Salle kom hem!

11/22/2006 02:39:00 AM  

Ja målvakt känns helt klart viktigt.. varför är det så tyst kring det?? Benny gjorde det bra ibland men mot t.ex gbg va han mer än lovligt slapphänt... Nej en ordentlig första keeper i shaaban klass tack!

Östlund? Ja varför inte?

Toivonen känns ju inte så troligt längre då hellre en striker a la Elmander typ tycker dåh jag!

11/22/2006 02:53:00 AM  

Vilket "avskum" är Stoors agent?
Väldigt tyst om agenten i denna historia.....

11/22/2006 03:20:00 AM  

Orkar inte med fler negativa nyheter om "spelarflykt". Så jag försöker tänka positivt. FCK åkte ur ju ur Cl igår, då borde väl deras intresse för Max minskat lite, om det nu va för att dom spelade CL som dom va intresserade av Max.

Eller (va fan där kom dom negativa tankarna igen) klart dom vill köpa en mittback i landslagsklass vars pris bestäms av tariffen "Mittbackar, ej landslag". Så om Max ändå säljs så är det Lagerbäcks fel att prislappen inte är vad den borde vara.

Hmm har nog inte använt mig av ordet Tariff sen jag spelade det gamla algaspelet Oljan (vet inte ens om jag har använt mig av det på rätt sätt...). 

Posted by bajen-pidde

11/22/2006 03:24:00 AM  

En målvakt, två anfallare, en yttermittfältare och två backar behövs nu Bajen...

Önsketänk:
Målvakt: Johan Dahlin
Back: ?
Mittfält: ?
Anfall: Charlie Davis, Ola Toivonen

Ska bli väldigt intressant - nej, det kommer vara en jävla plåga - att se hur vi löser det här. Jävla tomtar i styrelsen.

11/22/2006 06:56:00 AM  

så var de bara 15...

PFO och Pablo tackar nej...

11/22/2006 07:03:00 AM  

Anonym 8, fel - bland de 17 (18 med Stoor) räknas bara spelare som står under kontrakt 2007.

För övrigt. Tänk på att aldrig lita på någonting du läser under Silly Season.

11/22/2006 07:06:00 AM  

På aftonposten står det också att PFO skrivit på för Stabaeck. Han går enligt artikeln som bosman.

http://fotball.aftenposten.no/eliteserien/article69751.ece

11/22/2006 10:44:00 AM  

Frågan är om inte Sulan kommer att ta högerbacksplatsen och fortsätta hålla dubbel-Gurra utanför startelvan.

En bra grej är i alla fall att Stoor hade två år kvar på kontraktet, så det borde ge en slant till Bajen.

Bajen har verkligen utvecklat och exporterat många backar på sistone. Salle, Totte, Stoor...nästan Max...har jag glömt nån?

Även David och José har utvecklats inom Bajen och kan bli exporter. Talangutvecklingen är nåt att vara stolt över.

11/22/2006 11:41:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home