Friday, December 15, 2006

I väntan på Godot...

...här är dagens pausunderhållning.

Pablo Piñones-Arce, höstens hetaste allsvenske forward, har nu hittat en ny klubbadress. Det blev inte Leeds, om man säger så, utan han gör Klebér Saarenpää sällskap i danska jumbolaget Vejle. Kontraktet löper på tre år och vi undrar exakt vad som får en spelare att välja dansk degradering när möjligheten finns till fortsatt samba på Söderstadion.
Oliver Cabrera drar fortsatt obehindrat i Pablos trådar och går i vanlig ordning från klarhet till klarhet.
För Pablos skull - det förtjänar han - hoppas vi två saker men av uppnbara skäl är vi inte övertygade.
1. Att det finns en nedflyttningsklausul i kontraktet och:
2. Att han åtminstone får en lika bra lönedeal som Klebér.

***

Erland Hellström har bestämt sig för Bajen, påstår vissa delar av kvällspressen, och det kan faktiskt mycket väl vara sant. Den betydligt intressantare frågan - huruvida Erland Hellström överhuvudtaget är aktuell för Bajen - är vi mer tveksamma till.

Apropå målvakter. Det finns inget mer underhållande än när en norsk klubbledare försöker pressa upp priset på en spelare. Den här skamlösa försäljningsannonsen för Rami Shaaban från agentparadisets nyhetsorgan ser, för ett otränat öga, ut som något helt annat. Det centrala är att först se exakt vad som sägs, sedan fundera på varför det sägs och i nästa steg leta rätt på anledningen till att artikeln över huvud taget skrevs.
Slutsatsen - genom lite deduktiv analys - kan bara bli att Rami Shaaban inte spelar i Fredrikstad nästa år.
Så, det var dagens lektion.

***

Vi noterar att Bjunér (som, för 4711:e gången INTE TILLHÖR ELLER NÅGONSIN TILLHÖRT REDAKTIONEN FÖR ...GRÖNVITA SIDAN UPP! lyckats med det inte helt enkla uppdraget för en öppen bajare, att infiltrera Fotbollskanalen. Vi hoppas att han förr eller senare lyckas ta reda på exakt vad Hammarby gjort Olof Lundh för ont. Det finns säkert en smaskig story där.

***

FCK-matchen har väl egentligen hunnit kallna nu, men till protokollet bör läggas exakt hur Bajens elva såg ut i matchens slutskede - det vill säga den elva som faktiskt vann andra halvlek mot Nordens enda Champions League-lag med 1-0.

Castro-Tello - Stoor
Laitinen - Eguren - Saarenpää - Chanko
Johansson - von Schlebrügge - Dahlin - Monteiro de Macedo
Lekström


Det är sådant som kallas aktiv coachning, på gott och ont. Men har man inget val så har man inget val.

***

Notera att vi lyckats skriva oväntat mycket utan att över huvud taget nämna Charlie Davies.

7 Comments:

Och hela inlägget andas ett jävligt skön optimistisk atmosfär.
det här kan verkligen bli en härlig silly säs.
Go Gvsu Go.
Slumpen

12/15/2006 02:41:00 PM  

Jag tror inte Hammarby har gjort Olof Lundh något särkilt.
Jag tror bara att han är en osedvanligt enormt dryg jävel, helt enkelt.
Hur många skulle, med intakt självkänsla, gå från mutskandal på expressen till frontman på en kanal som visar italienskt bottenskrap, lite tjejfotboll, och kallar sig fotbollskanalen?

12/15/2006 02:54:00 PM  

Innan Lundh förirrade sig framstod han ändå som en ganska kompetent reporter. Hans låtsat aningslösa och ofta upprepade mantra om vart Bajens pengar tar vägen kan bara bero på en av två saker:

1. Han saknar helt matematisk kunskap och/eller minsta insikt om förutsättningarna att bedriva elitidrott i Stockholm i allmänhet och på Söderstadion i synnerhet. Samt i fråga om skillnaden mellan riskkapital och avsaknad av riskkapital.

2. Han är ute efter att skada Hammarby, av någon anledning.

Vi tror att det måste vara 2. För han är inte dum.

12/15/2006 03:05:00 PM  

Jag tror inte heller han är dum. Jag tror snarare att han är dumdryg. Skulle han vara lite mer eftertänksam vete fasen om han hade låtit sig mutas. Skulle han varit lite mer eftertänksam kanske han skulle sluta håna Bajen för irrelevanta, substanslösa, omständighetslösa fantasifoster.

12/16/2006 01:36:00 AM  

Lägg aldrig ner denna blogg!

/Jimmy

12/16/2006 03:09:00 AM  

Jag tror att Lundhs problem är att han inte orkar ta reda på fakta. Han är helt enkelt lat och gör inte sitt jobb, i kombination med att han inte klarar av att erkänna att han har fel. Det är ju mycket lättare att sitta och raljera och såga om man inte bekymrar sig med att kolla bakgrundsfakta. Även den av många så hyllade Mats Olsson på XP gör samma sak, han har tex under hösten skrivit en massa dynga om att Bajen inte vill erkänna att det finns huliganer på läktarna, vilket ju är så fel som det kan bli.

12/16/2006 04:14:00 AM  

Robert Perlskog och Billy Ohlsson har i o f s lyckats infiltrera TV4 tidigare. Det var rätt kul att höra dem kommentera GAIS-AIK i näst sista omgången. :-)

12/16/2006 05:22:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home