Thursday, December 21, 2006

1 Hellström

Nu är bläcket torrt och tröjan påtagen, så okej, vi tror på det: Hammarbys förstemålvakt 2007 (samt 2008, 2009 och 2010) heter Erland Hellström.

Vi börjar med att säga välkommen hem, Erland, och lycka till. Lycka till med rehabiliteringen av skadan. Lycka till med det "ideologiska" och historiska bagaget du och ditt namn har att släpa på. Lycka till, framför allt, med att tysta de Hammarbysupportrar som minns 2002 och inte sett dig överdrivet mycket i Assyriska, och som därmed känner ett visst mått av oro och förvirring just nu.

Att Erland Hellström återvänder till Hammarby på fri transfer är den självklara lösningen på målvaktsfrågan. En enkel lösning, säkert en relativt billig lösning - en Bajenlösning, kort och gott. Vi hade nog på känn, och hoppades på, att Bajen letade efter en lite mer komplicerad lösning den här gången...
...men oavsett om så varit fallet eller ej så är det överspelat nu. Erland Hellström är Hammarbys förmodade förstemålvakt 2007 och då ska han ha allt stöd vi överhuvudtaget kan ge honom.

Oavsett vilket känns det bra att Bajen avslutar 2006 (okej, kontraktet börjar säkert inte gälla formellt förrän efter årsskiftet, men det är sådana där detaljer...) med en Hellström i truppen. Det känns tryggt, vant och hemtamt.
Senaste säsongen Hammarby påbörjade och avslutade i Hellström-löshet var 1989. Det var i och för sig en ganska bra säsong.

Och - vilket är mycket väl värt att komma ihåg. ...grönvita sidan upp! trodde stenhårt på Nichlas Hindsberg och trodde inte alls på Sebastian Eguren, så våra eventuella dubier kan snarast vara en välsignelse...

Vi är inte överdrivet förtjusta i den orangea målvaktströjan, men den är i alla fall ett klart fall framåt mot Assyriskas.

***

Vad gäller de senaste dagarnas rykten om att Davies-affären stött på svårigheter, vill vi återigen påminna om vår överlevnadsguide i fem punkter för Silly Season. Specifikt punkt 2. Därmed inte sagt att det inte börjar dra ut på tiden lite väl mycket nu.

Det brukar upplevas så med Bajen i värvningstider - att saker drar ut på tiden och att "små detaljer" justeras över obegripliga tidsrymder. Tid är relativ, särskilt Silly-tid.
Å andra sidan vet vi inte vilket spel bakom kulisserna som föregått till exempel Trelleborgs värvning av Hasan Cetinkaya, BP:s värvning av Arash Talebinejad eller GAIS värvning av Anatolij Ponomarev. Helt enkelt därför att det inte är särskilt intressant att gräva fram detaljer och avslöja kontakter och förhandlingar i de fallen.
Låt oss helt enkelt hoppas att det löser sig. Snart. Tack.

***

Gårdagens arena-artikel i SvD ledde till ett visst mått av optimism, men ska vi tro våra källor var det något av en tidningsanka eftersom den aktuella motionen bordlades i idrottsnämnden.
När man läser hela motionen får man dessutom intrycket att den mest utgör ett slags idédokument i två delar. Där den ena delen är att staden ska fastställa ambitionen att upplåta mark till två arenor, samt att idrottsnämndens budget ska gå till annat än de två arenorna eftersom det finns privata affärsintressen som kan bekosta dem.
Vettigt, sunt, men kanske inte så betydelsefullt som vi hade hoppats från början. De tunga besluten blir nog i första hand en fråga för marknämnden och KF.

Första kvartalet ska det finnas ett förslag på finansieringsmodell. Vi håller andan, men konstaterar att Bajens förhandlingsläge, tack vare dispositionsrätten av Söderstadion och Sverige/Norges formella EM-ansökan, är ganska gott...

***

Slutligen: Givetvis skulle den här artikeln ha kommit ut igår, men när Officiella höll sig uppe dök Blogger i stället, och höll sig offline hela natten. Man undrar om det finns ett samband...

10 Comments:

Är alla blinda eller? Tröjan är ju för bövelen röd och inget annat!

12/21/2006 01:50:00 AM  

Orange.

12/21/2006 02:32:00 AM  

Röd!

12/21/2006 03:36:00 AM  

www.wordpress.org

12/21/2006 03:36:00 AM  

Sluta nu...klart den är röd

12/21/2006 04:36:00 AM  

... kanske rent av den röda som Ante haft.

12/21/2006 04:58:00 AM  

Har han fått en begagnad tröja?

12/21/2006 05:09:00 AM  

I understand your frustration about partners network wiring , but chill it isn't good for your blood pressure.

12/22/2006 02:19:00 AM  

Tomatröd kan jag sträcka mig till

12/22/2006 02:22:00 AM  

På bilden är ju tröjan röd iallafall. Om det är nåt fototekniskt fel som gör att den ser röd ut fast den är orange i verkligheten vet jag ingenting om.

Det här är verkligen viktigt! :)

12/22/2006 03:18:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home