Monday, January 15, 2007

Karma Chameleon

Det tog lite längre tid den här gången, men återigen visar det sig att ett inlägg med rubriken "Ingenting har hänt" kan få de mest katastrofala följder; återigen uppges det i Belgien att Max von Schlebrügge är på väg till Anderlecht och trots ihärdiga försök har vi inte lyckats skrapa fram några dementier, bara depressioner.

När ska det ta slut? Hammarbys ordinarie backlinje 2006, med alla spelare 100-procentiga, skulle antagligen ha sett ut så här:

David Johansson - Max von Schlebrügge - Petur Marteinsson - Fredrik Stoor

och OM Max försvinner ser den aktuella förmodade förstalinjen ut så här:

Gunnar Thor Gunnarsson - Suleyman Sleyman - José Monteiro de Macedo - David Johansson

Inget ont om de spelarna, men kring åtminstone tre av dem finns det frågetecken, för att uttrycka det milt.
- Gunnarsson är ung och fortfarande under utveckling men har inte bevisat att han håller god allsvensk klass regelbundet.
- Sulan har varit borta mer än ett halvår, kan han komma tillbaka till 100% blir han förstås värdefull; ännu mer värdefull än någonsin tidigare tack vare sin rutin och sin spelintelligens, men hur är det med kroppen - egentligen?
- José gjorde det fantastiskt i höstas utifrån sina förutsättningar, men hur mycket av hans genombrott berodde på de låga förväntningarna - och hur bra är han utan en av Allsvenskans bästa mittbackar bredvid sig?
- David håller hög allsvensk klass även om vi som bekant är snäppet mer förtjusta i Stoor.

Och så en rehabbande Erland eller Benny Lekström bakom den backlinjen.

Sedan ska vi komma ihåg att den fyrbackslinje som utgör "idealbilden" av 2006 spelade tillsammans i, håll i er nu, 69 allsvenska minuter, 20 när David Johansson byttes in i den 70:e hemma mot Öster den 17 juli, och, ironiskt nog, de första 49 minuterna i det där derbyt den 28 augusti.

Om vi sedan tittar på årets bänk är det dags att börja drömma mardrömmar.

Når Sulan samma hysteriska form som i första 2-0-derbyt i fjol, tar Dubbel-Gurra ett Erkan-kliv, blir José en rutinerad räv på rekordtid, och får David (och alla de andra) vara friska i 26 omgångar... då har vi ett försvar som håller bra Allsvensk klass. Men inte ens då luktar det toppstrid.
Det gör det inte med Max heller, men det är en annan historia.

Det svenska transferfönstret står öppet ett tag till, och visst är det så att inget är klart förrän bläcket är torrt så upprepa nu följande mantra innan det är läggdags.

Det finns ingen anledning till panik.
Om man tror på det eller inte är en annan fråga.

1 Comments:

Bortsett från Kleber så har vi väl snittat 2 skadade backar per match?

Isak och Melke har redan inlett årets skadesession...

/Jimmy

1/15/2007 11:14:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home