Saturday, December 30, 2006

Att sälja eller inte sälja

Max von Schlebrügges pseudoagent/rådgivare/sämre hälft Patrick Englund slår till igen när han går ut och alldeles i onödan glappar om kontraktsförhandlingarna i Expressen idag. Nu ska man förvisso ta allt som står i Expressen med ett par rejäla nypor kryptonit, men det är å andra sidan som bekant inte vare sig första eller andra gången som vi haft anledning att ifrågasätta den förre AIK-tränarens omdöme. (häpp!)

Han förefaller inte vara kompetent nog att hitta någon som vill lägga ett rimligt bud på Hammarbys sammantaget viktigaste spelare de senaste åren och i stället för att rannsaka sig själv och sina handlingar gnäller han i pressen, berättar ingenting som Hammarbyledningen inte redan vet och som bara verkar ämnat att göra supportrarna förbannade.
Därmed har vi gett ämnet "Patrick Engunds mediateknik" mycket mer uppmärksamhet än det förtjänar.

***

Det bakomliggande ämnet - Max von Schlebrügge - förtjänar däremot betydligt mer grävande. Han har spelat i Hammarby i fem år, har en någorlunda hög lön som dock inte speglar hans roll och betydelse i laget riktigt, och det är knappast konstigt om han som snart 30 vill ta den sista (?) chansen till en utlandskarriär och lite extra klirr i kassan. Det finns förstås intressenter och bud - kanske inte de mest spännande intressenterna, eller de mest spännande buden, men Hammarby kan förstås sälja honom i vinter - om de vill.

Vad Hammarby borde göra är en helt annan fråga. Naturligtvis är det Hammarbyledningen i första hand borde göra att gräva i klubbkassans djupaste skrymslen, be AEG:s representanter på sina träningsoverallsklädda knän om ett ägartillskott, råna en bank, kort sagt göra allt som göras kan för att förmå Max von Schlebrügge att spela i Hammarby 2008, 2009, 2010 och 2011.
Men om vi förutsätter - för enkelhetens skull - att Hammarbys realistiska alternativ är att Max spelar ut sitt kontrakt och sedan lämnar som Bosman, eller att Max säljs i januari eller i sommar, känns valet enkelt. Oerhört enkelt.
Även om många inte kommer att hålla med.

***

Det handlar bara om att sätta ett ekonomiskt värde på att få behålla Max ett år till. Och med tanke på hans sportsliga värde OCH att det redan varit jävligt turbulent i truppen OCH vilka signaler det skulle sända om han såldes är det priset fan så mycket högre än någon klubb rimligtvis kan vara beredd att betala. Alltså ska Max stanna.

Han är för övrigt den enda spelare i Bajen som vi på ...grönvita sidan upp! förbehålllöst unnar att få gå som Bosman och om så blir fallet kommer han och vi att skiljas som vänner.
Hans värde har hela tiden varit för stort för att han ska kunna säljas, och han har aldrig klagat, alltid haft en avundsvärt professionell attityd och han påbörjar inom kort sin sjätte säsong i Bajen.
Han har kort sagt förtjänat ett privat klipp, en fet sign-on och ett par år i solen för att sedan komma hem och bli lagpappa.

Fast vi hoppas förstås att Bajen skakar fram de där kronorna extra och ger honom ett drömkontrakt.

***

Vi uppmanar dock fortfarande Max att skaffa en bättre - om inte mer hederlig, så åtminstone smartare - rådgivare. Den här typen av uttalanden gör absolut ingen nytta.
Förr eller senare kommer lortfläckarna att börja stänka.

4 Comments:

Vet inte om det är för att ni är duktiga retoriker eller bara har en sund inställning till fotboll, bajen och allt annat som påverkar bajen. (Det kan iofs vara en kombination) men jag tycker nästa alltid att ni har helt rätt i era resonemang.

Tack för detta år! 

Posted by bajen-pidde

12/30/2006 07:19:00 AM  

Fast så jävla mycket mer sol är det väl inte i Köpenhamn?

12/30/2006 10:00:00 AM  

Pidde: Tack och gott nytt!

Fredrik: Om Bajen skulle sälja Max ligger Danmark säkert närmast till hands. Med en smart agent och som Bosman finns det säkert betydligt soligare alternativ.

12/30/2006 11:13:00 AM  

Inget lätt beslut, har själv inspirerats till och samla mina tankar. Få se om det blir en fortsättning.

http://osynligahanden.blogspot.com/

12/31/2006 04:44:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home