Monday, January 29, 2007

Laterna Magica

Så fick vi till slut se Charlie Davies, och med tanke på omständigheterna - tredje träningsdagen med laget och en match där motståndarlagets defensiv på papperet såg ganska stark ut - laguppställningar och matchrapport finns här - får det väl betraktas som godkänt. Fyra (4) målpass, även om ett av dem nog egentligen var en försvarstabbe, ett offsideavvinkat mål, goda intentioner och ett sjujävla tempo. Hela matchen, 2x30 minuter, finns, i sju delar, på följande länkar: del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, del 6, och del 7

...och ord kan inte nog beskriva vår tacksamhet över den enorma och proffsiga arbetsinsats som bröderna Holmstream och David lägger ner i Los Angeles. Vi skulle å andra sidan inte ha något emot att byta plats med dem...

När Bajen åkte ner på sitt första läger på Home Depot Center 2004 kunde vi bara dröma om den här typen av bevakning, både från officiellt håll och supporterhåll. Att ens föreställa sig en livestreamad träningsmatch från Skytteholm övrgick liksom förståelsehorisonten. Tre år är en evighet i den binära världen.

...grönvita sidan upp! har funnits halva den tiden. En halv evighet.
Nåväl.

***

Andra glädjeämnen från matchen; Paulinho (han är inte på väg till Helsingborg idag heller) satte tre och verkade trivas med sällskapet både bredvid sig och strax bakom. Petter Andersson lyser av spelglädje, Mikkel rör på sig. Alagie Sosseh kan nog bli bättre än vi har förväntat oss; för att inte tala om Matthias Olsson. Och Sebastian Bojassen (HTFF lär nog bli jävligt svåra att möta i år). José ser fortfarande odrägligt rutinerad ut, Simon Helg är 16 och pytteliten men lät inte det stoppa honom*). Och Erkan... ja, får vi behålla honom året ut? Vi vet att han har förlängt, ikaväl som vi vet att det inte betyder någonting.

Nu ska man inte dra för stora växlar på en intern träningsmatch, inte några växlar alls, men går vi därifrån med några vibbar överhuvudtaget så är det rätt positiva. Vi måste skärpa oss innan det blir dags att tippa serien.

***

För några fler träningsmatcher blir det ju inte på lägret *host, host*
Med hänsyn till förhållandet till främmande makt - bokstavligt talat - vill vi påpeka följande.
1. Ingen match kommer att spelas på onsdag kväll, svensk tid.
2. Hammarby kommer inte delta i den matchen. Inte heller något motståndarlag.
3. Att inget lag som Hammarby inte alls mötte i en hemlig träningsmatch som aldrig ägde rum under ett år som inte var 2006 - heller - inte är på plats på Home Depot Center även detta år är därför en ren tillfällighet. Eller ska det vara "ingen tillfällighet"? Hm, svårt det här.
4. I själva verket befinner sig Hammarby inte i US... utlandet utan någon helt annanstans. Charlie Davies är en pappfigur och VM 1958 genomfördes, som vi alla vet, i en specialbyggd tv-studio i trakterna av Area 51.**)

***

Vi önskar verkligen att Aftonbladets ursprungliga rubrik innan reportern läste på bakgrundsinformationen - typ Malmö förlorar 600 miljoner - hade varit sann, men så är givetvis inte fallet. Med reservation för att vi inte vet exakt hur avtalet ser ut idag, förlorar de däremot en garanterad sponsorintäkt på 600 miljoner över 13 år, det vill säga cirka 46 miljoner per år.

Med en ny arena borde det inte alls vara omöjligt för dem att nå upp i de nivåerna, men det kan nog bli lite knivigt i ett par år, med reservation för att jag inte vet hur deras deal ser ut idag... ehm, såg ut igår.

Å andra sidan har de ju några kronor i kassan också.
Å tredje sidan är det aldrig fel med turbulens så länge det drabbar någon annan.

***

Vi var övertygade om att Hammarby låg nära till hands för Valter Tomaz Juniors del, men idag meddelas alltså att han skrivit på för Molde. Hm. Det finns ju en annan man från M.O.L.D.E som uttryckt sin önskan om att fara hemåt Sverige, även om han har ett antal år kvar på kontraktet...
...och hur bra är Andreasson egentligen?

*) vi var på väg att skriva "men spelade som 17" men hejdade oss i tid.
**) Det sägs att ironi inte funkar på nätet. Vi trotsar oddsen en sista gång. ***)
***) Det blir ändå inte någon träningsmatch.

10 Comments:

Vi kan varken bekräfta eller dementera att Hammarby existerar. Vi kommenterar inte rykten.

1/29/2007 12:51:00 PM  

Efter att ha sett Luton - Blackburn i FA-cupen kan man fråga sig om Luton borde existera.
Kenilworth Road betraktas dessutom som englands sämsta arena. Och där ska Runa spela. *suck*

1/30/2007 03:12:00 AM  

I ärlighetens namn.
Runa är Runa och kärleken är ömsesidigt förbehållslös mellan Hammarby och Runa. Och tvärtom.

Dock, vi som följt denna sköna fotbollsidealist under åren i bajen vet att Runa aldrig varit av Premier league klass. Kanske kan bli, men har aldrig varit.

Runa löper väl och ofantligt mycket, och gjorde många mål i den grönvita tröjan.
Men, Teknik, mottagningar och precision i avslut av Premier league klass har aldrig funnits. Kanske kommer,men har aldrig funnits.

Runa förtjänar ett bättre öde än Luton.
Men, att han skulle rakt in i Fullhams startelva! Trodde vi verkligen på det?
/R

1/30/2007 06:00:00 AM  

"Med en ny arena borde det inte alls vara omöjligt för dem att nå upp i de nivåerna, men det kan nog bli lite knivigt i ett par år, med reservation för att JAG inte vet hur deras deal ser ut idag... ehm, såg ut igår."

Där tappade DU dig, gronvita!
Har också haft oturen att besöka England sämsta arena i form utav Lutons. Förmodligen Englands fulaste stad också. Tur att det går tåg in till London, Runan.. stackare.

1/30/2007 09:23:00 AM  

*Där gjorde DU bort dig, gronvita!, ska det självfallet stå.

1/30/2007 09:25:00 AM  

Vad då gjort bort sig? Att medlemmarna i grönvitas kollektiv kan räknas på ena handens tumme har ju framgått tidigare på denna sida, kommer dock inte ihåg när.

1/30/2007 12:21:00 PM  

Här var det bestämt.

1/30/2007 12:34:00 PM  

Javisst har det bekräftats förut, men 'gronvitas kollektiv' verkar utav outgrundlig anledning (nåja, förmodligen av den simpla anledningen att det låter bättre alternativt att det är en vanesak) fortsätta att hålla sig till 'vi'. Kan inte minnas att jag läst 'jag' någonstans tidigare, faktiskt.

1/30/2007 12:54:00 PM  

Man måste ju bara älska Mikkel Jensen efter denna intervju! Kan dock ej bekräfta att han overhuvudtaget funnits...

http://www.svenskafans.com/fantv/player/default.asp?cat=0&list=all&clip=2129 

Posted by G-Spot

1/30/2007 02:29:00 PM  

Anonym 8: Estetiska skäl. "Vi" trodde aldrig att någon faktiskt skulle gå på det från början.

1/30/2007 02:32:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home