Sunday, January 28, 2007

To Live And Die In L.A

Det är inte utan att vi känner oss lite överflödiga just nu, med ...grönvita sidan upp!-redaktionen fastfrusna i Stockholm (som vi alltid sagt, den där jävla växthuseffekten är överreklamerad) och Hammarbys A-trupp på plats på andra sidan jorden - vilket inte hndrat oss från att få ta del av mer information om ett träningsläger än vi någonsin trott oss behöva från både Svenska Fans-redaktionen och Officiella.

Oj vad fel vi hade. Vi behöver det. Verkligen. Tack, och fy fan vad avis vi är.

Det ryktas också om att torsdagens internmatch kommer att läggas ut på nätet i sin helhet, för en första anblick av Charlie Davies, och även Heidar Geir Juliusson, Simon Helg (för dem som inte såg deras B-lagsprovspel) samt våra uppflyttade småttingar.

Apropå Simon Helg, många andra har sagt det, men det förtjänar att nämnas - när Hammarby värvar en av landets mest landslagsmeriterade 16-åringar blir det rapporterat i lokalpressen i Eskilstuna. När Djurgården tar hit en 17-årig bulgar på provspel är han en "superdupertalang". Gräset är inte alltid grönare.

Apropå provspelare måste vi börja arbeta för att göra "YouTube-jugge" till ett vedertaget begrepp.

***

Det är nu inte träningslägret som lockar oss ur vinterdvalan, utan ännu ett magplask från Svenska Dagbladet i arenafrågan, för vilken gång i ordningen kan man fråga sig. Den alldeles för opensionerade Sune Sylvén lyckas på sitt krönikeutrymme propagera för att Hammarby och Djurgården ska dela på en arena för att SKATTEBETALARNA SKA SLIPPA STÅ FÖR TVÅ BYGGEN. Sedan hyllar han Göteborgs kommunala fuskbygge, vilket som vi alla vet är det största hotet mot Göteborgs elitfotboll sedan Reine Almqvists dagar.

Vad han säger om Söderstadion - låt oss inte ens börja.

Vi vet inte hur många gånger det ska behöva sägas. Hammarbys arenaprojekt ska finansieras av Hammarby, inte skattebetalarna, och är dessutom en ren vinstaffär för Stockolms stad.
Uppenbarligen behöver det sägas fler gånger.

Om Sylvéns ståndpunkt beror på ointresse för ämnet (men varför yttrar han sig då), begynnande demens eller en djupt liggande vilja att skada Hammarby och Djurgården - tja, den frågan lämnar vi öppen.

Krönikan finns i skrivande stund inte på nätet, låt oss hoppas att vi slipper se den där även i fortsättningen.

***

Apropå ingenting skulle det vara väldigt trevligt att höra något om arenafrågan igen. Senaste nytt är, enligt privatgrävaren "mr q":

Blev hänvisad till Stefan Prusa, Projektansvarig idrottsanläggingar.
Marken där arenan skall ligga är redan klar!
Att arenan skall byggas är redan klart!
Finansiering och utformning ligger hos Hammarby.
I Februari så skall Hammarby lägga fram för kommunstyrelsen hur arenan skall se ut och hur den skall finansieras.
När detta är klart så är det ungefär ett års projekterande med remisser och överklagandetid osv. Han sa att det skall gå kapitalt åt helsike om inte arenan har börjats byggas inom 2 år.
Mao kan man säga att bollen ligger hos styrelsen just nu.
Vad som däremot oroar är att vi skall hyra marken som arenan skall stå på av kommunen. Undrar vad det kan kosta?

Mitt 4:e samtal gick till Appelqvist och han bekräftade det som Stefan Prusa så till mig.
Var exakt marken som tilldelats ligger ville inte någon av herrarna specificera pga sekretess(?)

8 Comments:

Så februari... förklarar väl Friedmans deltagande(för första gången) på lägret ganska väl. Vi snackar avtal, vi snackar signering...

Sylvén? Orkar inte ens kommentera, synd bara att det fick utrymme i en respektabel tidning, förvisso med en rutten sportredaktion.

1/28/2007 01:43:00 AM  

Jag tänker inte berätta hur jag vet det här men Helsingborg har lagt ett bud på omkring 15 miljoner för Paulinho. Bajen vill ha 20 men ska fundera på budet. Stuart Baxter vill verkligen ha Paulinho och tänker göra allt han kan för att få honom.

Detta om detta.

1/28/2007 04:13:00 AM  

Jaså.

1/28/2007 04:15:00 AM  

Allting har sitt pris - så också Paulinho.

Vem bryr sig om gamla nyheter? 

Posted by slumpen

1/28/2007 08:20:00 AM  

nu finns sune sylvens krönika ute på
http://www.svd.se/dynamiskt/sport/did_14512084.asp
 

Posted by bajen-pidde

1/28/2007 11:23:00 AM  

Hähähä...

"anti-domarhat-vrål" (eller hur man nu ska utläsa det på det svenska språket ;-)) och "skändning av motståndare"

Äh, den här killen älskar säkert Bajen. Tror ni inte det?

:-D

Det verkar vara bra om man inte vet något, inte tar reda på något, inte lär sig något och dessutom struntar lite i svenska ordlistan och etiska regler om man vill skriva riktigt värdelösa saker.

Vilken looser...

För övrigt tycker jag att bygget i Göteborg ska heta "Bajen Borgen #2" eller något liknande. Bajen rimmar ju på hajen och det finns fisk i Göteborg och så blir ju Sylvén glad om de använder Björn Borgs efternamn. Det är nog det bästa förslaget hittills tycker jag, så jag mailar det till Sune!

1/28/2007 03:54:00 PM  

För femton miljoner kan man göra mycket skoj... (köpa tillbaka Max ;-))
Sälj, för bövelen, sälj!
En forwardskvartett bestående av Davis, Juliusson, Nhleko och Petter Andersson kan nog funka. Men jag är orolig för backlinjen, om vi får mer än en skada på kvintetten; David,Sulan,Gunnar,José,Christian...

1/28/2007 05:34:00 PM  

När det gäller påståendet att Hammarby IF Fotboll kommer att hyra marken så är jag inte förvånad.

Det är precis som Alliansen gjorde förra styrandeperioden och gör nu, när de säljer ut allmännyttan. Dvs folk får köpa husen men kommunen behåller marken och därmed så får de in en fortsatt kontiniuerlig inkomst trots en försälning av fatigheten. Smart ekonomiskt tänkande helt enkelt, i andra länder är detta förfarande vanligt. Tror dock att markhyran inte kommer att vara vansinnigt högt (i alla fall i början)

1/29/2007 01:11:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home