Wednesday, January 17, 2007

Botanisering

Nu har det stått på Officiella så då återstår väl bara att säga välkommur, eller vad fan det nu kan tänkas heta, Heidar Geir, och hoppas att det här året lever upp till både dina och Bajens förhoppningar.

Bajens trupp innehåller - åtminstone till i morgon - 21 spelare, talangkontrakten inte inräknade, vilket måste vara någon sorts rekord för året. Kisar man och lägger huvudet på sned ser det nästan ut som en komplett trupp...
...nästan. Och det finns ju som bekant ett par rykten.

***

Anderlechts manager Herman Van Holsbeeck vände åter med oförrättat ärende, meddelas det från Belgien. Bra. De har nu 13 dagar på sig att hosta upp en summa som hjälpligt motsvarar förlusten av Max, och kan de inte de så kan de, vad oss anbelangar, stoppa upp en pava Leffe Blond där solen aldrig skiner.

***

Inspirerade av de senaste dagarnas turbulens gör vi ett avsteg från rutinen att sovra och sniffar runt hejvilt i ryktesfloran i övrigt; nu ännu lösare!

- Emil Johansson i Degerfors kan mycket väl bli den som övertar titeln "kortast i backlinjen", och innan någon protesterar så VET vi att Roberto Carlos inte är så jävla lång han heller, men lika lite tror vi att Emil Johansson är Roberto Carlos som vi tror att Joakim Jensen är Fernando Hierro.
- Å andra sidan ska man aldrig dissa U21-landslagsmän som uppges vara aktuella för Bajen. Det är inte många år sedan det hade varit otänkbart...
- Joakim Jensen, förresten, verkar vara väldigt tillgänglig för utlåning just nu. Vi tror - till skillnad från de flesta - att han skulle kunna bli en tillgång för många lag i Allsvenskan. Åtminstone de som spelar med en låg backlinje.
- Valter Tomaz Jr kan bli nästa brasilienfödde EU-spelare som lämnar Örgryte för Södermalm, förlåt, Årsta, förlåt, Torvalla. Eller också inte.
- Tony Gustavsson ska vara förtjust i en annan vänsterbacksfot; den sitter på Kalmar FF:s Mikael Eklund...
- ...och är det en tillfällighet att en 08 i exil i Landskrona, Pontus Segerström(s agent), börjar visa aktivitet just när hans gamle mittbackspartner är på väg bort?
- Gamle bekantingen Christian Traoré vantrivs i Midtjylland och är på rehab sedan ett par månader. Låter som en typisk Bajenvärvning...
- Halva Allsvenskan verkar ha Patrik Gerrbrand som Silly-rykte. Får han över huvud taget byta klubb innan sommaren? Och vem kan matcha pengarna han tjänar i Norge?
- Och så dagens roligaste; en av få henkeborgare med visst sinne för ironi - så mycket att den ständigt ligger och balanserar på gränsen till vad som skulle kunna vara en tvättäkta mix av naivitet och rättshaverism - som i bloggform hävdar att Bengt Adolfsson, kommunen och kompani vill värva Sergej Rebrov eller Paulinho för att ersätta Luton Shelton. Vi sover ganska lugnt på den punkten, om man säger så. Visst, om Henkeborg lade upp 25 miljoner så skulle det kunna diskuteras - för så mycket är Pålle inte värd, rent fotbollsmässigt (och det var för övrigt inte Shelton heller, men det är en annan historia). Då är till och med det här ryktet mindre fånigt...
-...och för övrigt är Figo fortfarande bara en underskrift från att förenas med Paulinho - i Bajen. ;)

Det var skönt att få de här grejerna ur sig.

6 Comments:

Nu när man vant sig vid tanken på att Max inte stannar känns det nästan trist om han blir kvar. För hans egen skull. Max förtjänar att bli Proffs (alltså en spelare som livnär sig på fotboll och får betalt i andra valutor än svenska kronor) och 2007 blir ändå ett mellanår då det skulle vara perfekt att bygga upp en ny backlinje kring någon långsiktig lösning. Hur den skulle se ut ger jag mig inte in på.

1/18/2007 05:25:00 AM  

Håller med, om Max blir "blåst" igen måste man tycka lite synd om honom. 10 mmiljoner är ok, så sälj Max innan han blir lika sur som Totte blev. Vilket i för sig vore kul om vi fick en uppföljning på gvsu-dramat då Totte höll Äpplet i skräck med krossade fönster....

Nåja, heja bajen

1/18/2007 08:32:00 AM  

Klart att Max måste säljas. Valet står melllan ca. 10 miljoner idag eller inte en krona om ett år. Max vill bort och kommer inte förlänga. Punkt slut.

You go Max

1/19/2007 02:52:00 AM  

Roligt att Christian Troare är nämd i sammanhanget. Nu var det ganska länge sedan han var i Hammarby, men jag kan inte erinra mig om att han hade snabbheten. GVSU kanske har bättre minn än undertecknad.

1/19/2007 03:55:00 AM  

Traoré hade väl det mesta - och inget? Snabb, men inte uppseendeväckande snabb. Stark, men inte uppseendeväckande stark, bollsäker men inte uppseendeväckande bollsäker o.s.v. o.s.v.

1/20/2007 12:18:00 PM  

Traoré - huvet på spiken... En typisk bajenvärvning.
Micke

1/22/2007 07:31:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home