Tuesday, February 20, 2007

E Johansson redux

Är nummer fem vikt åt Degerfors U21-löfte Emil Johansson? Mycket tyder på det, och vi vet ärligt talat inte riktigt vad vi ska tycka. Så vi börjar med att citera oss själva för ungefär en månad sedan:

Emil Johansson i Degerfors kan mycket väl bli den som övertar titeln "kortast i backlinjen", och innan någon protesterar så VET vi att Roberto Carlos inte är så jävla lång han heller, men lika lite tror vi att Emil Johansson är Roberto Carlos som vi tror att Joakim Jensen är Fernando Hierro.
Å andra sidan ska man aldrig dissa U21-landslagsmän som uppges vara aktuella för Bajen. Det är inte många år sedan det hade varit otänkbart...


Hammarby har faktiskt värvat rätt friskt i landslagsväg under vintern. Simon Helg är Sveriges mest landslagsmeriterade spelare i sin årsklass (och i helgen blir det blågult igen), Christian Traoré har ett knippe U-landskamper för Danmark och även HTFF:s Mtaka Simba var landslagsmässig för inte alltför länge sedan.
Så varför inte en till?

Å andra sidan är frågan uppenbar om Emil Johansson verkligen är en spelare Hammarby behöver JUST NU, och hans fysik, eller snarare brist på den (170 cm, 64 pannor), förskräcker lite. När dessutom Gunnar Thor Gunnarsson har varit en av de bättre spelarna under vinterns träningsmatcher så vete det fan om Bajen gör rätt i att spendera en del av de pengar som trots allt finns i kassan på att värva en talang - en talang till - som dock inte är en uppenbar förstärkning idag, när han dessutom kan komma som Bosman om ett år. Sedan får Tony Gustavsson ha hur gott öga till grabben som helst.

Kan man få för många talanger?
Det är en väldigt intressant fråga.

***

IFK Mariehamn. Det var roligt att se Petter tillbaka på riktigt. Det var ännu roligare att se Charlie Davies spräcka målnollan. Det var riktigt överjävla skitskoj att beskåda Simon Helg, men allra mest kul hade vi trots allt med Sulan. Dags att starta en förlängningskampanj redan nu.

Men motståndet var Mariehamn. I helgen är det FCK på Parken. Det är andra grejer. Det mesta tyder på att Charlie Davies gör sin tävlingsmatchdebut då, och om inte annat kommer det att bli ett jävla liv om saken på andra sidan Atlanten. Vi upphör aldrig att förundras över hur stor och genomfrälst hans amerikanska fanclub är, och om hysterin fortsätter lär man få inrätta en läktarsektion för nyblivna Yankee-bajare till våren. De kommer att flockas i drivor. Vem behöver riskkapital? Vi har replicas-kapital.

Här i Sverige är det mest Simon Helg som hajpas, och visst är det trevligt, men han är fortfarande 90-talist och vad han mer än något annat behöver är tid.

***

Helgens bästa tv-underhållning var Äpplets massaker på Olof Lundh i Fotbollskanalen. Han verkar vara på väg mot en formtopp lagom till årsmötet. Kan han nu bara drämma ett positivt arenabesked och en fet sponsorlogga i våra kollektiva skallar innan dess borde det kunna bli det mest friktionsfria på bra länge. Vilket, med tanke på omständigheterna denna försäsong, är en bedrift.

Apropå årsmöten. När Hammarbys avpolletterade ordförande Rikard Tallén försökte kuppa in sig som ny ordförande för ett par år sedan, med ett minst sagt ojämnt styrelsealternativ bakom sig, blev det ett jävla hallå i medierna en vecka i sträck. När Helsingborgs starke man utmanas av Helsingborgs penningstinne riskkapitalist och båda parter använder Henrik Larsson som slagträ, då blir det ett par pliktskyldiga artiklar i rikspressen.
Vi är Bajen, på gott och ont, det är gunås ingen annan.
Men det finns kriser överallt, för den som bemödar sig med att leta.

10 Comments:

Var ju Brytar-Börje, inte Tallen! Tallen var ju avbytare bara =)

2/20/2007 12:49:00 PM  

Bajen slog ett Finlänskt lag!!!!
Det är ju inte varje år detta sker, bra/dåligt?

Angående sponsoravtal så kan vi ju knappast byta ner oss från Siemens (och deras idéer om ett lag i varje land). Utifrån detta - vilken sponsor vågar sticka ut hakan?

Väldigt anonym

2/20/2007 01:23:00 PM  

P.S.
Kan du inte be dem ställa om klockan på servern?

01:23:00 PM = 22:22

2/20/2007 01:24:00 PM  

Väldigt kul att Äpplet reagerade så starkt på "proffsklausuler". "Fullständigt allergiska" upprepades och man såg hur svart han blev i ögonen. T.o.m. Den Långe som ligger med agenter ansåg det nog lönlöst att vinna den striden mot Äpplet/Backe, även om han försökte få Sören Larsen-klausulen till en bra deal för dif. Bara en agent-kramare som kan tycka det.

2/20/2007 02:14:00 PM  

För någon månad sedan så satsade jag 50:- på att Pablo skulle göra alla målen då FCK får stryk med 0-3 på söndag. Helt fantastiskt, men oddset är tom bättre än vad jag vågade hoppas på. "1000000 and above".

:-D

Ca 1000 på samma resultat och Petter som hattrickare. Varför inte? Hähähä...

2/20/2007 02:44:00 PM  

Anonymous: har du för mycket pengar, och vill avvara en del? Du kan skänka dem till mig.;-)

2/20/2007 03:41:00 PM  

Ang länken till "Osynliga handen", vore det inte lite kul om det vore vår man från Handelshögskolan som skriver den bloggen när han inte rehabtränar? :-) Kombinationen av insikt och kunnande vore ju oöverträffbar...

2/20/2007 11:37:00 PM  

Anonym 7: Det vore onekligen skitkul, men tyvärr lämnar det nog aldrig teoristadiet... ;)

2/20/2007 11:55:00 PM  

E Johansson V.3.0

http://www.fotbolldirekt.com/IndexNews.cfm?ID=21829

2/21/2007 03:08:00 AM  

Jag tycker vi ska plocka över Nisse, Ölme och den där vänsterbacken från Degerfors, så kan vi förvirra motståndarna och kommentatorer med att ha FYRA Johansson i backlinjen...

2/21/2007 10:40:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home