Thursday, February 08, 2007

Bajen i fokus, del 2

Allt som egentligen behöver sägas vidare i den ickenyhet som vissa kallar "Aubynn-affären" har sagts med glödande elegans av Andy på Söderst@dion, så vi nöjer oss med att länka till den och påpeka följande: Jeffrey Aubynn är inte avstängd, inte utfryst och kommer att få en hel del speltid i vår oavsett om han skriver på nytt kontrakt eller inte.

Nej, förresten, en sak till: Vi citerar en annan person från samm källa, forumskribenten Noname32, som apropå spelarfackets Jimmy Hoffa*)-wannabe Per Ågrens mobilabonnemangsmetafor yttrade:

liknelsen som spelarfacket drog borde ju vara tvärtom! Eftersom Hammarby köpt in Jefferys tjänst så är det att likna med att man har ett halvår kvar på sitt abonemang men då köper en ny telefon och därför slutar använda sin gamla. Skulle Telia då ha rätt att stämma mig för att jag bytt till Tele2?

Därmed är ämnet uttömt vad oss anbelangar.

***

Att Alexandros Pappas provspelar i veckan höjde inte många ögonbryn, men om lex Fischbein och lex Saarenpää fortfarande gäller så borde vi vid det här laget vara vana vid att precis allt kan hända när Hammarby värvar. Och han har ju i alla fall rutin.

Att HTFF värvar en spelare med 49 matcher i Superettan och Royal League-erfarenhet var lite mer spännande. Det har ryktats om Mtaka Simba förr och efter ett sabbatsår verkar han nu vara redo att starta om en karriär som började väldigt lovande, tills han hamnade i Djurgården och det började gå utför. Vissa lubbar skulle säkert ge en presskonferens över en värvad back med relativt färska juniorlandslagsmeriter, i fallet Simba fick vi reda på det när vi läste HTFF:s truppsida. Diskret.
Mest känd idag är han för en kontrovers i Bodens BK med en ostädad lägenhet. Hur är det, uruseth Olsen vann väl ett års fri städhjälp som han aldrig hann ta ut?

Övriga slutsatser vi drar är att sju juniorer flyttas upp i HTFF, däribland Moussan och Olsson som får "talangkontrakt" direkt, samt att ytterligare tre spelare har tillkommit från andra klubbar, av vilka Simon Helg känns mest spännande men även Gaete och Da Silva verkar kunna bli roliga bekantskaper på Kanalplan i vår.

Över huvud taget känns situationen för HTFF radikalt annorlunda än inför förra säsongen.
Mot ettan?

Ut
Markus Hellqvist, mv (okänt)
Musa Jallow, mv (okänt)
Isak Dahlin, b (A-laget)
Sebastian Senatore, b (okänt)
Victor Rodriquez, mf (okänt)
Sebastian Castro-Tello, mf (A-laget)
Nicklas Gustafsson, mf (okänt)
Viktor Larsson, f (Gröndal)

In
Christian Jörnsved, mv (j-laget)
George Moussan, mv (j-laget, talangkontrakt A-laget)
Anders Asplund, b (j-laget)
Jonathan Da Silva, b (Syrianska FC)
Matthias Olsson, b (j-laget talangkontrakt med A-laget)
Mtaka Simba, b (klubblös)
Sebastian Strojwas, b (j-laget)
Carlos Gaete, mf (Haningealliansen)
Simon Helg, mf (IFK Eskilstuna, talangkontrakt med A-laget)
Tom Nodén, mf (j-laget)
Jonas Viksten, f (j-laget)

Den som vill noch orkar får gärna fylla på med info.

***

En sista potentiell snackis är det eventuella bildandet av en supportergrupp vid namn GubbUltras, vars uppgift är att i det allt kallare "Vår grupp har rätt och är det RIKTIGA BAJEN"-klimat som enligt många råder på Norra sprida lite självironi, gamänghumor och värme på läktaren. Det låter trevligt, men är man i så fall inte snarare infras än ultras?
Vi återkommer i ämnet.

*) OBS kära kvällstidningsskribenter**), detta är INTE, upprepar INTE på något sätt ett förtäckt hot mot Per Ågren. Jimmy Hoffa var helt enkelt den första skandaliserade fackpamp vi kunde komma på. Eller, den tredje efter Hasse Olsson och Björn Rosengren, men den förste kommer ingen under 30 ihåg och den andre är helt enkelt inte lika snitsig.
**) (om nu inte samtliga i den yreskategorin är upptagna med att slänga ihop ett 40-sidors minnesextra över Anna Nicole Smith)

26 Comments:

Ja, herrugud. Senaste alstret från AB är ju spännande där de AVSLÖJAR att Bajen gör rätt enligt Sten-Inge från HeIF. Hela fotbollssverige måste ju darra efter det avslöjandet. Och fortfarande fryser Bajen ut Aubynn. Eller är på väg att bli utfryst om man läser lite längre ner. Vilken härlig inside-info Leifby måste sitta på. "På väg att bli utfryst..." hmmm. Han lyckas även skriva prioritera inom citationstecken.

Annars är det skönt att se Laularsvingarna som delas ut mot Olof Lundh för tillfället. Lundh har kommit alldeles för lindrigt undan och det är jävligt märkligt hur 4:an kunde anställa honom utan att skämmas. Lauls senaste "avslöjande" är skönt:

"Lite intressant att fotbollskanalen.se ger högst betyg till Petter Hansson, Anders Svensson och Mikael Nilsson. De ingår i samma agentstall och betygsättningen är gjord av en viss Olof Lundh. Ni kan ju gissa vilket agentstallet är…"

2/08/2007 04:31:00 PM  

Fantastiskt! Läste just om silly i superettan och funderade på hur HTFFs såg ut... 

Posted by Oscar

2/08/2007 11:55:00 PM  

Gvsu... samtidigt som ni gör ert bästa för att avdramatisera "Aubynn-affären" så saknas i truppem mot ÖRebro idag. Varken i startelvan eller på bänken.

2/09/2007 05:04:00 AM  

Officiella skriver:

"Jeffrey Aubynn har en känning i ljumskarna och har känt sig sliten sedan landslagslägret i Sydamerika. Jeffrey fick köra en del rehabträning på lägret i USA och återgick i full träning i början på veckan, men har nu fått fortsätta med rehab."

Man kan ju naturligtvis välja om man vill tro på ovanstående eller inte. Jag tror ändå att GVSUs version är närmare sanningen än Aftonblaskans version.

2/09/2007 05:15:00 AM  

Äntligen har jag hittat till en riktigt Bajenblogg!!

2/09/2007 05:26:00 AM  

Var är Aubynn i truppen till matchen mot ÖSK?

2/09/2007 07:33:00 AM  

Vart tog Beckham vägen i Real Madrid när han bestämde sig för LA?

2/09/2007 07:35:00 AM  

Aubynn va inte med. Småskadad enligt officiella.
Jag är imponerad av Dahlin helt klart!

2/09/2007 11:44:00 AM  

Den sista ** -passningen mot blaskorna var elegant. GVSU är kung. 

Posted by Irvas

2/09/2007 04:01:00 PM  

öh, men hasse ERICSSON var det väl ändå som satt i badbrallor i Francospanien...

2/09/2007 11:30:00 PM  

Och för övrigt borde fotbollsspelare, precis som alla andra människor, städa sina lägenheter själva.

2/09/2007 11:31:00 PM  

jesper: Du ser - fullständigt oanvändbart exempel, ingen minns honom, knappt ens namnet.

För övrigt är "städat" ett relativt begrepp.

2/10/2007 12:16:00 AM  

gsu: och ändå spelade bilden av Hasse E i badbrallor viss roll för sossarnas valnederlag 1976. Herregud, han måste väl tävla med den där stackars tobakshandlaren som inte fick vara med SvD:s rapportering från 4 oktober för att han såg ut som en "arbetarplågare, baggbölare, Pinochet" i att vara den mest slagkraftiga Pampen i svensk bildhistoria.
Fast legendariske promotorn Börje Lantz ligger också bra till.

2/10/2007 01:44:00 AM  

GVSU: Kan inte du lägga till http://stampa.blogspot.com bland dina länkar? Tack på förhand.

2/10/2007 07:04:00 AM  

Ser nu att Jonathan Da Silva är borttagen från HTFF:s trupp på Officiella, vet inte om affären spruckit eller om det ännu inte är helt klart.

2/11/2007 02:03:00 AM  

Senatore spelar i Uruguay. Osäker på vilken klubb.

2/12/2007 02:23:00 AM  

Jesper H/ Grönvita: när det gäller utseenden... eh... Fabio Chanko, anyone?

2/12/2007 01:47:00 PM  

Vad säger GVSU om detta då?
http://www.expressen.se/index.jsp?a=876495

2/13/2007 10:42:00 AM  

the expert: Att det är bra att spelarna accepterar Hammarbys policy och att det är bra att ett möte äger rum så att spelarrådet får klart för sig att man inte ska tro på vad som står i Expressen.

2/13/2007 12:28:00 PM  

neander: du ska veta att jag en gång har blivit klippt av Fabio Chanko, innan han var rikskänd. Han ledde genast in samtalet på sin bror och förklarade att han, till skillnad från Sharbel Touma och Zlatan, "inte var någon diva".

2/14/2007 12:07:00 AM  

GVSU: Så du/ni tror att spelarna grundar sitt ställningstagande att stå bakom Jeffrey Aubynn pga att de läser Expressen istället för att kommunicera med dom som man träffar varje dag?

2/14/2007 12:39:00 AM  

the expert: ...medan du tror på Expressens vinkling av verkligheten rakt av? Jo tjena.

2/14/2007 01:10:00 AM  

gvsu och the expert: borde det inte finnas ett visst mellanläge mellan era båda ståndpunkter? Jag kan tycka att sidan blir väl partitrogen ibland i sin strävan att alltid se till vad som är bäst för klubben.

2/14/2007 01:46:00 AM  

GVSU: Nej, jag tror inte på Expressen eller andra tidningar rakt av. Det är det du/ni som antyder.

Däremot tror jag inte att på att döma ens Expressens uppgifter rakt av heller och helt ta parti för klubben.

Om Aubynn inte tagit en plats på sportlsiga grunder är det en del av livet som fotbollsproffs. Men här går ju Bajen ut med att även en policy ska påverka om han spelar eller inte, trots att han har en hel säsong kvar på det kontrakt han och klubben båda skrivit under. Och därmed accepterat förutsättningarna i det kontraktet som sträcker sig även över hela 2007.

Tack vare att man går ut med den här policyn nu när Aubynn nekar till kontraktsförlängning med ett sämre kontrakt än det han redan har (vem skulle inte göra det?) så har man också gjort en av sina absolut bästa spelare - ja han är det när han är hel och tränad -osäker i sin satsning. Det slår bara tillbaka på Bajen.

Nu har Aubynn också får stöd av sina lagkamrater riskerar man också att skapa negativ energi i truppen i ett skede då all fokus borde ligga på föreberedelser.

Det finns anledning att granska även de egna ibland för att gå vidare som starkare.

I bland finns det inga medelvägar. Ibland har man helt olika åsikter. Det är det som gör en sån här blogg intressant.

Men stoppa inte huvudet i sanden och skyll på media. Inte ens Expressen hade garanterat inte skrivt något sånt här om det inte fanns substans i det.
Att det finns substans ser du också på att det är flera - och inte bara en - spelare som uttalat sig kritiskt i fallet.

Slopa policyn! Värna om fotbollen istället.

2/14/2007 02:02:00 AM  

Och jag som trodde att Neander var ...gsu. Men det ena utesluter kanske inte det andra?

2/14/2007 03:37:00 AM  

Nej, jag och gsu är olika individer. Jag vet inte heller vem som döljer sig bakom gsu:s mask, men, det är inte jag.
Jesper: Chanko är kanske en bra frisör, vem vet? Men han är inte min förebild när det gäller klädmode och färgval, om man säger så...

2/14/2007 05:51:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home