Sunday, February 05, 2006

Två reflektioner

Mannen som enligt Jamaicanska mediauppgifter aldrig kom iväg till sitt tilltänkta provspel i Hammarby hamnade alltså i GAIS till slut.
Vi får helt enkelt hoppas att makrilldoften var lika unken som vi spontant misstänkte när han först namedroppades härom veckan (att ha blivit petad till förmån för Antti Sumiala är inte ett gott tecken!).

Blir han årets Allsvenska nyförvärv får vi väl torka blod från tangentbordet igen.

***

Envisa rykten på diverse internet-sidor gör gällande att Djurgårdens P-landslagsman Mtaka Simba sitter i långt gångna förhandlingar med Hammarby, sedan han tycks ha ratats till förmån för Nicklas Rasck (gammal nog att vara hans pappa, om man ser det strikt juridiskt) i DIF:s A-trupp för 2006. Ryktet dök upp för första gången redan förra vintern, men då slutade det med att Simba lånades ut till Boden, där han varit en av lagets bättre spelare på högerkanten - mest dock på mittfältet. Nu verkar klubbarna dock gå skilda vägar slutgiltigt.

Simba, 19, kan spela både ytterback, yttermittfältare och mittback (dock knappast som sweeper) och vi har ju en princip att aldrig ställa oss negativa till att Hammarby värvar unga spelare med landslagsmeriter - men är det verkligen ännu en relativt oprövad högerspringare vi behöver i dagsläget?

Dessutom en som tydligen inte dög i Djurgården - även om att släppa fram egna talanger inte är deras starka sida, och många av deras supportrar verkar ställa sig frågande till utfrysningen av Simba.

Å andra sidan blev det SM-guld senast Hammarby hade en Lejonkung i truppen.

Och förresten är inget klart förrän det står på Officiella. Om ens då.

6 Comments:

Tänkte bara säga att Simba är RUSKIGT bra. Snabb, teknisk och hårt jobbande. Mysko om de petar honom till förmån för en gammal gubbe. Jag såg ett antal matcher med Boden förra året, och han var alltid bäst på plan. Så om Bajen värvar, så är det helt klart en toppklassvärvning.

2/06/2006 12:50:00 AM  

En ung Shaun Wright-Phillips, eller hur var det nu du beskrev honom på Officiella-bloggen? :)

2/06/2006 01:22:00 AM  

Hur många bra högerspringare kan man ha i en trupp? Hur få vänsterspringare kan man ha i en trupp?
Retoriska frågor, kanske ska tilläggas, någon forskningsrapport behövs inte.
Bara för att vi hittar en kille som håller hög klass behöver inte betyda att det är just den gubben vi söker.

2/06/2006 03:48:00 AM  

Haha, japp! Att du kommer ihåg det?!
"En lite mer defensiv Shaun Wright-Phillips-kopia som har mycket spring i benen."

Skulle hellre se honom som högerback än Stoor.

2/06/2006 04:06:00 AM  

Hm. Hellre än Sulan då? Vi får väl hoppas att Petur kommer igen, eller? 

Posted by micke f

2/06/2006 05:08:00 AM  

Angående Stephenson finns här en länk. Wizards ville tydligen halvera hans lön, varpå han slutligen hamnade i sverige. Han blev alltså inte petad av Sumiala, vilket ju vore konstigt eftersom dom spelar på två helt olika positioner.

http://www.jamaicaobserver.com/sports/html/20060204T230000-0500_98081_OBS_STEPHENSON_SEALS_THREE_YEAR_DEAL_WITH_SWEDISH_CLUB_.asp

2/06/2006 03:39:00 PM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home