Tuesday, February 13, 2007

Icke-nyheter

Jeffrey Aubynns kontraktsförhandling fortsätter att föras i, i första hand, kvällspressen, och ni vet vad vi tycker när sådant händer.

Lågvattenmärkena staplas ovanpå varandra, oavsett om det är Lühr, Lührs dödspolare Ekwall, eller, av alla jävla människor, Petter Furuseth Olsen som försöker piska upp Bajenfansens vrede. Förgäves, givetvis, för när vi summerar vad som faktiskt hänt blir svaret fortfarande:

1. Jeffrey Aubynn är inte avstängd, utfryst eller något annat kvällstidningsord.
2. Om Jeffrey Aubynn inte har för avsikt att förlänga sitt kontrakt med Hammarby får han acceptera att det vägs in i bedömningen när Bajen väljer ut sin startelva.

Och vad är det som är så jävla konstigt med det?
Den enda förnuftiga rösten i sammanhanget kommer från Laul, och vi lurar oss inte att för ett ögonblick tro att hans ställningstagande handlar om något annat än att sätta Expressen på pottan, men varsågod, det är öppet mål.

***

Desto mer positivt är att Haris Laitinen lagt två år till sitt kontrakt och därmed tillhör Bajen till och med 2009. Om han inte säljs innan dess, eftersom alla spelare, vilket vi är alltför väl medvetna om, är till salu.
Up yours, spelarfacket.

***

...grönvita sidan upp! var inte på plats på Torvalla IP, upplevde inte ambulansdramatiken annat än via internet (FOLK TRODDE HAN VAR DÖD!!!) och vi nöjer oss med att dra en suck av lättnad och hoppas att Sebastian Eguren hinner ikapp med fysträningen innan säsongen börjar på allvar.

Och Castro-Tello i all ära, men den som enligt rapporterna verkar ha tagit det stora Erkan-klivet den här vintern är... Erkan. (som, som bekant förlängt med Bajen).
Och att det inte är helt osannolikt att Charlie Davies ingår i förstaelvan när premiären stundar.
Jo, det finns en del saker att känna tillförsikt inför, med eller utan Jeffrey Aubynn. Så länge vi bara ser på den främre halvan av banan, vill säga...

16 Comments:

Jeff är i vissa stunder väldigt bra men med det mittfältet så tycker jag det vore bättre att sälja Jeff och köpa en stabil rutinerad mittback som kan styra upp småttingarna i försvaret. DET är viktigare än Jeffs inlägg...

2/13/2007 12:30:00 PM  

Vi sitter i samma sits med Mourad. Skillnaden är väl att vi inte har något policy-beslut om att prioritera andra spelare. Dock blir effekten densamma då vårt tränarteam räknar kallt med att han kan försvinna vilken dag som helst och således lägger mer energi på andra anfallare i truppen.

2/13/2007 01:47:00 PM  

bruce: Exakt. Och fullkomligt naturligt. Men ni slipper skandalrubrikerna. Det är, av någon outgrundlig anledning, roligare att hacka på Bajen.

2/13/2007 02:01:00 PM  

Grönvita:
Kom igen nu för fan. Det är inte för att det är roligare att hacka på bajen. Det är för att Aubynn nyss spelade i landslaget samt för att ni till skillnad från oss och MFF (som var i en liknande konflikt förra året), inte har ett policybeslut i ämnet. Att ni har det, gör det enklare att göra vinklingar och medvetna missförstånd.

Jag är en förespråkare av den här sortens policybeslut, så länge de fattas av andra klubbar än Blåvitt. De ger nämligen klubben dåligt rykte bland spelare, vilket är fan så mycket värre än dåligt rykte i media. Vi har tex idag en situation där "ingen" vill gå till Djurgården av samma anledning.

2/13/2007 02:24:00 PM  

Hacka på Bajen? Knäpp styrelse? Tony tycker inte om Jeff?

Fy fan va less jag blir...

Så jävla många dumma skriverier från aftonposten så man blir gråtmild och Lühr tar ju priset...

Allt det här handlar om TVÅ saker.

1. Jeffs ego som vill ha mer pröjs än vad han förtjänar och det kommer han aldrig att fatta.

2. Jeff platsar lika illa i Bajen som Zlatan gör i landslaget. Bort med han och det fort. Inläggs-expert my ass.

Han har spelat bort så innijävulen många målchanser de senaste åren så han ligger definitivt på minussidan när det gäller poäng oavsett vad assist-tabellen säger.

2/13/2007 04:52:00 PM  

I fallet Aubynn finns det egentligen ingenting att gnälla på. Aubynn tar hand om sig själv och Hammarby ser till sitt. Dessutom blir det nu lättare att motivera ett mittfält som heter zengin, jensen, andersson, eguren med chanko som första ersättare.

När det händer saker i Hammarby blir det nyheter, det ska vi vara tacksamma över, det gynnar oss i längden.

Intressant dock att fyran (fotbollskanalen heter det visst) och expressen alltid står på agenternas strand och skriker. Det blir kanske lättare att jobba då...

kb25 

Posted by Anonymous

2/14/2007 12:05:00 AM  

Och den dansande journalisten, han som älskar att visa upp sig i alla möjliga sammanhang och gärna skryter om hur han umgås med diverse agenter, sportchefer och idrottsprofiler (hur nu det kan vara en merit när man som journalist ska förhålla sig opartisk och neutral?) slår till igen.

"Det hann gå två timmar efter det att jag på en kort bloggbit ifrågasatt Hammarby-styrelsens förmåga, sen kom det...i ett lååååångt mejl skriver Peter att "allt är medias fel".
Har ni hört den förut eller har ni hört den förut?
Skandalmatchen på Söderstadion, von Schlebrugges resa till Porto, resultaten i Royal League, Aubynns eller andra spelares kontraktskonflikt, spelarrådets agerande, färgvalet i omklädningsrummet o det svaga kaffet på kansliet.
Allt har varit medias fel.
Jag lovar, drar Eguren en frispark stolpe ut kommer jag få mejl från Hammarbyare som skriver att "allt är medias fel"."

Nej, Ekwall, allt är inte medias fel. Men media gör grova feltolkningar och generaliseringar och väldigt ofta är det rena faktafel som blir till sanningar när de valsat runt ett par vändor hos "journalister" som Ekwall, Lühr och Lundh. Och det sjuka är att Ekwall själv skriver efter att han har fått kritik i en tv-krönika: "Formulär 1A: Ska du såga någon, ska du förvränga ett citat lite grann, ska du vara elak eller kanske tillochmed lite oförskämd...se till att i alla fall ha faktauppgifterna korrekta." Hahaha kanske nåt att tänka på, Patrrrik!?!?

"...resultaten i Royal League..." Sen när började media ta denna turnering på allvar? De har ju verkligen tävlat om vem som har kunnat skriva ner RL mest. Tråkigt att man ska behöva hetsa upp sig så mycket, knappt ens nån av hans journalistkollegor tar han på allvar, men det blir ju för mycket till slut...

2/14/2007 12:24:00 AM  

kb25: Intressant också att det alltid är identiska nyheter på Fotbolldirekt och Fotbollskanalen. Äger IMG även Fotbollskanalen?

*För en agentfri fotbollsjournalistik*

2/14/2007 12:29:00 AM  

Den bästa kommentaren hittills i såpan Hammarby vs Aubynn, Petter Furuseth Olsen i VG:

- Jeg mener at både klubb og spiller skal forholde seg til kontrakten som er inngått. Hvis en spiller skriver under for en bestemt tid, så er det det som gjelder. Det er ingen automatikk at kontrakten skal forlenges, sier nordmannen, og mener Aubynn burde få spille tiden ut.

Varför ska man annars skriva ett kontrakt? Klubb och spelare skriver under kontraktet och vet på förhand förutsättningarna att en spelare finns kvar i klubben en viss tid.
Då kan man inte komma dragandes sen med någon löjlig policy som gör att klubben inte håller sig till de löften man skriver under vid kontraktsskrivningen.

Slopa policyn. Värna om fotbollen istället.

Skyll inte på media . Det är som att stoppa huvudet i sanden. Ifårgasätt istället det som gör att media får något att göra en grej av istället.

2/14/2007 01:03:00 AM  

Jeffrey har aldrig ingått i min startelva så jag är inte direkt ledsen om han försvinner. Tycker han är överskattad och petat bättre spelare ur startelvan (inte Jeffs fel, men andå, vad tänkte du på Al?). Tack TG!

2/14/2007 01:11:00 AM  

Men hur j-a svårt är det att fatta?!?!?!?

Jeff Obeng får fortfarande betalt av Bajen, han är fortfarande med i snacket om startelva och han deltar i alla aktiviteter som Bajen genomför.

Ingår det i Jeffs kontrakt att han ALLTID ska starta varje match? Skulle inte tro det.
Så vad är problemet?

Tränaren tar ut det lag han tycker är bäst efter de förutsättningar som han har att ta hänsyn till i varje enskilt fall.
Punkt slut.

För mig är detta glasklart.

von__oben

2/14/2007 01:30:00 AM  

von_oben: Det är självklart att en spelare konkurerar på samma villkor som andra så länge han har kontraktet kvar. Om det innebär att det finns bättre spelare för dagen så är det givetvis solklart att han inte spelar.

Hur skulle en sportslig satsning annars se ut?

Däremot att Bajen går ut med en POLICY som gör att andra spelare väljs före är inte så sportsligt. Och det sportsliga är en viktig fråga för spelare när de väljer klubb. Det borde en klubb med ambitioner att knyta till sig riktigt bra spelare vara lyhörda inför.

Slopa policyn! Låt spelarna göra upp om vem som platsar i startelvan på sportsliga grunder.

2/14/2007 01:44:00 AM  

von_oben
Det beror ju helt och hållet på hur man vill satsa. Om läget är sådant att en spelare som försvinner inte är nämnvärt mycket bättre än en spelare som är yngre och som kommer att vara kvar längre så tycker jag det är solklart att man ska satsa på den yngre spelaren som även kommer vara kvar nästa säsong. Ibland kanske man behöver se i ett längre perspektiv än att vinna nästa match...

2/14/2007 02:33:00 AM  

GVSU: Nej, jag tror inte på Expressen eller andra tidningar rakt av. Det är det du/ni som antyder.

Däremot tror jag inte att på att döma ens Expressens uppgifter rakt av heller och helt ta parti för klubben.

Okej, då kör vi debatten punkt för punkt.

Om Aubynn inte tagit en plats på sportlsiga grunder är det en del av livet som fotbollsproffs. Men här går ju Bajen ut med att även en policy ska påverka om han spelar eller inte, trots att han har en hel säsong kvar på det kontrakt han och klubben båda skrivit under. Och därmed accepterat förutsättningarna i det kontraktet som sträcker sig även över hela 2007.
Men Hammarbys verksamhet upphör ju inte bara för att en enskild spelares kontrakt upphör. Om Hammarby i det långa loppet ser det som mer värdefullt att använda sig av en spelare för framtiden, för 2008 och 2009, så länge de kortsiktiga sportsliga konsekvenserna inte blir för svåra, är inte det fullkomligt naturligt? Såvida inte en spelare har inskrivet i kontraktet att denne är garanterad speltid, finns det inget som
Om framtidsaspekten är en faktor av kanske tio eller 15 som avgör vilka spelare som hamnar i startelvan är inte det det minsta upprörande från vår synvinkel. Bara sunt förnuft.
Policyn är ingen på/av-knapp, utom i kvällstidningarna.

Tack vare att man går ut med den här policyn nu när Aubynn nekar till kontraktsförlängning med ett sämre kontrakt än det han redan har (vem skulle inte göra det?)
Stopp! Bara där har du en uppenbar kvällstidningsvinkling. "I slutänden är det ett sämre anbud..." kan betyda väldigt många saker. Han kanske krävt en ny sign-on? Du vet inte, inte vi heller, men att Aubynn skulle ha erbjudits en lägre månadslön är väldigt svårt att tro.

så har man också gjort en av sina absolut bästa spelare - ja han är det när han är hel och tränad -osäker i sin satsning. Det slår bara tillbaka på Bajen.
När han är hel och tränad och motiverad och inte behöver ta så mycket defensivt ansvar är han en mycket bra fotbollsspelare. Han kommer säkert att finnas i startelvan i de matcher där han kan förväntas göra ett bättre jobb än alternativen på vänsterkanten.

Nu har Aubynn också får stöd av sina lagkamrater riskerar man också att skapa negativ energi i truppen i ett skede då all fokus borde ligga på föreberedelser.
Som fotbollsspelare är man nog i allmänhet sig själv närmast. Köper som sagt inte Expressens uppgifter om "spelaruppror" för fem öre.

Det finns anledning att granska även de egna ibland för att gå vidare som starkare.
Vi har väl inte direkt varit okritiska mot Hammarbys ledning historiskt sett? I det här specifika fallet har de dock inte gjort något som helst fel. Tycker vi. Däremot är framförhållningen historiskt usel med kontraktsförlängningar, men det är ju något man försöker förändra.

I bland finns det inga medelvägar. Ibland har man helt olika åsikter. Det är det som gör en sån här blogg intressant.
Det vore onekligen jävligt trist om alla höll med hela tiden.

Men stoppa inte huvudet i sanden och skyll på media. Inte ens Expressen hade garanterat inte skrivt något sånt här om det inte fanns substans i det.
Det är inte det faktum att det skrivs om det som det handlar om, även om det är irriterande att kontraktsförhandlingar görs via medieutspel. Det är vinklingen som är absurt skruvad. Det är medias ansvar. Faktiskt. Aubynn kallas "avstängd", han kallas "utfryst", det talas om "uppror". Vilken jävla brist på proportioner.

Att det finns substans ser du också på att det är flera - och inte bara en - spelare som uttalat sig kritiskt i fallet.
De som uttalat sig är David Johansson, ordförande (?) i spelarrådet, som uttrycker sig väldigt försiktigt trots att det är uppenbart vad Lühr fiskar efter. Samt Petter Furuseth Olsson, vilket nästan är parodiskt med tanke på hur han själv agerade i den senaste kontraktsförhandlingen.

Slopa policyn! Värna om fotbollen istället.
Betraktar du det som självklart att Jeffrey Aubynn är en spelare för startelvan oavsett förväntad matchbild och motstånd?

En retorisk slutkläm här också. Vi vet inte vad den här mediedebatten kommer att leda till. Det är fullt möjligt att Hammarby faktiskt fäller krokben för sig själv genom att oemotsagt låta ett i grunden självklart beteende bli en "affär". Men i så fall ska Hammarby kritiseras när något faktiskt har hänt. När vi skådat några konsekvenser. Vilket det inte har gjort.

Om Petter Andersson och Mikkel Jensen skulle förlänga sina kontrakt i morgon vet vi, för övrigt, inte heller om det har något med "Aubynn-affären" att göra. Och vi skulle aldrig drömma om att påstå det.

2/14/2007 02:37:00 AM  

Man kan alltid diskutera huruvida det är rätt eller fel och prioritera bort Jeff ur ett sportsligt perspektiv. Tyvärr handlar en stor del av diskussionerna om andra aspekter som jag inte riktigt köper.
För min del är det glasklart att ifall man vet om att en medarbetare ska lämna skutan inom en viss tid så börjar man sakta men säkert avveckla organisationens beroende av den personens kompetens och om möjligt lägga över arbetsuppgifterna på andra. Det hade varit helt förkastligt om Jeff inte tilläts träna eller om han inte fick sin lön inbetald på kontot varje månad och då skulle diskussionen kunna handla om kontraktsbrott. Att bygga sitt resonemang kring att han är landslagsman och därmed ska vara given i startelvan köper inte jag, vi har sett betydligt mer etablerade landslagsmän som varit petade. Jag köper inte heller resonemanget om att Hammarby kommer att få svårt att värva spelare i framtiden ty det vi ser idag är ingen nyhet för någon av parterna eller omvärlden. Policyn är om jag har förstått allt korrekt, något som spelarna blir informerade om när de kommer till klubben och skriver sitt första kontrakt. Hammarby är inte heller den första eller sista klubben som agerar på det sättet, varken nationellt eller globalt.

2/14/2007 03:10:00 AM  

Så länge vi har potentiella landslagsmän i detta land som Petter Hansson, så kan inte landslaget betyda ett smack i en laguttagning för Hammarby.
Max VS har varit bättre än Petter H i tre, fyra år. Men har inte varit i Anderlecht mer än en dryg vecka.
Landslaget och Hammarby är två skilda öar. Jeff må så vara kung eller hövding på den andra ön, men i Bajen är det fortfarande Tony G som tar ut laget.
Ska det vara så jävla svårt?

2/14/2007 06:03:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home