Wednesday, February 21, 2007

Larvpotta! Larvpotta! Larvpotta!

Det kommer en punkt i varje "medieaffär" när man upphör att uppröras över all skit som grävs fram och i stället börjar uppskatta det komiska.

I fråga om Jeffrey Aubynn är vi där nu.

Ska man försöka hitta något intressant i det senaste journalistiska praktverket från AgentDirekt är det i avsaknaden av uttryck som "utfryst" och "avstängd". Det tog ett tag, men till slut måste man acceptera att en vinkel som inte håller inte kan dras hur långt som helst och sikta mot nya djärva buzzwords.

Så nu är det alltså mobbning som gäller. Artikeln citerar två anonyma källor, och den stora frågan är förstås vad oddsen är på att den anonyma källan som beskriver en lunchincident är Jeffrey Aubynn själv, och att den anonyma källa som yttrar det magiska, rubrikvänliga m-ordet är *trumvirvel* Jeffrey Aubynns agent?
Det är det trista och samtidigt det humoristiska med anonyma källor; man kan spekulera om dem hur mycket som helst...

Och vad gäller den påstådda anklagelsen om att "sprida dålig stämning" är det väl ungefär precis vad som varit fallet den senaste tiden. Få saker sprider sämre stämning än folk som gråter ut i kvällspressen.

Vad gäller uppföljningsartikeln kan vi inte hitta någon enskild formulering att lyfta fram, den är en komisk pärla som måste avnjutas i ett sträck, ungefär som ett avsnitt av Fawlty Towers kan innehålla ett helt pärlband av humoristiska ögonblick men där helheten ändå är så mycket större än summan av delarna.

Tack, AgentDirekt.
Nu kan vi äntligen lägga det här bakom oss.

***

Fast det är möjligt att vi blir tvungna att revidera vår uppfattning om att Jeffrey Aubynn kommer att få så värst mycket speltid i vår. Men det är något han och hans agent själva har framkallat.
Varje incident i kvällspressen tar honom längre och längre från startelvan; en profetia han själv uppfyller utan att kunna stoppas.
Men all storslagen komedi innehåller ett styng av tragik.

***

Och i morgon kommer vi säkert att få läsa rubriken BAJEN CHOCK-MOBB-STOPPAR SUPERTALANGEN FRÅN LANDSLAGET. Kom ihåg var ni läste det först.
Ett kul kvitto för Charlie Davies är det förstås ändå, och det kommer säkert roligare tillfällen än en stressresa till Japan.

4 Comments:

Läste det först i DN. Dock utan skymningspressens brösttoner. Att komma tvåa är inte fy skam GVSU!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=647&a=620500&rss=1403

2/21/2007 12:31:00 PM  

Jävlar, ibland är verkligheten snabbare än sarkasmen. Bara rubriken som fattas.

2/21/2007 12:35:00 PM  

Hohoho, hittills leder vi iaf medieallsvenskan ÖVERLÄGSET. Har ärligt talat knappt sett nåt annat lag i pressen hittills förutom lite Malmö och Helsingborg (eller Henrik Larsson rättare sagt). Den där nya intressanta dif-tränaren, vad var det han hette nu igen? Sigge? Siggi? Har han kommit till Sverige ännu? Det kommer att se bra ut när medieexponeringslistan sammanställs i slutet av året...

2/21/2007 02:10:00 PM  

anonymous 1: Jag e helt bombis att det e illa for Bajen att det er paa det viset...

2/22/2007 01:32:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home