Wednesday, February 21, 2007

N E Johansson till...

Rubriken är långt bortom gränsen där anständighet glider över via riskbeteende till göteborgshumor, och vi kan inte skylla på annat än att all kommunikation med självcensurmyndigheten frös inne vid den senaste rökpausen.

Fy fan vad kallt det är.

Nåväl, det handlar alltså om Nils-Eric Johansson, Stockholmsrotad vänsterfotad mittback med ett förflutet i BP och AIK som enligt kvällspress och diverse annat löst folk överväger att flytta hem efter en halvframgångsrik sejour i Tyskland och England, och då är, eller inte är, aktuell för Bajen.

Frågar du en AIK:are får du ett tydligt besked: Nils-Eric Johansson är gulsvart.
Frågar du en djurgårdare får du samma tydliga besked: Nils-Eric Johansson är blårandig.
Frågar du en bajare får du veta att några av Bajens bästa backar i modern tid varit "AIK:are" och "djurgårdare". Det är liksom aldrig för sent att hitta hem.

Men nu är det alltså kvällspressen som påstår saker, och därmed tar vi egentligen alltihop med ro. Det mest lustiga är att informationschefen släpper till ett pratminus som åtminstone i en kvällstidningsjournalists hjärna kan tolkas som att "Hammarby bekräftar intresse", och vad det kan betyda kräver en grundkurs i Hammarbykanslikremlologi, så länge det inte är ett felcitat.*)

Samtidigt kan man konstatera att Nils-Eric Johansson är, låt se, en vänsterfotad (check) mittback (check) med viss rutin och vissa ledaregenskaper (check) och kanske det minst orealistiska hemvävda alternativet till att ersätta Max von Schlebrügge (som, åtminstone en gång i tiden, var AIK:are).

Men även om så är fallet lär Leicester inte vara särskilt sugna på att släppa Johansson, som spelat 26 matcher från start i ligan, till ett rimligt pris innan sommaren. Och även om det kan kännas osannolikt en sådan här dag, när temperaturen på Söder är hälsovådliga -15 (DET GÖR ONT ATT ANDAS!), är sommarens transferfönster bara några månader bort. Men det känns som om vi kan låta ryktet vila tills dess.
Nog för att Bajen behöver en back redan i vår, men...
...ni fattar.

***

The Championship är väldigt i fokus just nu. Björn Runström gjorde sitt första tävlingsmatchmål i England när Luton slog Sheffield Wednesday med 3-2 (intervju på länken, förstås)...
...och Alexander Östlund (som, åtminstone en gång i tiden, var AIK:are) pajade foten i Southamptons förlustmatch mot Coventry och lär behöva ett antal månaders rehabilitering. Då kanske han är aktuell för Bajen trots allt...

*) Nu är ju förstås alla kvällstidningscitat mer eller mindre omvinklade, men det finns som bekant grader i helvetet. Minus. Femton. Grader finns för övrigt i vårt privata, personliga helvete.

4 Comments:

De gnagare jag snackat med påstår att N.E.J. förvisso är en mycket bra back men att det inte finns plats i deras trupp för honom.
Detta utan att påstå att dom har bättre backar.

När det gäller Dif så har jag förstått att dom är begränsat intresserade av att värva en back vilket upprör många gårdare och gläjder en viss Stoltz...

Aja, vet inte vad jag vill ha sagt riktigt. Det finns för många luddiga faktorer så påverkar utgången för att ens försöka idagsläget...

/Jimmy

2/21/2007 04:43:00 AM  

bästa rubriken hittills =)

2/21/2007 04:49:00 AM  

Att N.E.J. är gnagare kan möjligtvis försvåra att han går till Hammarby. Möjligtvis.

Men värre är nog att hans, troligtvis, bästa insyn i Bajen kommer från f.d. Leicester kollegan Totte "Hammarbys styrelse är ett gäng skojare" Gerrbrand.

/R

2/21/2007 05:11:00 AM  

Personligen skulle jag hojta JA!!!! till N-E.J.

2/22/2007 01:27:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home