Thursday, February 22, 2007

Undrens tid är inte förbi

...och just därför börjar vi med att länka till, och förbehållslöst rekommendera, en mycket läsvärd text av Robert Laul.

Vi blir inte lührade den här gången heller, ställningstagandet handlar mer än något annat om att få ge konkurrenterna en känga, men det är en jävligt välförtjänt känga och det är skönt att någon som på gott och ont har stor genomslagskraft i fotbollsbruset ger den.

Att han har rätt i sak är ju bara en bonus i sammanhanget.

Ständigt denna Anders Carlsson, va?

***

Att Laul inte nämner det är säkert i första hand ett stilistiskt grepp, men en felaktig nyhet från FotbollDirekt hamnar inte bara i Metro, utan i värsta fall även i DN, i ett antal lokala och regionala tidningar, och på Fotbollskanalen.
Vill man vara elak (och tro oss, det vill man ibland) sulle man kunna se det som att varje felaktig, lögnaktig eller absurt tillvriden sakuppgift, varje "nyhet" som planterats i någons egenintresse, genom korskopplingen mellan svenska fotbollsmedier, främst på internet, sprids som ett jävla trojanvirus.
Och sedan brinner det på femton ställen i stället för på ett.
Mångfald? Nej, enfald.

***

Nej, Robert Laul jobbar inte här. Att han haft ovanligt mycket rätt om Bajen på sistone kan fan inte vi rå för.

***

Att det så där bara i förbigående nämns att den nyblivne U21-landslagsman som skrivit på för Hammarby till och med säsongen 2011 också är medlem i spelarrådet (denna vid det här laget närmast mytomspunna klubb-i-klubben), är en snygg liten subtil one-touch.
Men vi kommer aldrig att upphöra att irritera oss på att ett kontrakt som innebär fyra nya säsonger i Bajen kallas ett femårskontrakt. Inte för att vi är vana vid femårskontrakt, men ni fattar. Nåväl. Stort grattis Isak, och må du ha samma utveckling i tröja nummer 13 som den förre bäraren haft.

Ännu en sponsor på plats (loggan hamnar under tröjnumret, om någon undrade). Då väntar vi bara på att få se vad som hamnar framtill... och, förstås, hur SJÄLVA TRÖJAN SER UT.

Det är ju faktiskt bara sex veckor till premiären.

Tips till Patric Ljungström, om han läser här: Det kan finnas en viss marknad för "10 Davies"-replicas på andra sidan Atlanten. De är fan helt tokiga där borta.

Anfall är bästa försvar för Hammarby just nu. Och det säger vi inte bara för att det fortfarande finns hål i backlinjen.

***

PS Vadå? Var det en ny skitartikel i Expressen idag? Äh, vi har ingen lust att uppmuntra dem längre. Det stod inget viktigt.

9 Comments:

Kul om det finns folk "over there" som är intresserade av Charlies förhavanden.
Hoppas du orkar uppdatera dem med "Charlie news".

Bookmarkar forumet och kanske hjälper till.

/Jimmy

2/22/2007 06:12:00 AM  

Jag vet inte om de har "Bajenbrillor" på sig eller om det är ett gäng mittbackar som sitter och skriver på den där sidan.

Visst ser man ett par goda intentioner i matchklippen från Torvalla, men det jag ser är en kille som väljer att dribbla när han skulle passat, och en kille som passar fel påfallande ofta. (Kanske därför han väljer en del svåra dribblingsalternativ). Det är snarare oroväckande att han inte lyckas med fler dribblingar när han ställs inför en bunt åländska fiskare.

Jag tror Davies kan bli riktigt bra. Men han känns som Erkan för två säsonger sedan.

/Flugan.

(med huvudvärk och butter)

2/22/2007 06:41:00 AM  

Ja uppenbarligen så finns det bajare på sajten...


gvsu
BigSoccer Member


Join Date: Oct 2006 Re: Official Charlie Davies News/Updates Thread

--------------------------------------------------------------------------------

Quote:
Originally Posted by TimB4Last
You're welcome. Will the new arena be named for Charlie Davies or is it too soon to tell?

Well, the arena name is going to be sold to the highest bidder, so you never know, start passing the hat around.

Otherwise you may be interested in future Hammarby replica shirts. Davies got the #10. We're still waiting for the -07 shirt design, but it's Kappa so it will probably look okay.

2/22/2007 12:58:00 PM  

Anonym 3: Nån måste ju underblåsa hajpen...

2/22/2007 01:06:00 PM  

Helt rätt att hypa på Big Soccer.
Om ens 2 pers köper en Charlie Davies tröja är det värt det.

Tror man verkligen att Petter Andersson vill lämna för proffslivet till sommaren? Förlåt KAN.
Killen kommer garanterat att bli proffs, men var ändå skadad majoriteten av förra säsongen.

Borde egentligen veta bättre än att bli ängslig av Exp och AB.

2/23/2007 02:39:00 AM  

Jag blir fanimej mörkrädd när jag diskuterar bajen med vänner och annat folk. Dom har helt och hållet anammat bilden som media målat upp. Som en arme av hjärndöda AB styrda zombies går dom på allt dom läser. Kan folk inte tänka längre än så, eller är dom bara för lata?

Tänk på allt annat som dom går på?
Sverige, ett mini amerika...

2/23/2007 02:44:00 AM  

Apropå tröja - verkar som Nike ersätter Kappa

http://di.se/Nyheter/?page=%2fAvdelningar%2fArtikel.aspx%3fArticleID%3d2007%5c02%5c23%5c222861%26o%3dsp3%26SectionID%3dEttan%26menusection%3dStartsidan%3bHuvudnyheter

2/23/2007 04:19:00 AM  

jaggan: jag brukar tänka så jag med. "va går folk på allt dom läser i kvälsspressen om bajen?"
Sen kom jag på mig att att småle åt artikel om Heif och madrasskungens beef. För två sekunder senare inse att det ju är så det funkar.

Bara för att jag vill läsa negativa saker om våra motståndare så vill jag tro att det jag läser är sant.

Selektiv källkritik skulle man kunna kalla det.

Sen fattar jag inte madrasskungens uttalanden, men som sagt var jag har ju bara läst kvällspressen (och sydsvenskan men där skriver man ju gärna negativt om heif så det äa samma sak).
Kanske finns en nyanserad bild i hd men så intresserad är jag inte.

/bajen-pidde

2/23/2007 08:46:00 AM  

pidde: Helsingborgs interna stridigheter är faktiskt jävligt fascinerande, och har nästan ignorerats av kvällstidningarna.

Sila mygg och svälja elefanter - Heif är i nästan total mediaskugga innan Larsson kommer tillbaka. Han kommer tillbaka - men kommer han att känna igen sig?

2/23/2007 09:39:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home