Tuesday, February 27, 2007

Sluta leden

Nu jävlar skiter vi i det här.
Nu skiter vi i krisrubriker, illasinnade rykten, interna och externa box, vi skiter i Lundh och Lühr och Ekwall och Wagner och Wennman och Bank och Laul och Esk och Grimlund och Majlard och alla de andra som tycker sig ha monopol på den opartiska sanningen*), vi skiter i agenter och månglare, vi skiter i Lagrell och vi skiter alldeles extra mycket i vem som ska spela bredvid Elmander (det gjorde vi i och för sig innan också).

Vi skiter däremot inte i siffrorna på "drygt" 6 000 sålda årskort (mellan 6001 och 6499). Det vi i sammanhanget skiter i är att kasta beskyllningar fram och tillbaka för att älta hur det har blivit så, för det är inte det som ska vara fokus nu.
Där står vi, där är vi, det är därifrån vi måste handla.

Det är dags att försöka ta tillbaka vår klubb från medias rubrikkvarnar.
Det är dags att stå upp för Hammarby, det är dags att visa färgerna, det är dags att samla och fokusera den POSITIVA kraften som det finns så jävla mycket av i varenda vinkel och vrå av Bajenland.

Det är dags att stötta, peppa och jubla. Det är dags att förtränga alla tvivel, all oro och all vrede, åtminstone för en kort period. Det är dags att gräva in i det grönvita hjärtats allra djupaste skrymslen, hitta lågan, vårda den och låta den växa.
Det är dags att visa att myten kanske är död, men Hammarby lever.

Så här gör vi vår del.
Under de närmaste tio dagarna**) sluter vi ett högtidligt löfte: Alla negativa rubriker om Hammarby kommer undantagslöst att ignoreras. Vi kommer inte att bemöta dem, inte ironisera över dem, bara behandla dem med den isande tystnad de förtjänar (alla oförrätter samlas dock på hög och hämnden är en rätt som serveras bäst välkyld).
Det lär väl som vanligt inte bli så mycket positiva rubriker.
Då får vi ordna dem själva. Det går om man vill.

Och därmed inte sagt att ironilampan är släckt, men det finns gott om kriser bland våra allsvenska motståndare att rikta spotlighten på och garva lite åt. Tro oss, och vänta bara. Medan tidningarna vänder ut och in på sig själva för att hitta nya grönvita katastrofvinklar, har vi lyft blicken en aning.

Som sagt. Nu jävlar skiter vi i det här.
För nu jävlar vänder det.
För nu jävlar vänder VI det.
Vi är fortfarande Hammarby.

*) Den finns inte, förresten. Om någon journalist på allvar tror sig vara opartisk så är vederbörande en självbedragare och därmed en extra dålig journalist.
**) I så fall har vi gott om tid inför årsmötet att såga såväl medier som styrelse, om något skulle kräva det. Egentligen hade vi tänkt ta två veckor.

11 Comments:

Enkelt, men ändå:

Fråga inte vad Bajen kan ge dig, utan vad du kan ge Bajen!

2/27/2007 02:17:00 PM  

troligen :)

2/27/2007 02:46:00 PM  

kära redaktion. jag hoppas innerligt att ni inte tar illa vid att jag kopierar från er i tid och otid. se det som en komplimang vettja! jag länkar er och är er evigt trogen!

2/27/2007 03:13:00 PM  

caroline: Ser det som en ren hyllning. Tänk att vi tycker så lika. :)

2/28/2007 12:02:00 AM  

Jag tänkte låta bli att gnälla nu i denna tid av positivism men kan inte låta bli.

Jag har inget emot reklambanners på bloggen, jag till och med stödklickar på banners ibland som tack för en bra blogg, men måttet är rågat när det är reklam för en konkurrerande klubbs webbshop. Dock lite konstigt att det inte går att köpa matchtröjor eller liknade souvenirer.
Det enda jag hittade var detta:
http://www.ellos.se/ListPage/Category.aspx?CategoryId=9514

(Det blev lite i ironi på andra klubbars bekostnad ändå)

2/28/2007 12:04:00 AM  

Lysande!

...grönvita sidan upp är ljuset i mörkret. Mycket skönt med en röst från rätt sida, bra att värder "avslöjanden" mot.

2/28/2007 02:51:00 AM  

Räta på ryggen, sträck på benen, nästan så du står på tå - men framförallt - glöm inte att ha grönvit mössa och/eller halsduk väl synlig. Nu, mer än igår. I morgon, mer än idag. Just nu, mer än någonsin förr.
När motvinden blåst bort myten reser sig den vredgade draken och fräser tillbaka.
Bränn inte tillfället! Sumpa inte chansen!

2/28/2007 04:35:00 AM  

Det är som sagt tragiskt att det bara är drygt 6000 säsongskort sålda, men jag undrar lite hur stor del av skulden som ligger hos Hammarby själva när de tagit över försäljningen till kansliet.

Jag har till årets säsong försökt köpa 6 stycken sittplatser (uppgraderingar* från 6 st ståplatser) och det är en ren fars hur svår och komplicerad kontakten med Rickmer varit.

Mannen svarar inte på e-post, svarar inte i telefon och man står som ett fån och väntar på svar huruvida man får sina platser eller inte.

Sen ringer han en vacker dag och säger "Har platser åt er, är dessa OK?".

Efter snabbkonferens med de andra fem berörda säger jag OK till platserna, får OK från Rickmer på detta och väntar sen bara på bekräftelse via e-post.

När den sen kommer har vi plötsligt blivit placerade på helt annan plats än vi blivit lovade. "Hoppas det är OK".

Nej, det är inte OK. Säger du rad 13 är det rad 13 som gäller! Inte rad 12, inte rad 14, inte rad 10 inte rad 22!

Jag har full förståelse för att Rickmer måste ha ett av Sveriges svåraste jobb med att placera in en stor mängd kinkiga bajare precis rätt, men hur många hade inte gett upp efter sånt här strul?

Vi sex står alltså kvar i klacken ytterligare ett år... Och försöker som vanligt hålla igång mer än de andra trötta fyllon som står bredvid.

* eller nedgraderingar, beroende på hur man ser det...

2/28/2007 05:44:00 AM  

Håller med mans. Det har varit stora problem för oss när vi har velat köpa fler säsongsbiljetter. Extremt dålig kommunikation från Hammarbys (Rickmers) sida och man får verkligen kämpa för att få sina biljetter, trots att platserna är lediga. Har även hänt att personer med mångåriga säsonger bakom sig och inbetalningar i tid ändå inte ftt sitt säsongskort. Här har verkligen Bajen mycket att jobba med. Förstår att det inte är det lättaste arbetet och att Rickmer säkerligen är överbelastad med jobb, men Bajen måste fixa det här bättre för att kunna öka sålda säsongsbiljetter.

Sorry, skulle ju vara positiva veckan:) Men jag tror faktiskt att biljettproblemet har löst sig får vår del, hipp hipp hurra! Hoppas jag...

2/28/2007 07:19:00 AM  

GVSU! Så skönt att läsa! Det är sådana som du som fick mig att älska Bajen från början och det är sådan här inställning som jag alltid tyckt varit Bajens varumärke.
Nu har jag blivit inspirerad, inget neggo på minst 14 dagar.

I med OCH motgång - Alltid Bajen!

2/28/2007 11:59:00 AM  

Bra poäng i inlägget men en invändning: Behövs ett sånt här inlägg egentligen? Vi är Bajen, vi har alltid skitit i vad alla andra tycker och tänker och så kommer det att förbli!

3/04/2007 02:46:00 AM  

:
:
:

BloggerHacks

<< Home